Euroleague. Μέχρι τον τελικό με μακροχρόνια!

Euroleague

Φτάσαμε αισίως στο «ζουμί» της φετινής διοργάνωσης. Μετά από πολλά ζόρια, αναβολές, κρούσματα και άλλα τέτοια περιστατικά, η Euroleague περνάει στη φάση των playoffs.

Παρά τις δυσκολίες, παρακολουθήσαμε μια συναρπαστική διοργάνωση, με τα τελευταία εισιτήρια της οκτάδας να κρίνονται στην τελευταία αγωνιστική. Με τη νίκη της Ζενίτ επί του Παναθηναϊκού, κλείδωσε η τελική κατάταξη των ομάδων και διαμορφώθηκαν τα τέσσερα ζευγάρια.

Euroleague. Μέχρι τον τελικό με μακροχρόνια!

Τα ζευγάρια των προημιτελικών της Euroleague

Η πρωτοπόρος της regular season Μπαρτσελόνα, θα αντιμετωπίσει τη Ζενίτ του «δικού» της Τσάβι Πασκουάλ. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει το νικητή της σειράς ανάμεσα σε Αρμάνι και Μπάγερν, με στόχο τον τελικό της Κολωνίας. Η άλλη τετράδα περιλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερα ονόματα. Η 2η ΤΣΣΚΑ, χωρίς Μιλουτίνοφ και Τζέιμς, θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε που θα αγωνιστεί χωρίς τον Βέσελι, τουλάχιστον στα πρώτα παιχνίδια. Αυτό το ζευγάρι, διασταυρώνεται στον ημιτελικό με το νικητή της μονομαχίας Εφές – Ρεάλ.

Οι πρώτοι αγώνες γίνονται στις 20-21/4 και 22-23/4 στις έδρες των ομάδων με το πλεονέκτημα. Ο τρίτος αγώνας μεταφέρεται στην έδρα της δεύτερης ομάδας στις 27-28/4. Αν χρειαστούν τέταρτος και πέμπτος αγώνας θα γίνουν στις 29-30/4 και 4/5.

Φαβορί και πονταρίσματα

Φαίνεται πως η πρόκριση της Μπαρτσελόνα στον τελικό είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο. Λογικά θα καταφέρει να περάσει το εμπόδιο της Ζενίτ που δε φαίνεται έτοιμη για το Final-4. Στον ημιτελικό, δε νομίζω πως αποτελούν φόβητρο ούτε η ασταθής Αρμάνι, ούτε η έκπληξη της χρονιάς Μπάγερν.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο ζευγάρι, θεωρώ πως η Αρμάνι έχει τον πρώτο λόγο. Καλύτερο και πληρέστερο ρόστερ, καλύτερο προπονητή και πλεονέκτημα έδρας. Αν υπερασπιστεί το πλεονέκτημά της, θα πάει σχετικά εύκολα στο Final-4.

Στην άλλη πλευρά τα πράγματα είναι δυσκολότερα. Θεωρώ πως το ζευγάρι της ΤΣΣΚΑ με τη Φενέρ είναι αμφίρροπο. Πριν δυο βδομάδες θα πήγαινα με το αουτσάιντερ, όμως ο τραυματισμός του Βέσελι αλλάζει τις ισορροπίες. Ακόμα η περιφέρεια των Τούρκων είναι πιο δυνατή, αλλά οι Ρώσοι υπερτερούν στο καλάθι με τον ανεβασμένο Βόιντμαν και τον πάντα επικίνδυνο Σενγκέλια. Αν ο Τσέχος χάσει μόνο τους δύο πρώτους αγώνες, ίσως έχει αξία το 2.60 στην πρόκριση της Φενέρ. Μέχρι να δούμε τα ρεπορτάζ προτιμώ να απέχω.

Το άλλο ζευγάρι ανάμεσα σε Εφές και Ρεάλ έχει φαβορί και είναι η ομάδα του Αταμάν. Η Ρεάλ είναι διαφορετική στην μετά Καμπάτσο εποχή. Κακό μπάσκετ που στηρίζεται σε προσωπικότητες. Για μένα η νίκη επί της Φενέρ την τελευταία αγωνιστική ήταν εξαίρεση. Οι Τούρκοι θα κρατήσουν την έδρα τους, ενώ δε θα μου κάνει εντύπωση να «σκουπίσουν» τους Μαδριλένους. Άλλωστε πιστεύω πως είναι το φαβορί για να αντιμετωπίσουν την Μπάρτσα στον τελικό.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
Ζευγάρι τελικού
Μπαρτσελόνα – Εφές
2.25
Μονό
Εφές – Ρεάλ
Εφές να μην ηττηθεί εντός έδρας
2.00
Μονό
Αρμάνι – Μπάγερν
Αρμάνι να μην ηττηθεί εντός έδρας
2.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις