Γερμανία. Η παραδοσιακή δύναμη

Γερμανία. Η παραδοσιακή δύναμη

Euro 2020

Έχουν περάσει σχεδόν 7 χρόνια μετά τη τελευταία μεγάλη επιτυχία σε εθνικό επίπεδο με την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Βραζιλίας το 2014 και η «νασιονάλμανσαφτ» θέλει φέτος να αποδείξει, ότι παραμένει στις κορυφαίες δυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, κατακτώντας τη κορυφή της Ευρώπης. Με τον Γιόαχιμ Λεβ μετά από 17 συναπτά έτη (τα 2 πρώτα ως βοηθός προπονητή), να ηγείται της ομάδας από το πάγκο στο τελευταίο τουρνουά του, με τον Χανς – Ντίτερ Φλικ να αποτελεί τον διάδοχό του στον πάγκο της Γερμανίας, αφήνοντας την Μπάγερν Μονάχου. Φυσικά ο ίδιος ο Λεβ θέλει να κλείσει τη καριέρα του και με τίτλο στο Euro 2020, αφού τον κυνηγά από το 2008, οδηγώντας την ομάδα μία φορά στο τελικό (2008) και δύο φορές στα ημιτελικά (2012,2016) . Το έμψυχο δυναμικό της ομάδας εξακολουθεί να ανήκει στα κορυφαία του κόσμου, μένει μόνο να επιβεβαιωθεί και αγωνιστικά στο τουρνουά.


Πώς προκρίθηκε

Έπαιξε 8 αγώνες σε όμιλο 5 ομάδων, έχοντας ως μοναδικό σοβαρό αντίπαλο την Ολλανδία, την οποία κέρδισε 3-2, στη πρεμιέρα του ομίλου, τέλη Μάρτη του 2019. Πέτυχε συνολικά 7 νίκες, βρίσκοντας δίχτυα 30 φορές, ενώ δέχθηκε μόλις 7 γκολ, με τα 4 εξ αυτών να έχουν σημειωθεί στη μοναδική της ήττα στον όμιλο με 2-4 από την Ολλανδία, στο ματς του Αμβούργου, το Σεπτέμβρη του 2019. Πρώτος σκόρερ της ο Γκνάμπρι με 8 τέρματα.


Ο προπονητής

Γερμανία. Η παραδοσιακή δύναμη

Γιόαχιμ Λεβ, 61 χρονών. Αγωνίστηκε ως επιθετικός από το 1978 ως το 1995, πέτυχε 7 γκολ σε 52 εμφανίσεις του στη Βundesliga και 81 σε 252 αγώνες της Zweite. Δεν κατάφερε ποτέ να αγωνιστεί με το εθνόσημο σε επίπεδο ανδρών, έχοντας μόλις μια συμμετοχή στην U18 και 4 στην U21. Ξεκίνησε την προπονητική του πορεία το 1994 από τη Βίντερτουρ στην Ελβετία, πέρασε μια καλή 3ετία με τη Στουτγάρδη στη Bundesliga, δοκίμασε τη τύχη του στη Τουρκία προπονώντας τη Φενέρ και την Άντανασπορτ, κλείνοντας τη πορεία του σε συλλογικό επίπεδο στην Αυστρία με τις Τίρολ και Αούστρια. Το 2004 έκατσε δίπλα στον Γιούργκεν Κλίντσμαν, κατακτώντας τη 3η θέση στο Μουντιάλ της πατρίδας του, πριν αναλάβει ως πρώτος προπονητής το 2006.


Στα προηγούμενα Euro

Η Γερμανία στο εναρκτήριο ματς της εναντίον της Γαλλίας θα συμπληρώσει 50 παιχνίδια στη διοργάνωση, καθιστώντας τη ως τη ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στο θεσμό. Μαζί με την Ισπανία αποτελούν τις πολυνίκεις της διοργάνωσης, με τα «πάντσερ» να έχουν 3 κατακτήσεις (1972, 1980, 1996) σε συνολικά 6 συμμετοχές σε τελικό.

  • 1960:
  • 1964:
  • 1968: – (δεν προκρίθηκε)
  • 1972: Πρωταθλήτρια Γερμανία. Η παραδοσιακή δύναμη
  • 1976: Φιναλίστ Γερμανία. Η παραδοσιακή δύναμη
  • 1980: Πρωταθλήτρια Γερμανία. Η παραδοσιακή δύναμη
  • 1984: Στους ομίλους
  • 1988: 3η θέση Γερμανία. Η παραδοσιακή δύναμη
  • 1992: Φιναλίστ Γερμανία. Η παραδοσιακή δύναμη
  • 1996: Πρωταθλήτρια
  • 2000: Στους ομίλους
  • 2004: Στους ομίλους
  • 2008: Φιναλίστ Γερμανία. Η παραδοσιακή δύναμη
  • 2012: 3η θέση Γερμανία. Η παραδοσιακή δύναμη
  • 2016: 4η θέση

Το ρόστερ

Ο εκλέκτορας των Γερμανών βρίσκεται με ένα μόνιμο ευχάριστο πονοκέφαλο όσον αφορά την επιλογή και στελέχωση της ομάδας. Μέσα στο 2020 και τις υποχρεώσεις της ομάδας στο Nations League ο Λεβ έδειξε σαφέστατα τις προθέσεις του για ανανέωση στο ρόστερ. Εντός των τελικών επιλογών όμως του Γερμανού τεχνικού βρέθηκαν οι πολύπειροι Χούμελς και Μίλερ, από την Ντόρτμουντ και την Μπάγερν Μονάχου αντίστοιχα. Εκτός έμεινε ο τερματοφύλακας Τερ Στέγκεν λόγω τραυματισμού, αλλά η απουσία του δεν επηρεάζει ελέω Νόιερ.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Νόιερ (Μπάγερν Μ.), Λένο (Άρσεναλ), Τραπ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

Αμυντικοί: Μ. Γκίντερ (Γκλάντμπαχ), Γκοζένς (Αταλάντα), Κ. Γκίντερ (Φράιμπουργκ), Χάλστενμπεργκ (Λειψία), Χούμελς (Ντόρτμουντ), Κλόστερμαν (Λειψία), Κοχ (Λιντς), Ρούντιγκερ (Τσέλσι), Σούλε (Μπάγερν Μ.), Κίμιχ (Μπάγερν Μ.)

Μέσοι: Τζαν (Ντόρτμουντ), Γκορέτσκα (Μπάγερν Μ.), Γκουντογκάν (Μάντσεστερ Σ.), Χόφμαν (Γκλάντμπαχ), Νόιχαους (Γκλάντμπαχ), Μίλερ (Μπάγερν Μ.), Κρόος (Ρεάλ Μ.), Χάβερτς (Τσέλσι), Μουσιάλα (Μπάγερν Μ.)

Επιθετικοί: Γκνάμπρι (Μπάγερν Μ.), Σανέ (Μπάγερν Μ.), Βέρνερ (Τσέλσι), Φόλαντ (Μονακό)


Ο ηγέτης

Γερμανία. Η παραδοσιακή δύναμη

Αναμφίβολα η ομάδα ξεκινά και τελειώνει σε αυτόν. Ο Μάνουελ Νόιερ, στα 34 του πλέον, αφού οδήγησε τη Μπάγερν κατακτώντας μαζί της 6 τίτλους τη περσινή σεζόν, αναζητά το μοναδικό τίτλο που λείπει από το παλμαρέ του, αυτού του Ευρωπαίου πρωταθλητή. Έχοντας κρατήσει 41 φορές, σε 96 συμμετοχές του στην εθνική, απαραβίαστη την εστία του, αποτελεί και τη μεγαλύτερη εγγύηση σταθερότητας και επιτυχίας για την ομάδα.


Ενδεκάδα

3-4-3: Νόιερ – Ρούντιγκερ, Σούλε, Γκίντερ – Κιμιχ, Κρόος, Γκιντογκάν, Γκορέτσκα – Σανέ, Γκνάμπρι, Βέρνερ

Γερμανία. Η παραδοσιακή δύναμη


Πρόγραμμα στο Euro 2020

  • 15 Ιουνίου, Γερμανία – Γαλλία (στο Μόναχο)
  • 19 Ιουνίου, Γερμανία – Πορτογαλία (στο Μόναχο)
  • 23 Ιουνίου, Γερμανία – Ουγγαρία (στο Μόναχο)

Εκτίμηση

Έχοντας πέσει στο δυσκολότερο όμιλο της διοργάνωσης και με το φορμάτ των 3 αγώνων, θεωρητικά προκρίνεται ακόμα και ως καλύτερη 3η ομάδα των ομίλων. Βέβαια σε αυτό το σενάριο θα βρει απέναντί της μια εκ των Ολλανδίας και Βελγίου στη φάση των νοκ άουτ αγώνων. Εάν τερματίσει 2η στον όμιλο του Euro 2020 λογικά θα πέσει πάνω στην Αγγλία, ενώ με τη κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο το έργο της θα είναι σαφώς ευκολότερο, αφού θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη καλύτερη 3η ομάδα των τριών πρώτων ομίλων.


Μακροχρόνια

Το 8.50 κυκλοφορεί ως απόδοση για τη κατάκτηση του Euro 2020 από τη Γερμανία. Η θέση που θα καταλάβει στον όμιλο είναι αυτή που θα καθορίσει τη πορεία της στη διοργάνωση, με τη πρωτιά της σε αυτόν να τιμάται στο 2.30, σε κάθε περίπτωση όμως έχει την εμπειρία, τη ποιότητα και το υλικό για να φτάσει, γιατί όχι, ως το τέλος.

Euro 2020, Γερμανία
Πρώτη στον έκτο όμιλο
Ναι
2.30
Νικήτρια ομάδα
Γερμανία
8.50
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις