Στοίχημα σνούκερ: Κυνηγώντας τις διαφορές

Στοίχημα σνούκερ: Κυνηγώντας τις διαφορές

To blockbuster ματς του Στίβεν Χέντρι με τον Τζίμι Γουάιτ πέρασε πια στην Ιστορία. Όμως, ο 1ος προκριματικός γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σνούκερ συνεχίζεται και οι ευκαιρίες για κέρδη στο στοίχημα είναι πολλές.

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρες είναι γεμάτο με αγώνες που αναμένεται να κυλήσουν… μονόπλευρα. Υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί και το ζητούμενο είναι είτε να πετύχεις τη διαφορά με την οποία θα νικήσουν είτε να μαντέψεις μία απρόσμενη έκπληξη.

Αφήνοντας πάλι έξω τους τέσσερις πρωινούς αγώνες (11:30), βρίσκουμε ικανοποιητικές επιλογές για ποντάρισμα στο απογευματινό και το βραδινό πρόγραμμα.

Θα κινηθούμε αρκετά επιφυλακτικά, μια και έχουμε ανάγκη να ρεφάρουμε ύστερα από τη χθεσινή κακή (στοιχηματικά) πρεμιέρα. Γι’ αυτόν τον λόγο, δεν αγγίζουμε το αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα στον περσινό qualifier, Άσλι Κάρτι και τον Μάικλ Γουάιτ (16:30).

Μία φαινομενικά καλή λύση για κέρδη, είναι ο συνδυασμός τριών φαβορί στο ίδιο παρολί. Ο Πίτερ Λάινς, ο Στίβεν Χόλγουορθ και ο Ντουέιν Τζόουνς, αντιμετωπίζουν νεαρούς ερασιτέχνες παίκτες και είναι πιθανό να νικήσουν άπαντες με σκορ έως 6-3.

Πιο επικίνδυνος αντίπαλος είναι θεωρητικά αυτός του Τζόουνς. Ο Άγγλος, Χέιντεν Στάνιλαντ, είχε νικήσει στο περσινό Παγκόσμιο τον νεαρό επαγγελματία, Ράιλι Πάρσονς με 6-1, αμέσως μετά όμως συνετρίβη 6-0 από τον Άντριου Χίγκινσον.

«Πονηρός», αντίθετα, φαίνεται ο αγώνας του Ρόρι ΜακΛάουντ με τον Μπριάν Οσουασκί. Ο νεαρός Γάλλος κλήθηκε να συμμετάσχει σε πολλά επαγγελματικά τουρνουά φέτος, ως επιλαχών του Q-School και απέκτησε πολύτιμες εμπειρίες.

Δεν θα είναι έκπληξη, λοιπόν, ακόμα και να νικήσει τον 50χρονο άσο, που εκπροσωπεί πλέον την Τζαμάικα. Ποτέ δεν φημιζόταν για τη σπιρτάδα του στο τραπέζι ο ΜακΛάουντ και το ματς μπορεί να γίνει ντέρμπι. Το over 9,5 frames προσφέρει μία καλή επιλογή.

Fun bet με το ακριβές

Ενδιαφέρον έχει και η δεύτερη γυναικεία παρουσία στη φετινή διοργάνωση. Η 32χρονη Αγγλίδα, Ρεμπέκα Κένα, κάνει ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα απέναντι στον Μπράντον Σάρτζεντ.

Η Κένα δεν είναι της κλάσης της Ριάν Έβανς – την οποία είδαμε χθες να χάνει 6-2 από τον Άντι Χικς. Έχει κατακτήσει μόνο έναν (μικρό) τίτλο στο γυναικείο Tour, ενώ κόντρα σε άρρενες αντιπάλους έχει μόνο ήττες.

Το 2020 έχασε και τα τρία ματς που έδωσε στο Q-School και την ίδια τύχη είχε και στο φετινό Shoot-Out: Ηττήθηκε με 36-15 από τον Σίμον Λίχτενμπεργκ, όντας εμφανώς αγχωμένη στο πρώτο της παιχνίδι μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Αξίζει να κυνηγήσουμε τη νίκη του Σάρτζεντ με 6-0, παρότι περιμέναμε να έχει υψηλότερη απόδοση. Μπορεί ο 23χρονος Άγγλος να μην έδειξε κάτι σπουδαίο στην πρώτη διετία του ως επαγγελματίας, έχει όμως τα φόντα να δικαιώσει αυτό το fun bet.

Άλλωστε, «καίγεται» για τη νίκη που θα διατηρήσει τις ελπίδες παραμονής του στο Tour και τον περιμένουμε να παρουσιαστεί στο τραπέζι με τη σοβαρότητα που απαιτείται.

Τριάδα (συνολικής απόδοσης 3.25)
16:30
Πίτερ Λάινς - Μαρκ Λόιντ
1 (-2,5)
1.44
21:30
Στίβεν Χόλγουορθ - Ντιν Γιανγκ
1 (-2,5)
1.57
21:30
Ντουέιν Τζόουνς - Χέιντεν Στάνιλαντ
1 (-2,5)
1.44
Μονό
16:30
Ρόρι ΜακΛάουντ-Μπριάν Οσουασκί
Over 9,5 frames
2.20
Fun bet
21:30
Μπράντον Σάρτζεντ - Ρεμπέκα Κένα
Ακριβές σκορ 6-0
2.75
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις