Κι όμως γίνεται! Ενα τρελό, τρελό σενάριο στην Euroleague

Μακροχρόνια Euroleague

Λίγες μέρες πριν την τελευταία αγωνιστική της Euroleague και απομένουν μόλις δύο κενές θέσεις στην τελική οκτάδα.

Από τις πιο συναρπαστικές χρονιές της διοργάνωσης, παρόλο που δεν υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον. Αναλύσαμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς τους παράγοντες που έχουν επηρεάσει αυτή την ιδιόμορφη σεζόν. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο λοιπόν, φτάσαμε στο τέλος της regular season και οι μόνες σίγουρες είναι οι τρεις πρώτες της κατάταξης.

Από την 4η θέση και κάτω γίνεται ένας χαμός. Ακόμα και η Αρμάνι, η Φενέρ και η Μπάγερν που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση, δεν ξέρουν σε ποια θέση θα τερματίσουν. Για τις δύο τελευταίες θέσεις παλεύουν Ρεάλ, Ζενίτ, Μπασκόνια και Βαλένθια.

Ένα απίστευτο σενάριο για την οκτάδα της Euroleague

Υπάρχουν πολλά σενάρια, αλλά σήμερα θα δούμε αυτό που καταλήγει σε πενταπλή (!) ισοβαθμία και… πιστέψτε με δεν είναι καθόλου απίθανο. Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει στη βαθμολογία από την 4η θέση και κάτω, με τις νίκες που έχει η κάθε ομάδα:

  1. Αρμάνι με 20 νίκες
  2. Φενέρμπαχτσε με 20 νίκες
  3. Μπάγερν με 20 νίκες
  4. Ρεάλ με 19 νίκες
  5. Ζενίτ με 18 νίκες

Η τελευταία αγωνιστική έχει σημαντικά παιχνίδια. Η Φενέρ υποδέχεται τη Ρεάλ, η Αρμάνι την Εφές, η Μπαρτσελόνα τη Μπάγερν και η Ζενίτ τη Μακάμπι. Επίσης εκκρεμεί ο αγώνας της Ζενίτ με τον Παναθηναϊκό. Φυσικά υπάρχει και το Βαλένθια Μπασκόνια, που δεν αφορά το συγκεκριμένο σενάριο και θα έχει ενδιαφέρον μόνο σε ήττα των Ρεάλ ή Ζενίτ.

Στα παιχνίδια που ανέφερα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, η Αρμάνι να ηττηθεί από την Εφές, η Μπαρτσελόνα να κερδίσει τη Μπάγερν και η Ρεάλ να κερδίσει στην έδρα της Φενέρ. Δεδομένου ότι η Ζενίτ μπορεί να κάνει το 2/2 απέναντι στην αδιάφορη Μακάμπι και στον επίσης αδιάφορο Παναθηναϊκό, θα προκύψει μια απίστευτη ισοβαθμία στις 20 νίκες!

Αρχίζουμε λοιπόν να κοιτάμε τους μεταξύ τους αγώνες. H Ρεάλ και η Αρμάνι έχουν από 6 νίκες, η Φενέρ 4 και η Ζενίτ με τη Μπάγερν μόλις 2! Οι Ιταλοί υπερτερούν της «Βασίλισσας», καθώς την κέρδισαν δύο φορές, ενώ οι Ρώσοι κέρδισαν με 4 πόντους την ομάδα του Τρινκιέρι καλύπτοντας το -2 από την ήττα στο Μόναχο.

Η τελική τους κατάταξη λοιπόν θα είναι κατά σειρά: 4η Αρμάνι, 5η Ρεάλ, 6η Φενέρμπαχτσε, 7η Ζενίτ και 8η Μπάγερν. Φυσικά αυτό το σενάριο καταρρέει αν η Ρεάλ ηττηθεί από τη Φενέρ. Τότε θα πάρει φωτιά η αναμέτρηση της Βαλένθια με τη Μπασκόνια, καθώς αμφότερες υπερτερούν της ομάδας του Λάσο στις ισοβαθμίες! Εδώ που τα λέμε, καιρός ήταν να μην έχουν τη δυνατότητα κάποιες ομάδες να «διαλέξουν» αντίπαλο στην τελευταία αγωνιστική! Υπομονή λοιπόν λίγες ώρες ακόμα…

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις