ΠΑΟΚ και Πάμπλο «ξύπνησαν»

Προγνωστικά.

Καλημέρα στους απανταχού Κουβανέζους και κυρίως στις Κουβανέζες μας. Οι Εθνικές Ομάδες έβαλαν παύση στα προγνωστικά μας. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των συλλόγων, όμως, επέστρεψαν εχθές, ενώ σήμερα εκκινούν εκ νέου οι αγώνες για τα play off της Super League, όπου θα στραφούν και τα προγνωστικά της στήλης.

Προγνωστικά στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στην «Λεωφόρο» και αμφότεροι χρειάζονται μόνο την νίκη, ώστε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Ο δικέφαλος του βορρά είναι σαφέστατα σε πιο ευνοϊκή θέση όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, για τα οποία θα πρέπει να παλέψουν οι «Πράσινοι». Όπως φαίνεται στους αγωνιστικούς χώρους, ΠΑΟΚ και Άρης έχουν προβάδισμα για τις δύο από τις τρεις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, με την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον Αστέρα Τρίπολης να διεκδικούν το ένα εισιτήριο που απομένει.

Στα τελευταία πέντε παιχνίδια του, ο Παναθηναϊκός μετράει μονάχα μία νίκη, η οποία ήταν κόντρα στον σημερινό του αντίπαλο με 2-1. Στα άλλα τέσσερα, μετράει δύο ισοπαλίες και δύο ήττες, με την τελευταία του χρονικά ισοπαλία κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης να τον «πονάει» περισσότερο, κυρίως λόγω του τρόπου ισοφάρισης, αλλά και του λεπτού που επετεύχθη το γκολ.

Παρόμοια πορεία έχουν και οι φιλοξενούμενοι. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ έχει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Η νίκη του είναι στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε πριν την διακοπή, όταν κέρδισε σχετικά εύκολα με 3-1 την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη.

Προϊστορία

Από το 2017 και έπειτα, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν δώσει μεταξύ τους 16 παιχνίδια (και ένα φιλικό), στα οποία ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, η ομάδα της Θεσσαλονίκης υπερτερεί.

ΠΑΟΚ και Πάμπλο «ξύπνησαν»

Βέβαια, στα τελευταία πέντε παιχνίδια, οι «ασπρόμαυροι» δυσκολεύονται να κερδίσουν το «Τριφύλλι». Πιο αναλυτικά:

  • 12 Φεβρουαρίου 2020: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: 0-1 (κύπελλο)
  • 13 Ιουνίου 2020: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: 0-0 (play off πρωταθλήματος)
  • 8 Ιουνίου 2020: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: 0-0 (play off πρωταθλήματος)
  • 20 Δεκεμβρίου 2020: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: 2-1 (πρωτάθλημα)
  • 14 Μαρτίου 2021: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: 2-1 (πρωτάθλημα)

Ο δικέφαλος του βορρά εκμεταλλεύτηκε κυρίως την περίοδο με τους Βλάνταν Ίβιτς και Ράζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο του. Μια περίοδο όπου έχτισε την θετική παράδοση, ενώ η πρώτη ηχηρή ήττα ήρθε επί Αμπέλ Φερέιρα, με 2-0 στο ΟΑΚΑ.

Τελευταία αγωνιστικά νέα

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα τελευταία νέα των δύο ομάδων, με τους δύο προπονητές, τον Λάζλο Μπόλονι για τον Παναθηναϊκό και τον Πάμπλο Γκαρσία για τον ΠΑΟΚ, να καλούνται να παρατάξουν το καλύτερο δυνατό σχήμα τους.

  • Το απόλυτο chat για live betting αλλά και χαβαλέ. Μπείτε στο Telegram του Koubanezos.gr

Στον Παναθηναϊκό, ο Μαουρίτσιο επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ στις προπονήσεις και ζήτησε να αγωνιστεί, ενώ εκτός παραμένουν οι Σανκαρέ, Αγιούμπ, Κουρμπέλης και Βέλεθ. Ο Διούδης έχασε την προπόνηση της Παρασκευής, λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων.

Η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» κύλησε πιο ομαλά. Οι Βιεϊρίνια και Καγκάβα επέστρεψαν στις προπονήσεις στα μέσα της εβδομάδας, ενώ δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα με τους διεθνείς. Το 4-3-3 πέτυχε απέναντι στην ΑΕΚ και ο Πάμπλο Γκαρσία αναμένεται να το χρησιμοποιήσει εκ νέου, έχοντας κατά νου να τοποθετήσει τα ίδια πρόσωπα. Η μόνη αλλαγή ίσως είναι η τοποθέτηση του Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο της άμυνας έναντι του Ροντρίγκο.

Προγνωστικά με σημείο και combo

Λίγο πριν τελειώσει η κανονική περίοδος, ο ΠΑΟΚ την «πάτησε» στην Λεωφόρο και ηττήθηκε με 2-1. Μάλιστα, κατάφερε, διότι περί κατορθώματος επρόκειτο, να δεχτεί γκολ στην πρώτη φάση του Παναθηναϊκού, έχοντας ο ίδιος την υπεροχή στην αναμέτρηση.

Εκτιμώ πως ο Πάμπλο Γκαρσία έλαβε το μήνυμα από τον αγώνα με την ΑΕΚ και δικαίως θα εκκινήσει εκ νέου με τριάδα στο κέντρο. Σίγουρα το σύνολο της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι ποιοτικότερο και κλείνοντας κάθε χώρο στο κέντρο (λόγω της τριάδας), έχει μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει.

Ποντάρω στο διπλό του ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο. Θα είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη του σε ντέρμπι στο φετινό πρωτάθλημα και βλέπω πως έχει μεγάλη πιθανότητα. Μια επιλογή με μεγαλύτερο σαφώς ρίσκο είναι το διπλό σε συνδυασμό με goal/goal.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
15:00
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
2
2.07
Μονό
15:00
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
2 & goal/goal
5.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις