Στο CBS τα δικαιώματα της Serie A για τις ΗΠΑ

Στο CBS τα δικαιώματα της Serie A για τις ΗΠΑ

Το ιταλικό πρωτάθλημα καλωσόρισε τα ευπρόσδεκτα δολάρια από Αμερική μεριά. Ο διευθύνων σύμβουλος της λίγκας, Λουίτζι Ντε Σιέρβο, επιβεβαίωσε την αλλαγή – αλλά και τα περισσότερα κέρδη – για το συμβόλαιο στην αγορά των Η.Π.Α.

Οι οικονομικοί όροι της νέας συμφωνίας με το δίκτυο CBS Sports, για μεταδόσεις του Καμπιονάτο και του Κυπέλλου Ιταλίας, δεν έγιναν γνωστές. Ωστόσο, τόσο το Associated Press όσο και η ιστοσελίδα World Soccer Talk αποκάλυψαν πως η Serie A θα λάβει 64 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για τριετή παραχώρηση από τη σεζόν 2021 – 2022. Το συνολικό ποσό των 192 εκατ. δολαρίων αποτελεί και αύξηση ύψους 30% από την τρέχουσα συνεργασία με το ESPN.

Το δίκτυο CBS διευρύνει το ποδοσφαιρικό χαρτοφυλάκιό του. Εκτός του Καμπιονάτο και του Coppa Italia, έχει ήδη τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League, του βραζιλιάνικου και του αργεντίνικου πρωταθλήματος, αλλά και της επαγγελματικής λίγκας των γυναικών (NWSL) και των εθνικών ομάδων της ομοσπονδίας της CONCACAF. Πολλά προγράμματά του μεταδίδονται και μέσω της πλατφόρμας streaming Paramount +, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πώς θα μοιραστεί η Serie A.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις