Γαλλία 2010: Μία ομάδα με αρκετή ποιότητα αλλά περισσότερα προβλήματα

Γαλλία 2010: Μία ομάδα με αρκετή ποιότητα αλλά περισσότερα προβλήματα

Η Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, είχε μία από τις πιο ποιοτικές ομάδες, με αρκετά “βαριά”  ονόματα στην σύνθεση της. Το κλίμα όμως στα αποδυτήρια ήταν κάτι παραπάνω από προβληματικό, με την ομάδα να διαλύεται σταδιακά και να αποκλείεται άδοξα από το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής…

Οι φιναλίστ του 2006, πήγαιναν με μία αρκετά περίεργη ψυχολογία στην Νότια Αφρική. Η κόντρα του μεγάλου αστέρα της ομάδας Τιενρί Ανρί με τον προπονητή Ρειμόν Ντομενέκ (ο οποίος θα αποχωρούσε ότι και αν γινόταν στο τέλος του Μουντιάλ) , αφού οι σχέσεις τους είχαν οδηγηθεί στα άκρα, με τον δεύτερο να μην κόβει απευθείας τον “Τιτί” από την αποστολή της Εθνικής αλλά να τον κρατάει στον πάγκο. Αυτό ήταν ένα αποτέλεσμα μίας άτυπης συμφωνίας τους σε συνάντηση τους, ώστε να φύγει με αξιοπρέπεια από την ομάδα.

Η εικόνα των “τρικολόρ ” στα παιχνίδια της προετοιμασίας ήταν σχετικά καλή, ενώ η χρησιμοποίηση του Ανελκά σε ρόλο φορ στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα έδειχνε πως μάλλον ο Ανρί θα έχει ρόλο αναπληρωματικού στο ερχόμενο Μουντιάλ , με κάθε επισημότητα.

Στις προπονήσεις ο Ανρί φαινόταν άοσμος και αδιάφορος, με την εικόνα του να έχει παρασύρει πολλούς ακόμα αστέρες της ομάδας.

Η πρεμιέρα κοντοζύγωνε, με την ομάδα να βρίσκεται σε ένα ξενοδοχείο το οποίο ήταν προσβάσιμο  μόνο με βάρκα και ήθελε ειδική άδεια για να μπεις. Ο ” έμπιστος ” του Ντομενέκ, Γκουρκίφ, φαίνεται να έρχεται σε ρήξη με τον Ριμπερί, με την κρίση στην ομάδα να μεγαλώνει. Όλος ο Γαλλικός τύπος είχε εναντιωθεί στις εμμονές του Ντομενέκ, ο οποίος ήθελε να κρατάει μακριά τα ΜΜΕ από την ομάδα , καθώς πίστευε πως επηρεάζουν και άλλο το κλίμα.


Διαβάστε τη συνέχεια στο centrasports

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις