2.47 στο ντέρμπι των… δύο Ολιμπίκ

Προγνωστικά Γαλλίας

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στην 27η αγωνιστική της Ligue 1 με το ντέρμπι των «Ολιμπίκ» να ξεχωρίζει από τα προγνωστικά Γαλλίας.

Προγνωστικά Γαλλίας: Αέρας αλλαγής στη Μασσαλία

Αήττητη για τρίτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος η Μαρσέιγ, αλλά και μόλις δύο νίκες στις 10 αναμετρήσεις μέσα στο 2021. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για σημαντικές αλλαγές στην ομάδα, οι Μασσαλοί προχώρησαν μεσοβδόμαδα σε αλλαγή προέδρου και στην πρόσληψη του Χόρχε Σαμπάολι ως νέο τεχνικό (δύσκολα θα είναι στον πάγκο απόψε). Παραδοσιακά δυσκολεύεται όταν φιλοξενεί την Λιόν καθώς σε 20 αναμετρήσεις από το 2000 και έπειτα, έχει επικρατήσει μόλις στις 4, ενώ το στατιστικό που ξεχωρίζει στα μεταξύ τους είναι το αμφίτερμα (15 στα 20).

Ευνοϊκή, αντίθετα, είναι η παράδοση των «κυανόλευκων» με τον διαιτητή Μιγιό, με τον οποίο σε 21 παιχνίδια πρωταθλήματος ανεξαρτήτου έδρας, μετρούν 14-6-1. Κομβική η επιστροφή του Τοβέν αλλά και του Μίλικ, που αναμένεται να καλύψει το κενό που αφήνει η απουσία του Μπενεντέτο.

Άμεση επιστροφή στις νίκες για την Λιόν, παραμένοντας έτσι σε απόσταση βολής από την 1η θέση. Δεύτερη καλύτερη εκτός έδρας ομάδα στο πρωτάθλημα, αγνοεί την ήττα από τις 15 Σεπτεμβρίου (8-3-0 έκτοτε). Σταθερά πολύ παραγωγική και εύστοχη ιδίως μέσα στο 2021 καθώς οι επιδόσεις της αγγίζουν αισίως τις 16 τελικές κατά μέσο όρο με περίπου τις μισές να είναι στον στόχο. Η μεσοεπιθετική της γραμμή δεν χρειάζεται συστάσεις, στην καλή της μέρα δεν υπάρχει άμυνα στην Ligue 1 ικανή να την ανακόψει.

Λίγο η έλευση Σαμπάολι, λίγο ο χαρακτήρας του αγώνα, λίγο η παράδοση με τα goal/goal, θα πάμε με πιθανό anytime score 1-1 που πληρώνει καλά.

Με ευρωπαϊκό κίνητρο

Ζευγάρι με ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο και για τις δύο πλευρές το Ανζέ – Λανς. Οι «ασπρόμαυροι» έμειναν για τέταρτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος μακριά από την νίκη (μεσολάβησε η πρόκριση στο κύπελλο), ωστόσο εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στην 5η θέση. Φύσει επιθετική ομάδα, με καλή κυκλοφορία πάνω από την σέντρα και έμφαση στα γεμίσματα (περίπου 22 ανά αγώνα), στοιχεία που δικαιολογούν τον υψηλό μέσο όρο κόρνερ των αναμετρήσεων στο «Ρεϊμόν Κοπά» (10 ανά παιχνίδι). Πέντε φορές έχει υποδεχτεί την Λανς μετά το 2000, το διάστημα 2009-2013 σε επίπεδο Ligue 2 τότε, μετρώντας 1-3-1 και 5/5 goal/goal.

Σε καλή κατάσταση η Λανς, μόλις μία ήττα στα τελευταία εννιά παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο (4-4-1), ο στόχος του Conference League παραμένει εντός εμβέλειας, μένει να αποδείξει αν έχει το βάρος και την συνέπεια να το πετύχει. Έχουμε ήδη επισημάνει σε προηγούμενη στήλη το γεγονός ότι οι «Λανσουά» είναι πιο αποτελεσματικοί εκτός έδρας και αγωνίζονται πιο «ελεύθερα» παραχωρώντας την κατοχή στον αντίπαλο. Δημιουργικά οι επιδόσεις της αγγίζουν τις 12 τελικές και τα 18 γεμίσματα ανά αγώνα, ενώ τα κόρνερ στις αναμετρήσεις της κυμαίνονται μεταξύ 9 και 12.

Στα αξιοσημείωτα το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου με την Ανζέ να επικρατεί 1-3 (31 τελικές και από ένα δοκάρι η κάθε ομάδα).

Περιμένουμε ένα ανοιχτό παιχνίδι με ισχυρά κίνητρα και διάθεση εκδίκησης, παράμετροι που πιθανόν να οδηγήσουν σε πολλές ευκαιρίες και κόρνερ. Ρισκάρουμε με το over 9,5 κόρνερ αγώνα.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά

Προγνωστικά Γαλλίας: «Κλείνει το μάτι» στην Νιμ ο Μπαττά

Ματς-εξάποντο στον γαλλικό Νότο με μόλις έναν βαθμό να χωρίζει Νιμ και Ναντ. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην καλύτερη φάση της σεζόν μετά το 1-0 επί της Λοριάν και την 3η σερί νίκη τους (με 0 παθητικό), βγαίνοντας έτσι από την ζώνη του υποβιβασμού. Το θετικό σερί αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην βελτίωση της αμυντικής εικόνας της και κατ’ επέκταση στον περιορισμό του αριθμού τελικών ευκαιριών που επιτρέπει στους αντιπάλους (περίπου 25% λιγότερες) αλλά και στο καλό φεγγάρι του αρχηγού Ριπάρ (3ο σερί παιχνίδι βρίσκει δίχτυα). Σημαντική είναι επίσης και η επιστροφή του καλύτερού της παίκτη Φερχά.

Ευνοϊκά έχει λειτουργήσει η έλευση του Κομπουαρέ για την Ναντ, η οποία μετά το 1-3 στην Ανζέ, πήρε βαθμό από την Μαρσέιγ και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Νιμ και την 17η θέση. Από τις λιγότερο παραγωγικές ομάδες της Ligue 1, 3η χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα (μαζί με Σεντ-Ετιέν) ενώ ως φιλοξενούμενη δημιουργεί περίπου 11 τελικές έχοντας μετριότατα ποσοστά ευστοχίας (27%). Εν πολλοίς φαίνεται να πληρώνει την απουσία του Κουλιμπαλί, αλλά και την μέτρια σεζόν που πραγματοποιούν άλλοτε κομβικοί παίκτες όπως Σιμόν, Κοκό και Μπάμπα.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι η παράδοση των δύο ομάδων με τον διαιτητή Μπαττά. Συγκεκριμένα η Νιμ σε 14 παιχνίδια ως γηπεδούχος τόσο σε Ligue 1 όσο και στην Ligue 2 δεν έχει ηττηθεί ποτέ! μετρώντας 10-4-0 ενώ η Ναντ σε 4 παιχνίδια ως φιλοξενούμενη με τον ίδιο διαιτητή, δεν έχει σημειώσει νίκη (0-2-2). Επιπρόσθετα, οι φετινές επιδόσεις του Μπαττά δείχνουν μια…συμπάθεια προς τις έδρες, καθώς σε 13 αγώνες (οι 2 για την Ligue 2) το ρεκόρ είναι 9-3-1.

Βασιζόμενοι στα παραπάνω, θα στηρίξουμε την φόρμα και την καλή «αύρα» που έχει η Νιμ με τον διαιτητή, ποντάροντας στον άσο με κάλυψη.

  • Αναρτήσεις αλλά, πλέον, και pre game picks, και live στοίχημα, και στο Twitter μας! 
Μονό
16:00
Ανζέ - Λανς
Over 9,5 κόρνερ
2.15
Μονό
16:00
Νιμ - Ναντ
1 dnb
2.20
Σκόρερ
16:00
Νιμ - Ναντ
Γκολ Φερχά (Νιμ)
6.50
Μονό
22:00
Μαρσέιγ - Λιόν
Anytime score 1-1
2.47
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις