Ο Τονάλι, το όνειρο και το… βοήθα Παναγιά μου, Madonnina, ντέρμπι

Ο Τονάλι, το όνειρο και το... βοήθα Παναγιά μου, Madonnina, ντέρμπι

  • Διαβάστε περισσότερες ιστορίες στο Kastoras Bet

Τούτες τις μέρες ελέω του τοπικού ντέρμπι της Μίλαν με την Ιντερ, πολλά σπιτικά στο Μιλάνο και στα περίχωρα αυτού, χωρίζονται στα δύο. Οπως, καλή ώρα, το πατρικό του Σάντρο Τονάλι στο Λόντι της Λομβαρδίας, εκεί, που κατοικοεδρεύει πατέρας «μιλανίστα» και μητέρα «ιντερίστι». Από τη στιγμή λοιπόν που μέσα σε ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό περιβάλλον μεγάλωσε ο 20χρονος σήμερα Τονάλι, ήταν φυσικό επακόλουθο να υποστηρίζει και ο ίδιος μια από τις μεγάλες ομάδες του Μιλάνου, με τη Μίλαν, λόγω Τζενάρο Γκατούζο, να είναι αυτή που εντέλει έκλεψε την καρδιά του.

Και να λοιπόν που η μοίρα επιφυλάσσει ευχάριστα παιχνίδια, που ο Σάντρο μεγάλωσε, έγινε ένας ταλαντούχος και συνάμα φιλόδοξος ποδοσφαιριστής, που το όνειρό του έγινε πραγματικότητα, να φορέσει τη φανέλα της αγαπημένης του Μίλαν και από τις κερκίδες του «Σαν Σίρο», που σαν οπαδός έβλεπε παλιότερα να σκοράρει ο Κακά κόντρα στη Λάτσιο και ο Σέεντορφ απέναντι στην Κιέβο, να βρεθεί να πατάει τον αγωνιστικό χώρο του ιστορικού γηπέδου.

Το «κράμα» μεταξύ Αντρέα Πίρλο και Τζενάρο Γκατούζο, εμπνευσμένο από ολίγον Μόντριτς, ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσει την ερχόμενη Κυριακή τη δεύτερή του συμμετοχή σε «Derby della Madonnina», σε ένα ματς το αποτέλεσμα του οποίου θα επηρεάσει τη ψυχολογία και την καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων της πόλης, έστω και για λίγες ημέρες…

YΓ1. Οι ταξικές διαφορές των οπαδών των δύο μονομάχων είναι κυρίως αυτές που από το 1909 έχουν δημιουργήσει την τεράστια αντιπαλότητα μεταξύ των δύο συλλόγων. Οι «ροσονέρι» άνηκαν στους εργάτες, στις μικρές και μεσαίες τάξεις, στους φτωχούς, ενώ οι «νερατζούρι» εκπροσωπούσαν κατά κύριο λόγο την αστική τάξη, τους πλούσιους, την υψηλή και καπιταλιστική κοινωνία. Κι αν όλα αυτά με την πάροδο του χρόνου άλλαξαν, η αντιπαλότητα και το μίσος παραμένει άσβεστο έως και σήμερα!

ΥΓ2. «Derby della Madonnina»: Ονομασία η οποία προέκυψε από το σύμβολο της πόλης, το άγαλμα της Παναγίας στον τρούλο του καθεδρικού ναού Ντουόμο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις