Κλειστό ματς στο Τελ Αβίβ

Κλειστό ματς στο Τελ Αβίβ

Καλή βδομάδα σε όλους, αν και Τρίτη, μιας και χθες δεν είχαμε στήλη. Χρειαζόταν ένα ρεπό μετά τα άσχημα αποτελέσματα της Κυριακής. Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται και τύχη, καθώς το under 3,5 του ΠΑΟΚ χάθηκε στα τελευταία λεπτά, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, παρόλο που ο Αστέρας προηγήθηκε στο 20’, δεν μπήκε άλλο γκολ, παρά τις ευκαιρίες που υπήρξαν, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Απόλλωνα.

Πάμε παρακάτω όμως, με την ελπίδα πως το διάβασμα σε συνδυασμό με την τύχη θα αποφέρει καρπούς.

Σήμερα έχουμε επιλογές από ποδόσφαιρο και μπάσκετ, καθώς έχουμε αγωνιστική στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, αλλά και διαβολοβδομάδα στη Euroleague.

Πληγωμένα θηρία

Ξεκινάμε ποδοσφαιρικά από το πρωτάθλημα της League Two και τον αγώνα της 23ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Έξετερ και τη Μπόλτον. Οι δύο αντίπαλοι διανύουν κακό φεγγάρι και η νίκη στη σημερινή αναμέτρηση έχει μεγάλη σημασία για αμφότερες.

Η γηπεδούχος έχει να αγωνιστεί σε αγώνα πρωταθλήματος από την boxing day και την ισοπαλία (1-1) με τη Φόρεστ Γκριν. Το Σάββατο αποκλείστηκε από το FA Cup μετά την ήττα με 2-0 από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Ο προπονητής της, Ματ Τέιλορ, δήλωσε απογοητευμένος από την απόδοση της ομάδας του, είπε εμμέσως πλην σαφώς πως θα αγωνίζονται όσοι παλεύουν στην προπόνηση και έθεσε ως μοναδικό στόχο τη νίκη στο παιχνίδι με τη Μπόλτον, παρόλο που ο αντίπαλος είναι πολύ επικίνδυνος.  Η Έξετερ διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 40 γκολ σε 19 αγώνες. Μάλιστα, στην έδρα της έχει μείνει μόλις μία φορά στο μηδέν σε 10 αναμετρήσεις.

Η φιλοξενούμενη βρίσκεται στη 17η θέση με 26 βαθμούς σε 21 αγώνες. Προέρχεται από εντός έδρας ήττα από την Κρόουλι με 1-0 σε έναν αγώνα που δεν κατάφερε να σκοράρει παρά τις 24 τελικές της! Εκτός έδρας τα πάει καλύτερα έχοντας συγκεντρώσει τους 15 από τους βαθμούς της, με 4 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες και συνολικά γκολ 14-17.  Έχει αποτύχει να σκοράρει μακριά από το γήπεδό της μόνο σε δύο περιπτώσεις. Στην αποψινή αναμέτρηση είναι πιθανό να ντεμπουτάρουν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, Κιέραν Λι και Ντίκλαν Τζον.

Εκτίμηση: Πρόκειται για ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που είναι πολύ πιθανό να δούμε στις θέσεις των play offs στο τέλος της χρονιάς. Έχουν από τις καλύτερες επιθέσεις της κατηγορίας. Η Έξετερ είναι τόσο επικίνδυνη εντός, όσο είναι και η Μπόλτον εκτός. Η αίσθησή μου δίνει προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ωστόσο δε θα μπλέξω με σημείο, λόγω της πρόσφατης αναμέτρησης της Έξετερ στο κύπελλο, αλλά και επειδή περιμένω κάποια στιγμή από την Μπόλτον να βγάλει το ταλέντο της στον αγωνιστικό χώρο. Περιμένω ένα παιχνίδι με αρκετά γκολ και θα προτιμήσω να ποντάρω σ’ αυτό.

Θέλει τη ρεβάνς η «ομάδα του λαού»

Κι από τη βορειοδυτική άκρη της Ευρώπης, πηγαίνουμε στη νοτιοανατολική πλευρά της, σε μια χώρα που γεωγραφικά μπορεί να μην της ανήκει, αλλά συμμετέχει σε αθλητικές και «Eurovisionικές» διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Τελ Αβίβ απέναντι στη Μακάμπι, στη ρεβάνς του 85-82 στο ΣΕΦ.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου είναι πολύ ασταθής φέτος. Βρίσκεται στη 12η θέση με 8 νίκες σε 18 αγώνες και προέρχεται από το διπλό μέσα στο Βερολίνο επί της Άλμπα με 85-72. Στο γήπεδό της έχει μόλις 4 νίκες σε 8 αγώνες. Σχεδόν όλοι οι αγώνες της μέσα στο Τελ Αβίβ κρίνονται στις τελευταίες επιθέσεις. Ο μέσος όρος πόντων της εντός έδρας είναι 78 στην επίθεση και 74,3 στην άμυνα.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται οριακά εκτός οκτάδας, έχοντας 9 νίκες σε 17 αγώνες. Προέρχονται από δύο νίκες απέναντι σε Χίμκι και Μπάγερν. Στον τελευταίο αγώνα οι Γερμανοί είχαν παράπονα από τη διαιτησία, με τη Euroleague να βγάζει ανακοίνωση για λανθασμένη υπόδειξη στην τελευταία φάση. Μια και έθιξα το θέμα της διαιτησίας, στην αποψινή αναμέτρηση, ορίστηκε να σφυρίξει ο Ισραηλινός διαιτητής Σέφι Σέμες, λόγω του lockdown στο Ισραήλ. Αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά φέτος και είναι κάτι που γνώριζαν οι ομάδες από την αρχή της σεζόν. Επιστρέφοντας στα αγωνιστικά, ο Μπαρτζώκας αντιμετώπισε δύο προβλήματα τραυματισμών στις προπονήσεις της εβδομάδας. Οι Μάρτιν και Χάρισον έπαθαν διάστρεμμα, με τον πρώτο να είναι πιθανό να αγωνιστεί, αλλά τον δεύτερο να δίνεται εκτός. Εκτός παραμένει και ο Παπανικολάου. Εκτός έδρας, η παρέα του φορμαρισμένου Σλούκα, δέχεται 78,7 πόντους και σκοράρει 80.

Εκτίμηση: Το κίνητρο στην πλευρά των γηπεδούχων είναι μεγαλύτερο. Οι Πειραιώτες ταξιδεύουν με προβλήματα για το αποψινό παιχνίδι. Τα προηγούμενα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο τη Μακάμπι δείχνουν κλειστό ματς, με τα σκορ στα τελευταία πέντε να είναι 77-78, 71-82, 68-69, 65-64 και 71-70. Λαμβάνοντας υπόψιν και τους μέσους όρους των ομάδων, θα πάω στον άσσο με μικρό χάντικαπ σε συνδυασμό με under σε ένα ψηλό line.

Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας

Μονό
21:00
Έξετερ – Μπόλτον
Over 2,5
1.87
21:00
21:05
Μακάμπι – Ολυμπιακός
1 (-1,5) & under 170,5
1.85
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις