Φώτης Ιωαννίδης, ο τρίτος… γιος σε «αιώνιους»

Φώτης Ιωαννίδης, ο τρίτος… γιος σε «αιώνιους»

Ο Φώτης Ιωαννίδης δεν είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό, ενώ ο πατέρας του (ο διεθνής στόπερ, Βασίλης Ιωαννίδης) είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό.

Είχε προηγηθεί ο Κώστας Αποστολάκης, αν και ο δικός του μπαμπάς, Στράτος Αποστολάκης συνδέθηκε κυρίως με το «τριφύλλι». Ο Αποστολάκης τζούνιορ, πάντως, δεν είχε σκοράρει σε 13 επίσημα ματς με τον Παναθηναϊκό, κάτι που πέτυχε ο Ιωαννίδης στην 5η συμμετοχή του (και πρώτη ως βασικός), ενάντια στον Απόλλωνα.

Ο Koμοτηναίος επιθετικός του Παναθηναϊκού είναι γιος του άλλοτε διεθνή στόπερ από το Θρυλόριο των Πανθρακικού, Ολυμπιακού, Καλαμαριάς, Πανιωνίου, Προοδευτικής, Βασίλη Ιωαννίδη.

Το ίδιο είχε συμβεί και με την οικογένεια Καψή και την οικογένεια Αποστολάκη. Ο Άνθιμος Καψής έπαιξε πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Μιχάλης είχε ένα πέρασμα από τον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν πέτυχε γκολ, όπως έκανε ο Φώτης Ιωαννίδης. Επίσης ο Κώστας Αποστολάκης αγωνίστηκε την προηγούμενη διετία με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο πατέρας του Στράτος φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ούτε ο Κώστας σκόραρε ποτέ με τον Παναθηναϊκό.

Στην ιστορία της Α’ Εθνικής είχαμε και τρεις περιπτώσεις αδελφών, που έπαιξαν στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: τους αδελφούς Αριστείδη και Κώστα Παπάζογλου, τον Τάκη και Θανάση Λουκανίδη και τον Ηλία και Μίλτο Σαπάνη.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις