Περνάει εύκολα η Τίγκρες

Προγνωστικά LIga MX Tigres

Καλά μας πήγε εχθές η Ligue 2, με τις δύο από τις τρεις προτάσεις μας να επαληθεύονται. Η Οσέρ κέρδισε σκοράροντας πάνω από μία φορά και η Σοσό με την Γκρενόμπλ ήρθαν ισόπαλες με 1-1, στέλνοντας μας στο ταμείο. Μόνο η επιλογή ρίσκου δεν μας πλήρωσε, που ήθελε την Οσέρ να κερδίζει με ένα γκολ αβάτζο. Ήταν πολύ καλύτερη, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, πήρε μάλιστα τη νίκη με ανατροπή, αλλά το 3-1 δεν το έκανε.

https://twitter.com/Koubanezosgr/status/1340048540085735428

Με Champions League θα ασχοληθούμε σήμερα, αλλά όχι το γνωστό σε όλους της UEFA. Θα δούμε τους ημιτελικούς στο CONCACAF Champions League, που αφορά στις ομάδες της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Για λόγους συντομίας, θα αναφερόμαστε στο θεσμό από εδώ και πέρα ως «SCCL», τα οποία είναι τα επίσημα αρχικά του.

Τι ισχύει

Το τουρνουά είχε σταματήσει, λόγω της πανδημίας, τον προηγούμενο Μάρτιο στη φάση τον προημιτελικών. Μόλις τρεις από τους τέσσερις πρώτους ημιτελικούς είχαν προλάβει να παιχτούν όταν ήρθε η διακοπή. Μετά από μήνες συζητήσεων, τελικά πάρθηκε η απόφαση για την επανέναρξη στο Ορλάντο της Φλόριντα, ως ουδέτερη τοποθεσία, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των κινδύνων μόλυνσης  λόγω ταξιδιών. Σε αυτό το πνεύμα, αποφασίστηκε οι ημιτελικοί και ο τελικός να είναι μονά παιχνίδια αντί διπλά, το ίδιο και ο προημιτελικός που δεν είχε προλάβει να διεξαχθεί. Τα υπόλοιπα τρία ζευγάρια θα δίνανε κανονικά τους επαναληπτικούς τους αγώνες. Επίσης, τόσο στον προημιτελικό που θα κρινόταν σε μονό αγώνα, όσο και στους ημιτελικούς, σε περίπτωση ισοπαλίας δεν προβλέπεται παράταση, παρά μόνο χτυπήματα πέναλτι. Στον τελικό, σε περίπτωση ισοπαλίας, πρώτα ημίωρη παράταση και μετά πέναλτι.

Δεν ασχολήθηκα στοιχηματικά με τους προημιτελικούς γιατί θεώρησα ότι με τις ομάδες να μην έχουν αγωνιστεί για εβδομάδες και τους πρώτους αγώνες να διεξήχθησαν περίπου 9 μήνες πριν, δε θα είχα σαφή εικόνα. Τώρα, όμως, που είδαμε πώς επηρεάστηκαν από την όλη κατάσταση και την αγωνιστική τους φόρμα, πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε κάποιες προβλέψεις.

Τίγκρες – Ολύμπια

Η αγαπημένη Τίγκρες, για ακόμα μία φορά προχωράει στο SCCL. Παραμένει χωρίς τίτλο, παρά το γεγονός ότι συμμετείχε στους 3 από τους 4 τελευταίους τελικούς. Μάλιστα, στον τελικό του 2019 έχασε τον τίτλο από την τοπική αντίπαλο Μοντερέι, κάτι που έκανε την ήττα να πονάει λίγο παραπάνω. Φέτος θέλει να κερδίσει επιτέλους τον πρώτο της τίτλο στο SCCL. Πέρασε πολύ εύκολα από τη Νιου Γιορκ Σίτι, κερδίζοντάς την τόσο στον πρώτο γύρο 0-1, όσο και στον επαναληπτικό με 4-0. Παρά το εντυπωσιακό σκορ, η αλήθεια είναι πως από τύχη δεν δέχθηκε τέρμα καθώς τα αμυντικά λάθη που της στέρησαν την πρόκριση στα ημιτελικά της Απερτούρα, δε φάνηκαν να έχουν διορθωθεί. Φυσικά, η ποιοτική διαφορά των ομάδων ήταν τεράστια και δεν κινδύνεψε πραγματικά.

Η Ολύμπια είναι η πιο πετυχημένη ομάδα της Ονδούρας. 31 πρωταθλήματα συνολικά, ενώ διεκδικεί και τον τρέχοντα τίτλο της Απερτούρα. Έχει κερδίσει 2 τίτλους στο θεσμό, με τον τελευταίο να είναι το μακρινό 1988, όταν ακόμα ονομαζόταν Champion’s Cup. Ηττήθηκε από την Μόντρεαλ Ίμπακτ στον επαναληπτικό με 0-1 αλλά το 1-2 του πρώτου γύρου ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση. Δημιούργησε ευκαιρίες αλλά γενικότερα, σε όλο το παιχνίδι, ήταν εμφανής η χαμηλή ποιότητα των ομάδων.

Μπορεί η ήττα της λίγες ημέρες πριν να ήταν η πρώτη μετά από 16 επίσημους αγώνες αλλά λόγω της χαμηλής ποιότητας του πρωταθλήματος, δεν μπορεί να γίνει μία ουσιαστική σύγκριση των αποτελεσμάτων της Τίγκρες και της Ολίμπια. Το βλέπουμε και στις Ευρωπαϊκές οργανώσεις. Όταν μία ομάδα κυριαρχεί σε χώρα με πολύ χαμηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο, δε σημαίνει ότι θα κάνει και καλή πορεία σε Champions ή Europa League.

Θα πάμε με τον άσο και θα υποστηρίξουμε την Τίγκρες. Είχε χάσει τα πατήματά της επιθετικά μετά την αποχώρηση του Βάργκας αλλά τώρα έδειξε να έχει ξαναβρεί το χαμένο της εαυτό. Η Ολύμπια είναι πιο ρεαλιστικό να στοχεύει στην κατάκτηση του CONCACAF League, του δεύτερου τη τάξει θεσμού, στου οποίου συμμετέχει επίσης στα ημιτελικά και περιμένει απλώς να οριστούν οι ημερομηνίες των αγώνων. Αρκετά χαμηλά προσφέρεται το σημείο και θα το συνδυάσουμε με χάντικαπ για να μας δώσει μία ικανοποιητική απόδοση.

 Λος Άντζελες FC – Κλαμπ Αμέρικα

Η Κλαμπ Αμέρικα είναι η πολυνίκης του θεσμού, με 7 τίτλους. Ασχοληθήκαμε αρκετά με την ομάδα στην τελική φάση της Απερτούρα, όπου και αποκλείστηκε από την «αιώνια» αντίπαλό της στα προημιτελικά. Πέρασε στα ημιτελικά του SCCH πάρα την ήττα της με 0-1 από την Ατλάντα Γιουνάιτεντ, λόγω της νίκης της με 0-3 στον πρώτο γύρο. Αμυντικά παρουσίασε πολλά προβλήματα και ήταν τυχερή που δε δέχτηκε κι άλλο γκολ. Επιθετικά καλή, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά φάνηκε λίγο αδιάφορη στο γήπεδο, ίσως λόγω του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα που της έδινε μεγάλο πλεονέκτημα πρόκρισης.

Η Λος Άντζελες FC πέρασε κερδίζοντας με 2-1, μετά από ανατροπή, την καταρρακωμένη ψυχολογικά Κρους Ασούλ. Ήταν το ζευγάρι που έδωσε μόνον έναν αγώνα, καθώς δεν είχαν προλάβει να αναμετρηθούν προ του lockdown. Ήταν κυρίαρχος καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν το 5ο συνεχόμενο παιχνίδι της στο οποίο σκοράρουν και οι δύο ομάδες, κάτι που έχει συμβεί στους 10 από τους 11 πιο πρόσφατους αγώνες της.

Θεωρώ μεγάλο ρίσκο να υποστηρίξω κάποιο σημείο. Πιστεύω ότι επειδή η πρόκριση κρίνεται σε μονό παιχνίδι και πως καμία ομάδα δε θέλει την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, θα παίξουν επιθετικά για να κερδίσουν την πρόκριση στην κανονική διάρκεια. Η Κλαμπ Αμέρικα, ως ομάδα του Μεξικού έχει συνηθίσει σε αυτήν τη λογική. Το ίδιο έδειξε και η τυπικά γηπεδούχος στον προηγούμενο αγώνα που έδωσε. Θεωρώ πως θα έχει γκολ το ματς και από τις δύο πλευρές και πολύ πιθανό το σκορ να ξεφύγει στο over.

Μονό
03:00
Τίγκρες - Ολύμπια
1 (-1)
2.30
Δυάδα (απόδοσης 2.74)
03:00
Τίγκρες - Ολύμπια
1 & over 1,5
1.70
05:30
Λος Άντζελες FC - Κλαμπ Αμέρικα
Goal/goal
1.61
Μονό
05:30
Λος Άντζελες FC - Κλαμπ Αμέρικα
Over 2,5
1.80
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις