Για το 7ο σερί, με.. σύστημα

Για το 7ο σερί, με.. σύστημα

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα.

Η στήλη είναι σε μεγάλη φόρμα το τελευταίο διάστημα. Την Πέμπτη καταγράψαμε το 6ο διαδοχικό ταμείο μέσα στο Δεκέμβριο, με την επικράτηση της φοβερής  Άλμπα επί του Ερυθρού Αστέρα. Στην Euroleague έχουμε 17/23 από τον Νοέμβριο κι έτσι θα πάμε ως το τέλος.

Με την μεγαλύτερη μπασκετική απάτη στην Ευρώπη θα ασχοληθώ σήμερα, που λέγεται Αλεξέι Σβέντ. Ωραίο μαλλί δε λέω, σωστό μανικιούρ, άλλα από ουσία μηδέν. Συνήθως κρατάει βασανιστικά τη μπάλα για 20 δευτερόλεπτα και αναγκάζει έτσι την ομάδα του να πηγαίνει σε σκοτωμένες επιθέσεις, στα τελευταία 4 που της απομένουν. Εκτός κι αν σουτάρει τρίποντο κατευθείαν στην αρχή της επίθεσης, οπότε η Χίμκι βρίσκεται σε ανισορροπία και δέχεται εύκολα αιφνιδιασμό.

“Μα είναι 1ος σκόρερ και αμείβεται με 3,6 εκατ. συμβόλαιο”, θα μου πείτε. Και απαντώ ότι κι εγώ αν πάρω 30 σουτ κι εκτελέσω 10 βολές σε κάθε παιχνίδι, θα βάζω σταθερά 20+ πόντους. Κι εσείς κι ο καθένας. Ότι βρίσκονται παράγοντες και μάνατζερ που τον πληρώνουν για να κάνει αυτό, είναι κάτι που δε με αφορά.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι η Χίμκι βρίσκεται δίκαια στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Μετράει 6 σερί ήττες, παίζοντας αστείο μπάσκετ, με πολλά λάθη και κανέναν προσανατολισμό. Η Βιλερμπάν αντίθετα είναι πολύ οργανωμένη, παίζει πολύ δυνατή άμυνα και έχει καλή ψυχολογία μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μακάμπι την Τετάρτη. Συνεπώς δεν μπορεί να είναι το outsider εντός έδρας, απέναντι σε μια ομάδα με πολύ κακή φόρμα, που βρίσκεται στα όρια της διάλυσης και του διωγμού δύο παικτών και του προπονητή.

Κατά τα άλλα, η πάντα σοβαρή Μπάγερν μπορεί να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στην Μπασκόνια, που φέτος δεν δείχνει να έχει το ρόστερ για να διεκδικήσει κάποια διάκριση. Μεγάλο ρωσικό ντέρμπι αναμένεται ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ και Ζενίτ, που είναι δύο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Περιμένω ένα καταπληκτικό παιχνίδι, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, άρα μπορώ να εκμεταλλευτώ το μεγάλο χάντικαπ που δίνεται υπέρ της φιλοξενούμενης.

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για το ματς της Μπαρτσελόνα με τη Μακάμπι. Πρόκειται για ένα κλασικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο από τα κορυφαία brand names του θεσμού. Οπότε κι εδώ λογικά θα δούμε μάχη μέχρι τέλους, που μπορεί να κριθεί ακόμα και στο τελευταίο σουτ. Όπως γίνεται σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του Σφαιρόπουλου ως τώρα…

Ο Παναγιώτης Φασούλας στην ” Πρωινή Φωνή ” της Δευτέρας 21/12, στις 12:00. Aκούστε μας ζωντανά πατώντας play στο grevenamedia.gr.

Σύστημα 3-4 (απόδοση τετράδας 15.15)
19:00
ΤΣΣΚΑ - Ζενίτ
2 (+7,5)
2.02
20:30
Μπάγερν - Μπασκόνια
1
1.68
21:45
Βιλερμπάν - Χίμκι
1 (+2,5)
1.90
22:00
Μπαρτσελόνα - Μακάμπι Τελ Αβίβ
2 (+4,5)
2.35
Μονό
21:45
Βιλερμπάν - Χίμκι
1 (+4,5)
1.70
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις