Διπλό κίνητρο για τον Ρόνι

Διπλό κίνητρο για τον Ρόνι

Ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν και ο Ντινγκ Τζουνχούι θα τεθούν αντιμέτωποι απόψε (11/12) για δεύτερη φορά μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στα πλαίσια του (κατ’ όνομα) Scottish Open και το ενδιαφέρον βρίσκεται στο κατακόρυφο.

Ο Μαρκ Σέλμπι νίκησε 5-4 τον Ρίκι Γουόλντεν στον πρώτο προημιτελικό, ο Τζαντ Τραμπ και ο Λι Χανγκ άρχισαν τη δική τους μάχη την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αλλά ούτως ή άλλως το ενδιαφέρον για σήμερα επικεντρώνεται περισσότερο στην αναμέτρηση του Ρόνι Ο’Σάλιβαν με τον Ντινγκ Τζουνχούι.

Ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών αντιμετωπίζει τον παίκτη-φαινόμενο από την Κίνα, ο οποίος μοιάζει να έχει μείνει στάσιμος και δεν έχει καταφέρει να εκπληρώσει τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν γι’ αυτόν όταν έκανε το ξεπέταγμά του πριν από δεκαπέντε (πώς περνάνε…) χρόνια.

Ειδικά όταν αντιμετωπίζει τον Ο’Σάλιβαν ο Ντινγκ χρειάζεται να καταβάλει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να διεκδικήσει τη νίκη, μια και μοιάζει να τον αντιμετωπίζει ακόμα με δέος. Είναι γνωστό ότι οι δύο άνδρες διατηρούν πολύ καλές σχέσεις και εκτός τραπεζιού: ο Rocket εκτιμά απεριόριστα τον Ντινγκ και πολλές φορές έχει πει ότι τον βλέπει σαν τον μικρό του αδελφό.

Ό,τι και να φταίει, το «τσαγανό» που χρειάζεται για να νικήσεις έναν παίκτη όπως ο Ο’Σάλιβαν, φαίνεται να λείπει από τον 33χρονο, πια, Κινέζο, ο οποίος έχει πετύχει νίκες εναντίον του, αλλά στηριζόμενος αποκλειστικά στο απεριόριστο ταλέντο του. Αν του βγει το ματς, έχει καλώς – όπως συνέβη στον αγώνα για τους «16» του περσινού UK Championship (6-4). Αν όχι, τον παίρνει από κάτω. Δεν έχει την πνευματική δύναμη που απαιτείται για να το γυρίσει. Το είδαμε και στο ματς του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (10-13) και πολύ περισσότερο στον προημιτελικό του προηγούμενου Home Nations τουρνουά, του Northern Ireland Open (2-5).

Ο Ντινγκ ξεκίνησε δυνατά αυτό το τουρνουά, όμως χθες βράδυ δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον Τζέιμι Ο’Νιλ, τον οποίο νίκησε 4-3 ενώ είχε βρεθεί να χάνει με 3-1 (ισοφάρισε δε σε 3-3 κερδίζοντας το έκτο frame στα χρώματα, ύστερα από σκληρή τακτική μάχη με πολλά φάουλ εκατέρωθεν). Ο Ο’Σάλιβαν παρουσιάζεται υπερβολικά χαλαρός, όπως φανερώνουν και οι συνεντεύξεις του στο Eurosportκάτι που μόνο ως θετικό μπορεί να εκληφθεί. Ζορίστηκε πολύ χθες το απόγευμα με τον Τιάν Πενγκφέι (4-3 από 2-3) και συνολικά έχει προχωρήσει με το B (και αν) Game του. Σήμερα, όμως, τον περιμένω να παρουσιαστεί λίγο πιο συγκεντρωμένος, μια και θα σεβαστεί περισσότερο τον αντίπαλό του. Γι’ αυτό και θα ποντάρω σε νίκη του και μάλιστα με μικρό χάντικαπ (-1,5 frame).

Συν τοις άλλοις, υπάρχει και η προοπτική του ημιτελικού με τον Τραμπ. Αν ο Rocket γνωρίζει ότι θα αντιμετωπίσει τον Νο 1 της κατάταξης στον επόμενο γύρο, θα έχει ένα επιπλέον κίνητρο να νικήσει, για να επιδιώξει τη ρεβάνς για τις πρόσφατες ήττες του, σε ένα best of 11 ματς όπου θα έχει σίγουρα καλύτερες πιθανότητες.

Μπορεί ο Τζέιμι

Ο Τζέιμι Τζόουνς έχει πραγματοποιήσει δυναμική επιστροφή στο επαγγελματικό Tour ύστερα από διετή απουσία που προκλήθηκε από την εμπλοκή του σε μία περίεργη υπόθεση. Ο Ουαλός άσος δεν κατήγγειλε, ως όφειλε, τις εκμυστηρεύσεις του φίλου του, Ντέιβιντ Τζον, ότι έχει χειραγωγήσει αγώνες για να αποκομίσει κέρδη μέσω του στοιχήματος, με συνέπεια τον Οκτώβριο του 2018 να τιμωρηθεί με 12μηνο αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα, εξαιτίας του οποίου βρέθηκε εκτός του top 64 τον Απρίλιο του 2019 και υποβιβάστηκε από το Tour.

Η τιμωρία έληξε τον Οκτώβριο του 2019 και το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Τζόουνς ανέκτησε το επαγγελματικό στάτους μέσω του Q-School (νικώντας μάλιστα στον τελικό τον «δικό μας», Μιχάλη Γεωργίου) και ήδη θυμίζει τον εξαιρετικό παίκτη που γνωρίζαμε πριν την τιμωρία του. Με την πορεία του, μάλιστα, μέχρι τον 4ο γύρο του UK Championship, αλλά και αυτήν έως του «8» του Scottish Open, είναι 16ος στην ετήσια κατάταξη και έχει εξασφαλίσει με άνεση μία θέση στο World Grand Prix της επόμενης εβδομάδας.

Αντίπαλος του Τζόουνς στον αποψινό προημιτελικό θα είναι ο Κάιρεν Γουίλσον, ο οποίος φυσικά δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο φιναλίστ του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος συνεχίζει να εξελίσσεται, σπάνια πλέον αποκλείεται νωρίς στα τουρνουά και πλέον θεωρείται απ’ όλους ικανός να κατακτήσει κάθε τουρνουά στο οποίο συμμετέχει. Είναι, φυσικά, το φαβορί και σήμερα.

Ωστόσο, λόγω συμπάθειας προς τον Τζόουνς, αλλά και επειδή εκτιμώ πως ήρθε η ώρα να κάνει την υπέρβαση, θα ποντάρω υπέρ του, έστω και με μικρό αβάντζο (+1,5 frame, για να έχω κέρδος αν νικήσει ο Γουίλσον στο decider). Είναι παίκτης που έχει το ταλέντο ώστε να υπερνικήσει τα πνευματικά πλεονεκτήματα του «μπαρουτοκαπνισμένου» αντιπάλου του και, το βασικότερο; Θα μας προσφέρει μία πολύ όμορφη ιστορία αν τα καταφέρει.

Μονό
21:00
Ντινγκ-Ο'Σάλιβαν
2 (-1,5)
1.72
Μονό
21:00
Κ. Γουίλσον-Τζ. Τζόουνς
2 (+1,5)
2.62
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις