Με το momentum του Φινλανδού

Με το momentum του Φινλανδού

Φτάσαμε λοιπόν στο τελευταίο τριήμερο για την φετινή χρονιά στη Formula 1. Μένουμε ανατολικά ταξιδεύουμε στο Άμπου Ντάμπι για το ομώνυμο grand prix στη πίστα του Yas Marina. Ένα μικρό νησί 30 χιλιόμετρα μακριά από τη πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με πλούσια τουριστική ανάπτυξη. Αυτά τα λίγα, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, προχωράμε στα αγωνιστικά.

Δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών είδαμε, στη πρώτη ο Φερστάπεν ήταν ο γρηγορότερος, με μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου να τον χωρίζουν από τον δεύτερο Μπότας. Στη δεύτερη περίοδο ο Μπότας ήταν ο ταχύτερος, με τον ομόσταυλο του, Χάμιλτον, να μένει δεύτερος με κάτι περισσότερο από δύο δέκατα του δευτερολέπτου διαφορά. Βέβαια, είχαμε διακοπή για αρκετή ώρα, αφού το μονοθέσιο του Ραϊκόνεν, τυλίχθηκε στις φλόγες, οπότε δεν κύλησε και ιδανικά η δεύτερη περίοδος δοκιμαστικών.

Ο Μπότας δείχνει να κλείνει καλά τη χρονιά. Είναι σε καλή κατάσταση, στήνει καλά το μονοθέσιό του και τουλάχιστον στα δοκιμαστικά είναι πάντα πολύ ανταγωνιστικός. Θα τον στηρίξω και σε αυτά τα επίσημα δοκιμαστικά, παρόλο που ο Χάμιλτον θα είναι παρών. Ο Βρετανός δεν έχει κάνει πολύ καλούς γύρους, είχε τα θέματα του με το μονοθέσιο, ελπίζω ο Φινλανδός να συνεχίσει το καλό του μομέντουμ.

Μονό ()
15:00
Grand prix Άμπου Ντάμπι
Pole position: Μπότας
2.50
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις