Και Euroleague, και Eurocup μέχρι 2.55

Και Euroleague, και Eurocup μέχρι 2.55

Μόλις 17 μέρες για τα Χριστούγεννα που θα έλεγε γνωστή αλυσίδα πώλησης παιχνιδιών και 23 για να φύγει αυτή η χρονιά που τόσο πολύ αγαπήσαμε! Αισιοδοξία παιδιά, όλα έχουν τα πάνω και τα κάτω τους.

Το ίδιο συνέβη και με τη στήλη μας αυτή τη βδομάδα. Πολλά στραβά και κατά πολλούς περίεργα αποτελέσματα. Ειδικά στη Euroleague, τι έχουν δει φέτος τα μάτια μας. Δε λέω, κάθε χρόνο βλέπουμε πραγματάκια, και μπορεί το μπάσκετ να είναι ένα άθλημα που επιβεβαιώνεται συχνότερα το φαβορί απ’ ότι στο ποδόσφαιρο, αλλά φέτος αυτό τείνει να γίνει η εξαίρεση! Κόντρα σε όλα τα περίεργα λοιπόν, εμείς θα κρίνουμε τις ομάδες μπασκετικά και θα ψάξουμε και σήμερα να βρούμε ευκαιρίες στους εξ αναβολής αγώνες που θα γίνουν απόγευμα και βράδυ.

Άλλο «θέλω», άλλο «μπορώ»

Σήμερα θα ξεκινήσουμε από το Eurocup. Η Βενέτσια υποδέχεται τη Χουβεντούτ Μπανταλόνα για την 9η αγωνιστική της διοργάνωσης. Ωστόσο οι δυο ομάδες έχουν παίξει 7 αγώνες, λόγω των αναβολών. Οι Ιταλοί είναι στο 2-5 και οι Ισπανοί στο 5-2. Στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, η Μπανταλόνα κέρδισε με 92-78.

Η Βενέτσια προέρχεται από ένα σερί 3 ηττών, το οποίο έχει βάλει ουσιαστικά ταφόπλακα στις ελπίδες της για πρόκριση. Φυσικά, έχει ακόμα μαθηματικές ελπίδες να προσπεράσει την Παρτιζάν, αλλά μία ακόμα ήττα απόψε, σε συνδυασμό με νίκη των Σέρβων επί της αδιάφορης Μπαχτσέσεχιρ, βάζουν τέλος σε κάθε σενάριο πρόκρισης. Η παρέα του Μπράμος, σκοράρει μ.ό. 76,5 πόντους και δέχεται 10 παραπάνω. Στην έδρα της ωστόσο, η κατάσταση είναι πιο ισορροπημένη, και οι πόντοι σε άμυνα και επίθεση κυμαίνονται γύρω στους 80 ανά αγώνα.

Η Μπανταλόνα έπεσε από την κορυφή του ομίλου και η αιτία ήταν οι δύο συνεχόμενες ήττες από Μπαχτσέσεχιρ και Παρτιζάν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτές οι ήττες προήρθαν κυρίως λόγω των σημαντικών απουσιών που είχε στο ρόστερ της. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει βλέψεις στη φετινή διοργάνωση και ένα καλό πλασάρισμα στη βαθμολογία του ομίλου είναι σημαντικό γι’ αυτήν. Οι Ισπανοί με μπροστάρηδες τους Τόμιτς, Ρίμπας και Ντιμιτρίεβιτς σκοράρουν περίπου 83 πόντους ανά αγώνα χωρίς να αμύνονται με σθένος, αν κρίνουμε από τους 79 πόντους που δέχονται.

Εκτίμηση: Η Μπανταλόνα έχει καλύτερη ομάδα και παρά το γεγονός ότι η Βενέτσια παίζει το τελευταίο της χαρτί απόψε, πιστεύω πως το ματς θα πάει στο διπλό. Άλλωστε και οι φιλοξενούμενοι έχουν κίνητρο. Λογικά θα γίνει ένα ματς με ρυθμό, που οι ομάδες θα ανέβουν πάνω από τους 70 πόντους.

Ερωτηματικά στη Ρωσία

Μεταφερόμαστε στη Euroleague, για τον αγώνα της Χίμκι με την Αρμάνι. Οι δυο ομάδες συγκρούονται για τον εξ αναβολής αγώνα της 8ης αγωνιστικής.

Οι Ρώσοι είναι η μεγάλη απογοήτευση της φετινής διοργάνωσης. Στην αρχή απέδωσα τα αποτελέσματά της στο γεγονός ότι αγωνίστηκε σε πολλούς αγώνες με σύνθεση ανάγκης. Ακόμα όμως και με την επιστροφή σημαντικών παικτών, δεν έχουν έρθει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έχουν με διαφορά τη χειρότερη άμυνα στη διοργάνωση, με μ.ό. 85,6 πόντους παθητικό. Επιμένω όμως να λέω πως το ρόστερ της δεν είναι για την τελευταία θέση και κάποια στιγμή θα γυρίσει η κατάσταση. Αναμένεται να επιστρέψει και ο Μπούκερ στη σημερινή αναμέτρηση.

Η Αρμάνι από την άλλη, βρίσκεται σε θέση play-offs, χωρίς να έχει όμως σταθερή απόδοση. Η ομάδα του Μεσίνα, προέρχεται από εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό. Έχασε ένα παιχνίδι που φαινόταν μέχρι το ημίχρονο να ελέγχει. Σίγουρα η απουσία του Σέρχι είναι βαρόμετρο για την απόδοση της ομάδας. Ο Ισπανός είναι αμφίβολος για το σημερινό παιχνίδι. Η συμμετοχή του θα επηρεάσει τις πιθανότητες του διπλού, που προς το παρόν δίνεται σε αποδόσεις φαβορί.

Εκτίμηση: Η αλήθεια είναι πως δεν έχω εμπιστοσύνη σε καμία από τις δυο. Με το μαχαίρι στο λαιμό θα πήγαινα στον άσσο. Ωστόσο θα προτιμήσω να δώσω ένα χάντικαπ στους γηπεδούχους και να το συνδυάσω με υψηλό σκορ, λόγω του επιθετικού ταλέντου και της αμυντικής αστάθειας που χαρακτηρίζει και τις δυο ομάδες.

Ε, δε θα φοβόμαστε να ποντάρουμε στα φαβορί…

Συνεχίζω με την αναμέτρηση ανάμεσα στην Εφές και τη Βιλερμπάν. Οι δυο μονομάχοι μας εκπλήσσουν τον τελευταίο καιρό για διαφορετικούς λόγους. Απόψε θα παίξουν το παιχνίδι που αναβλήθηκε την 5η αγωνιστική λόγω κρουσμάτων στο ρόστερ των Γάλλων.

Η Εφές με 6 νίκες και 5 ήττες βρίσκεται στην 9η θέση. Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι έχει μόλις 1 νίκη στο γήπεδό της και αυτή με 2 πόντους απέναντι στη Μακάμπι. Την προηγούμενη βδομάδα ηττήθηκε με 77-59 από τη Μπασκόνια, σε μία ανεξήγητα κακή βραδιά. Το θετικό ήταν η επιστροφή των Μπομπουά, Ντάνστον και Μίσιτς.

Η Βιλερμπάν μπορεί να βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, όμως τις τελευταίες αγωνιστικές έχει κερδίσει Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκό και κόντεψε να πάρει και διπλό μέσα στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ. Ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι την τελευταία περίοδο, αλλά τελικά υπέκυψε στις ορέξεις του Γιουλ, χάνοντας με 91-84. Για ακόμη μια φορά ήταν πολύ εύστοχη έξω από τα 6,75. Μάλιστα στην 1η περίοδο είχε 6/6 τρίποντα! Δεν ξέρω πόσο θα συνεχιστεί αυτό, όμως σίγουρα της αναγνωρίζω ότι είναι μια αθλητική ομάδα που δυσκολεύει όλους τους αντιπάλους.

Εκίμηση: Δεν πάει το χέρι στην κόντρα ρε παιδιά! Πρέπει να το πάρει το ματς η Εφές και ήρθε η ώρα να το κάνει, τώρα, που θα παίξουν όλα της τα αστέρια μαζί. Θα το παλέψει η Βιλερμπάν, αλλά πόσο; Θα τα βάλει τα τριποντάκια της, αλλά πάλι πάνω από 60%; Δύσκολο…

Combo
17:30
Χίμκι – Αρμάνι Mιλάνο
1 (+8,5) & over 153,5
1.80
Μονό
19:30
Εφές – Βιλερμπάν
1 (-4,5) & Βιλερμπάν over 63,5
1.80
Μονό Ρίσκου
19:30
Εφές – Βιλερμπάν
1 (-11,5)
2.55
Combo
21:30
Βενέτσια – Μπανταλόνα
2 (-3,5) & Βενέτσια over 68,5
1.95
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις