Ντέρμπι «αιωνίων» για τη δεύτερη 6αδα….

Ντέρμπι «αιωνίων» για τη δεύτερη 6αδα....

Την περασμένη αγωνιστική οι μόνες κερδισμένες, ουσιαστικά, ομάδες  ήταν η ΑΕΛ και η ΑΕΚ. Η Ανόρθωση συνέχισε με νίκη επί της ΕΝΠ με 4-2, ο ΑΠΟΕΛ πήρε τη 2η συνεχόμενη νίκη του, ενώ η Ομόνοια παραπαίει καθώς έμεινε στη λευκή ισοπαλία με τον Ερμή στο ΓΣΠ. “Ξεφουσκώνει” απότομα η Ομόνοια και ήδη άρχισε η μουρμούρα για το μέλλον του Χένινγκ Μπεργκ.

Οι “τριφυλλοφόροι” αγνοούν την νίκη εδώ και 9 αγώνες σε Κύπρο και Ευρώπη, ενώ έχουν να σκοράρουν στην έδρα τους 270 λεπτά! Ο ΑΠΟΕΛ φαίνεται ότι έβαλλε το κλειδί στη μίζα και το γύρισε. Μετά το 2-0 εντός έδρας με τη Δόξα, “κέρασε” 3 γκολ τη Νέα Σαλαμίνα και ήδη βρίσκεται στον πόντο από την 7η Ομόνοια. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει “το βιολί του”. Σ’ένα χορταστικό παιχνίδι την Παρασκευή (28/11), με αντίπαλο την Καρμιώτισσα, κέρδισε με 3-2 . Παρόλο που δέχτηκε γκολ στο 8′ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο ημίχρονο. Με 2 γκολ στο 49′ και στο 50′ κατάφερε να πάρει προβάδισμα με δύο τέρματα ενώ το μόνο που κατάφερε η Καρμιώτισσα ήταν να μειώσει στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Κάποια κυπριακά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν τον Τακτακαλλά σαν την ”Λέστερ της Κύπρου”. Το ενδιαφέρον αυτή την αγωνιστική συγκεντρώνεται στο ντέρμπι  “αιωνίων” τη Δευτέρα 7/12. Βέβαια, το παιχνίδι με το οποίο θα ασχοληθώ έχει τη δική του στοιχηματική σημασία.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Μετά από ένα μήνα και κάτι οι “κιτρινοπράσινοι” κατάφεραν να πάρουν παιχνίδι. Οι Λαρνακείς είναι πολύ ικανοποιημένοι για το νικηφόρο πέρασμα από το “Δασάκι” με 3-0. Παρουσιάστηκαν σοβαροί και προσγειωμένοι και πήραν τους 3 βαθμούς. Ήταν επίσης και η πρώτη νίκη του Σοφρώνη Αυγουστή στον πάγκο της ΑΕΚ. Ήταν δύσκολο για τον ίδιο αλλά και για τους παίκτες να διαχειριστούν την αλλαγή προπονητή. Αγωνιστικά επιστρέφει ο Χέιτλι από τιμωρία ενώ επανέρχεται και ο Φλοριάν. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα έκπληξη της φετινής χρονιάς. Ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Σεραφείμ , θα γίνει ο νέος Ντι Ματέο και ο Ολυμπιακός η νέα Λέστερ της Κύπρου.

Στο παιχνίδι με την Καρμιώτισσα ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά, η Καρμιώτισσα από τη μια άσκησε πίεση, από την άλλη, όμως, ο Ολυμπιακός με 2 γκολ σε διάστημα ενός λεπτού κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς. Η ομάδα δείχνει ότι φέτος μπορεί και δικαιούται να ονειρεύεται. Ο Ολυμπιακός αγωνιστικά δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών ούτε παίκτες που μένουν εκτός λόγω καρτών.

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια

Η τελευταία αγωνιστική για τον Α’ γύρο φτάνει στο τέλος της με ντέρμπι “αιωνίων”. Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει την ντεφορμέ Ομόνοια για το  πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Ο Μικ ΜακΚάρθι είδε την ομάδα του να παίρνει με ευκολία το ματς εκτός έδρας με τη Νέα Σαλαμίνα με 3-0, όπου μάλιστα πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ ο Βίκτωρ Κλωναρίδης. Όσον αφορά το παιχνίδι με αντίπαλο την Ομόνοια ο τεχνικός των “γαλαζοκίτρινων” έχει ευχάριστο “πονοκέφαλο” αφού οι επιλογές του είναι αρκετές. Στις επιλογές αυτές προστίθενται οι Ζορζέ και Ντογκαλά αφού εξέτισαν την ποινή τους, καθώς και οι Νσούε, Ανουάρ και Γουίλερ που αντιμετώπιζαν πρόβλημα τραυματισμού και έχασαν τα προηγούμενα ματς. Ο μοναδικός απών από το παιχνίδι της Δευτέρας, θα είναι όπως όλα δείχνουν, ο Τόμας Ντε Βινσέντι.

Ο ΑΠΟΕΛ κατέρχεται στο ντέρμπι με καλή δυναμική που έχτισε μέσα από δύο συνεχόμενες νίκες, αλλά απέχει αρκετά από την κορυφή και γι’ αυτό θέλει τη νίκη τη Δευτέρα για να δημιουργήσει καλύτερα δεδομένα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η Ομόνοια πέτυχε την πρώτη της ιστορική νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο, αφού νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-1. Ο Χένινγκ Μπεργκ άλλαξε 7 (!) παίκτες από την κλασική ίδια 11αδα που χρησιμοποιεί. Προς έκπληξη όλων ο προπονητής των πρασίνων έβαλε στην αρχική 11άδα, 4 μικρούς. Η “φρεσκάδα” φάνηκε στα πρώτα 10′ λεπτά του παιχνιδιού όπου και σκόραρε η Ομόνοια με Κακουλλή. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 39′ κι από κει και πέρα είχε μια ανούσια κατοχή μπάλας μέχρι το πέναλτι στο 83 λεπτό, όπου και διαμορφώθηκε το 2-1. Συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο στην Ομόνοια. Ενώ δείχνει να παλεύει τα παιχνίδια στην Ευρώπη στο πρωτάθλημα ισχύει το εντελώς αντίθετο. Συνέχισε της απογοητευτικές εμφανίσεις με την εντός έδρας ισοπαλία ( 0-0 ) απέναντι στον Ερμή. Παρέμεινε χωρίς νίκη για 5η διαδοχική φορά, βρίσκεται στην 7η θέση με 17 βαθμούς και -9 από την κορυφή.

Αγωνιστικά τώρα, ο Μποτεάκ και ο Χάρης Μαυρίας αντιμετωπίζουν μυϊκούς τραυματισμούς ενώ ο Ανδρόνικος Κακουλλής, που άνοιξε το σκορ με τον ΠΑΟΚ, βγήκε με αναγκαστική αλλαγή στο 20′ ελέω τραυματισμού. Ένα πολύ ενδιαφέρον ιστορικό είναι ότι η Ομόνοια έχει να νικήσει τον ΑΠΟΕΛ σε παιχνίδι του Α’ γύρου από το 1999! Στα πλείστα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων έχει δοθεί πέναλτι και εκεί θα κινηθώ στοιχηματικά.

Μονό
18:30
ΑΕΚ Λάρνακας - Ολυμπιακός Λευκωσίας
Over 2,5 & goal/goal
2.20
Μονό (7/12)
19:00
ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια
Καταλογισμός πέναλτι
2.65
Fun bet (7/12)
19:00
ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια
ΑΠΟΕΛ να σκοράρει πέναλτι
5.33
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις