Τι συμβαίνει στο Τορίνο;

Προγνωστικά στοιχήματος

Στην τελευταία στήλη μου (δείτε εδώ) αναφέρθηκα στο αρνητικό στατιστικό που έχει η Τορίνο στο πρωτάθλημα, καθώς αν και προηγείται στις αναμετρήσεις της δεν καταφέρνει να πάρει το τρίποντο σχεδόν ποτέ.

Αρχικά, θέλω να αναφερθώ στην εξαιρετική συμπάθεια που έχω, ως προς τον σύλλογο. Ήταν η ομάδα που με έκανε να ασχοληθώ περισσότερο ενεργά με το Ιταλικό πρωτάθλημα. Είχε εξαιρετικό σύνολο και άψογη τακτική συνέπεια. Ακόμη, διέθετε και διαθέτει ακόμη τον Ντανιέλε Μπαζέλι. Έναν κεντρικό μέσο box to box με τρομερή απλότητα στις κινήσεις του.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τον Τζιαμπάολο στον πάγκο και με έναν μέτριο σχεδιασμό. Αποκτήθηκαν οι Λινέτι και Βέρντι, ώστε να βοηθήσουν στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας μεσοεπιθετικά. Μεγάλο πρόβλημα αποτέλεσε επίσης η απουσία των Ίτσο και Μπαζέλι, κατά την έναρξη του πρωταθλήματος, εξαιτίας τραυματισμών.

Τακτική

Οι πρώτες αγωνιστικές βρήκαν την Τορίνο να αγωνίζεται με το 4-2-3-1. Όμως η συγκεκριμένη τακτική άφηνε αρκετά συχνά εκτεθειμένη την άμυνα, κυρίως στις αντεπιθέσεις. Στην επίθεση οι μεσοεπιθετικοί δεν έδειχναν ικανοί να βοηθήσουν αρκετά,με αποτέλεσμα ο Μπελότι να είναι απελπιστικά μόνος. Στην ουσία ο Ιταλός επιθετικός είναι αυτός που κουβαλάει την ομάδα στις πλάτες του στην επίθεση.

Τις δύο τελευταίες αγωνιστικές ο Τζιαμπάολο αποφάσισε να αλλάξει τα πλάνα του και να χρησιμοποιήσει το 3-5-2. Σκοπός του ήταν να θωρακίσει την άμυνα του περισσότερο και να ανεβάσει το ποσοστό κατοχής. Η άμυνα δεν θωρακίστηκε, καθώς σε δύο αγώνες δέχθηκε 6 τέρματα. Όμως κατάφερε να ανεβάσει τα ποσοστά κατοχής και την αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα.

Ατυχία ή αδυναμία;

Η Τορίνο του Τζιαμπάολο λοιπόν έχει ένα πρωτοφανές αρνητικό στατιστικό. Έχει καταφέρει να βρίσκεται μπροστά στο σκορ σε 7 από τις 10 αναμετρήσεις της, αλλά έχει φύγει με την νίκη μόνο σε μία περίπτωση. Αν η Τορίνο είχε κερδίσει τους αγώνες στους οποίους προηγήθηκε θα βρισκόταν στην δεύτερη θέση με 25 βαθμούς (!), έναντι 6 που έχει τώρα.

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι η ομάδα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην διατήρηση του σκορ, γεγονός που πλέον θεωρώ πως έχει επηρεάσει και ψυχολογικά την ομάδα.

Στατιστικά ομάδας

Η Τορίνο προσπαθεί να παίξει απλό ποδόσφαιρο και δεν ρισκάρει συχνά στις μεταβιβάσεις της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεται αρκετά ψηλά (6η) στην λίστα με τις επιτυχημένες πάσες. Ακόμη, έρχεται αρκετά συχνά σε θέση να αντιμετωπίσει αντεπιθέσεις για αυτό και πραγματοποιεί πολλά έξυπνα φάουλ. Έτσι αν και βρίσκεται αρκετά ψηλά στην λίστα με τα φάουλ που έχει δώσει δεν βρίσκεται ψηλά στην λίστα με τις κάρτες.

Στατιστικά παικτών

Καλύτερος παίκτης της ομάδας είναι ο Μπελότι. Ο αρχηγός μετρά 7 γκολ,1 ασίστ και έχει μέσο όρο απόδοσης 7.54 (4ο καλύτερο στο πρωτάθλημα).Επιπλέον, είναι πρώτος στην λίστα με τα κερδισμένα φάουλ.

Στα αρνητικά στατιστικά βλέπουμε τον Τζάτζα (ο οποίος μου είναι εξαιρετικά αντιπαθής μετά το χαμένο πέναλτι απέναντι στην Γερμανία για το EURO 2016). O Ιταλός επιθετικός είναι δεύτερος στην λίστα με τους παίκτες που έχουν υποπέσει σε φάουλ.

Το μέλλον 

Στόχος της ομάδας πλέον είναι η αποφυγή του υποβιβασμού και πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα θα επιτευχθεί.

Όμως θεωρώ πως ο Μπελότι πραγματοποιεί την τελευταία του σεζόν στην ομάδα. Ο Ιταλός επιθετικός πιθανότατα να υποκύψει σε κάποια από τις αρκετές προτάσεις που έχει σε κάθε μεταγραφική περίοδο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις