Ο Λιβανέζος απειλεί. με θέα την Ακρόπολ(ι)ς

Ο Λιβανέζος απειλεί. με θέα την Ακρόπολ(ι)ς

Καλημέρα λαέ του koubanezos.gr!

Επιστροφή στην στήλη μας κατά το καθιερωμένο ραντεβού μας πλέον (Κυριακή) και θα τα πούμε και τη Δευτέρα με μια ακόμα – πλην της σημερινής – σκανδιναβική επιλογή, οπότε μείνετε… συντονισμένοι – και για τους αγγλόφιλους, stay tuned.

Πολλάκις έχει γραφτεί ότι η εν λόγω στήλη ανιχνεύει αθέατες ευκαιρίες και ομάδες ικανές να μας τις προσφέρουν ως αθέατα αουτσάιντερ (dark horses) αλλά σήμερα θα κινηθούμε σε σχετικά γνωστά μονοπάτια όχι από πλευράς μονάχα πρωταθλημάτων αλλά και ομάδων, αφού είμαστε σχεδόν βέβαιοι, πως θα έχετε παρατηρήσει κι εσείς τα παιχνίδια που σταχυολογήσαμε. Όμως, η λογική είναι μία: Να δειχθεί ότι παιχνίδια ιδωμένα από μια άλλη οπτική έχουν ευκαιρίες και επίσης ότι είναι από ένα αχανές κουπόνι τα πιο δυνατά μας σημεία. Μία επιλογή λοιπόν, που προορίζεται για το Tipster’s League, όπως θα παρατηρήσετε και πάμε να δούμε τι επιλέξαμε.

Ακρόπολις – Νόρμπι 

Ξεκινάμε από τη Superettan και συγκεκριμένα μένουμε… Ελλάδα, τρόπον τινά, με την ελληνική Ακρόπολις του Γιάννη Χριστόπουλου, ο οποίος κάνει θραύση και φαίνεται πως η καλή δουλειά του αποδίδει έχοντας βρει το κουμπί μιας άπειρης και με λίγες παραστάσεις στο σουηδικό στερέωμα, ομάδα. Ομοιογενής και κυνική κατά περιόδους, αποτελεσματική και με πνεύμα νικητή έχει φτάσει ως νεοφώτιστη στη 5 η θέση προς ώρας τουλάχιστον. Αξιόπιστη επιθετικά, ευάλωτη και με κενά αμυντικά είναι μέτρια εντός (20 β., 12 αγ.) αλλά και σε φόρμα στους τελευταίους 6 αγώνες, έχοντας 6 β. Προέρχεται από δίκαιη εκτός έδρας ήττα, 2-1 από την Βεστερός και είχε κακή εμφάνιση παραδομένη στο β’ ημίχρονο στις ορέξεις της αντιπάλου. Και πάμε σε ορισμένα στατιστικά, που ίσως φωτίσουν το ματς. Η Ακρόπολις έχει 5/6 G/G, 4/6 Over 2,5, εντός έδρας συγκεκριμένα έχει 5/6 G/G και 3/6 Over 2,5 και τρέχει επιμέρους σερί εντός 2-4-0.

Η Νόρμπι από την άλλη είναι ζημιάρα ομάδα, μπορεί να βρίσκεται εντός της ζώνης των μπαράζ υποβιβασμού με 25 β. σε 24 αγ. αλλά είναι διάολος, πολύπειρη για την κατηγορία αυτή, με Λιβανέζο προπονητή (!) και την εμπροσθοφυλακή της να αποτελείται από ξένους, που ναι μεν σκοράρουν, αλλά συνολικά η ομάδα χάνει. Αν είχε ομοιογένεια, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για αυτήν. Εκτός είναι μέτρια με 13β/12αγ. και έχει κακή άμυνα αλλά ικανή επίθεση. Προέρχεται από ήττα με 0-2 από την Χάλμσταντ, ήττα εντός προγράμματος, όπως λέμε κατά το στοιχηματικό λεγόμενο, και ούσα κακή. Τρέχει τρομερά σταθερό επιμέρους σερί ισοπαλιών και η παράδοση σε ένα μόλις μεταξύ τους παιχνίδι, δείχνει ισοπαλία (13/07/20, 1-1). Η Νόρμπι έχει: Εκτός έδρας 0-5-1, 4/6 G/G, 2/6 Over 2,5 και συνολικά 2/6 G/G.

Εκτίμηση: Στην ουσία το παιχνίδι έχει πολλή ισοπαλία μέσα του, αλλά τα δεδομένα ίσως μας οδηγούν και λίγο πιο μακριά. Η Ακρόπολις δεν χαρίζεται σε καμία ομάδα ιδίως εντός, χαρακτηριστικό ότι ήρθε ισόπαλη με την Χάλμσταντ, την Ντέγκερφος, την Σούντσβαλ, την Έστερ ενώ κέρδισε την Βεστερός, δηλαδή ομάδες-φαβορί και δη της πρώτης 6άδας. Σκοράρει συνεχώς από τις 27/06 εντός και συνήθως προηγείται πρώτη ώστε να ελέγξει το ματς. Η Νόρμπι είναι ομάδα ισοπαλίας, σκοράρει εκτός, είναι σκληροτράχηλη με ομάδες στα μέτρα της, έχει τεράστιο κίνητρο, αυτό της επιβίωσης αλλά δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Οπότε, η σκέψη μας διπλή: Αφενός να πάμε στα εκατέρωθεν γκολ, που εκεί μπορείτε να σταματήσετε, είναι καλό για δυάδα το ποσοστό, αλλά εμείς προχωράμε με μία κάλυψη υπέρ της γηπεδούχου.


Μονό (Tipster’s League)

15:30 ΑκρόπολιςΝόρμπι: 1X & goal/goal (2.40)


Οι αγώνες που μετέχουν στην Tipster’s League του koubanezos.gr, έχουν σταθερό ποντάρισμα 10 μονάδων ανά επιλεγμένο αγώνα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις