Χατ τρικ ως αλλαγή, τι ρεκόρ έκανε ο Ελ Αραμπί!

Απόλλων Λεμεσού - Ολυμπιακός

Προβλήθηκε ιδιαιτέρως προχθές ότι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει σκοράρει εναντίον κάθε ομάδας που έχει αντιμετωπίσει στη Super League 1, σε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο, όμως εξίσου εντυπωσιακό είναι και κάτι άλλο. Ο Μαροκινός επιθετικός πέτυχε χατ τρικ στο 4-0 επί του Ατρομήτου παρότι δεν αγωνίστηκε από την αρχή του ματς. Μπήκε στο 40′, αντί του τραυματισμένου Γιώργου Μασούρα και σκόραρε τρεις φορές.

Δεν είναι, φυσικά, κάτι συνηθισμένο και ο προηγούμενος παίκτης που το είχε καταφέρει φορούσε πάλι τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά λίγοι οπαδοί του πρέπει να τον θυμούνται. Ο λόγος για τον Σέρβο, Μάρκο Στσέποβιτς, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ ως αλλαγή στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ, στις 22 Φεβρουαρίου 2014: αντικατέστησε τον Χαβιέ Σαβιόλα στο 33′ και σκόραρε τρεις φορές, στο 42′, στο 52′ και στο 88′, συμβάλλοντας στην άνετη νίκη των «ερυθρόλευκων» με 4-0. Εκτοτε μεσολάβησαν 29 χατ τρικ, όμως σε όλες τις περιπτώσεις ο δράστης αγωνιζόταν βασικός.

Αξιοσημείωτο είναι φυσικά και το επίτευγμα του Ελ Αραμπί να έχει πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ εναντίον 13 από τις 14 ομάδες που έχει αντιμετωπίσει στο πρωτάθλημα. Ο μόνος που του έχει γλιτώσει είναι ο ΟΦΗ και μάλιστα σε τρία ματς, ενώ «παρθένος» είναι και ο Απόλλωνας, τον οποίο όμως δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα. Καλύτερη «πελάτισσά» του είναι η Λαμία, εναντίον της οποίας έχει σκοράρει 4 φορές σε δύο ματς: στο 4-0 της 12ης Ιανουαρίου 2020, μάλιστα, είχε σημειώσει το πρώτο του χατ τρικ με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Σε παίκτη του Ολυμπιακού ανήκει και το προηγούμενο από εκείνο του Στσέποβιτς χατ τρικ από τον πάγκο. Το είχε πετύχει ο Κώστας Μήτρογλου στη Λιβαδειά την 1η Σεπτεμβρίου 2013 και ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό: μπήκε στο ματς στο 65′ και σκόραρε στο 70′, στο 89′ και στο 90′!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις