Ο Κάρλο, ο Γιούργκεν και το 1.80

Ο Κάρλο, ο Γιούργκεν και το 1.80

Καλημέρα σας φίλες και φίλοι, απανταχού κουβανέζοι. Επιτέλους Σαββατοκύριακο και επιστροφή στις συλλογικές διοργανώσεις. Ώρα για επιστροφή και στα ταμεία θα προσθέσω εγώ, έχοντας να παραθέσω δωράκια, μετά από πολύωρο διάβασμα.

Ξεκινώντας φυσικά από το εγχώριο πρωτάθλημα μας, ο Άρης υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης στο γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στη φυσική του έδρα πραγματοποιούνται εργασίες. Ο Άρης εφέτος έχει ξεκινήσει άριστα τη χρονιά κι αυτό αποδεικνύεται τόσο από τους 10 βαθμούς που έχει μαζέψει σε 4 παιχνίδια, αλλά και από το μεγάλο διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού μετά από πολλά χρόνια. Ο Απόλλωνας είναι μία ομάδα με… σουπερλιγκάτο αέρα, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης παραμένει ένα σκαλοπάτι καλύτερη. Η απώλεια Φετφατζίδη καλύφθηκε με την προσθήκη του Ματέο Γκαρσία, η οποία μπορεί να θεωρηθεί και ποιοτική αναβάθμιση.

Ο πρωτοπόρος Άρης έχει τα αμυντικά του θέματα, αλλά εν καιρώ θα λυθούν και είναι ευκαιρία για ένα clean sheet απέναντι σε μια ομάδα νεοφερμένη από τη χαμηλότερη κατηγορία και κακά τα ψέματα, όχι και τόσο ποιοτική, όσο η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ναι μεν ευκαιρία βέβαια, αλλά ο Άρης μπορεί να δεχθεί γκολ, ενώ εκτιμώ πως οι πιθανότητες να σκοράρει είναι κάτι παραπάνω από πολύ πιθανές. Ποντάρισμα στο 1Χ με over 1,5 σε απόδοση 1.60.

Σε ένα ακόμα παιχνίδι στη Μεσόγειο, αλλά στην χώρα της Ισπανίας, η Χετάφε υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Οι φιλοξενούμενοι με τον Κούμαν στον πάγκο δείχνουν μια ελάχιστη αναβάθμιση στην εικόνα τους, αλλά η ομάδα χρειάζεται αρκετή δουλειά και ποιοτικές προσθήκες σε όλες τις γραμμές. Με τα υπάρχοντα πάντως δεδομένα, παραμένει σίγουρα καλύτερη από τη Χετάφε και παρά τα εναντίον της για το πρωτάθλημα προγνωστικά, οι Καταλανοί θα κυνηγήσουν και φέτος, όπως άλλωστε και κάθε χρόνο, το πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχει περιθώριο λοιπόν για περαιτέρω απώλεια τόσο νωρίς, μετά και την εντός έδρας ισοπαλία με τη Σεβίλλη. Το 1.73 της νίκης της Μπαρτσελόνα είναι σίγουρα άξιο πονταρίσματος, όσο ασταθής κι αν παραμένει ως ομάδα.

Στο τελευταίο pick της ημέρας, θα ασχοληθώ με το μεγάλο σημερινό ντέρμπι στην Αγγλία, όπου η πρωτοπόρος με 4/4 Έβερτον υποδέχεται στο τοπικό ντέρμπι την Λίβερπουλ, η οποία προέρχεται από την… αξιοθαύμαστη ήττα της με 7-2 από την Άστον Βίλα. Η γηπεδούχος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και άπαντες δηλώνουν έτοιμοι να αγωνιστούν στο στρατόπεδο του Κάρλο Αντσελότι, τη στιγμή που ο Γιούργκεν Κλοπ δεν μπορεί να υπολογίζει στον βασικό του τερματοφύλακα, τον Άλισον, ενώ τα ρεπορτάζ δίνουν βασικό τον Φαμπίνιο ως παρτερνέρ του Βαν Ντάικ, αλλά και τον Ντιόγκο Ζότα στην αρχική ενδεκάδα, έναντι του Σαντιό Μανέ.

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως στα τελευταία έξι ντέρμπι, τα πέντε έχουν λήξει με λιγότερα από τρία γκολ, επιβεβαιώνοντας με λίγα λόγια το under. Βέβαια, με βάση την εικόνα την δύο ομάδων, αλλά και την τρέχουσα φόρμα τους, τα ποσοστά του αμφιτέρματος και του over είναι ιδιαίτερα υψηλά. Δε χρειάζεται να σας υπεραναλύσουμε το κάθε στατιστικό, το οποίο για εσάς μπορεί να φανεί και ως «άχρηστη πληροφορία».

Σημασία έχει πως με βάση την εικόνα των δύο ομάδων θα ποντάρουμε στο αμφίτερμα με over 2,5 σε απόδοση 1.80. Πόσο δύσκολο είναι δηλαδή να σημειωθεί ένα τουλάχιστον γκολ εκατέρωθεν και συγχρόνως μία από τις δύο ομάδες να σκοράρει και δεύτερη φορά; Με βάση τα στατιστικά των τελευταίων τους αγώνων ανεξαρτήτως αντιπάλου; Πολύ πιθανόν!


Σημείο για Tipsters League

14:30 Έβερτον – Λίβερπουλ: Goal/goal & over 2,5 (1.80)

 


Δυάδα (απόδοσης 3.03)

18:15 Άρης – Απόλλων Σμύρνης: 1Χ & over 1,5 (1.60)

22:00 Χετάφε – Μπαρτσελόνα: 2 (1.73)


Οι αγώνες που μετέχουν στην Tipsters League του koubanezos.gr, έχουν σταθερό ποντάρισμα 10 μονάδων ανά επιλεγμένο αγώνα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις