Μακροχρόνια στοιχήματα Ισπανίας, 2020-21

Μακροχρόνια στοιχήματα Ισπανίας, 2020-21

Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου και σε εσάς να γράψω ένα κείμενο με εκτιμήσεις και μακροχρόνια για τη La Liga και την Segunda. Με μία μικρή… καθυστέρηση εδώ είναι λοιπόν!

Μετά το πέρας σχεδόν 5 αγωνιστικών, αρκετές αναβολές λόγω ξεκούρασης ομάδων μετά από αίτημα τους, έχω σχηματίσει μια εικόνα και με βάση αυτή θα προχωρήσω στα μακροχρόνια πονταρίσματα.

Για τον τίτλο του Πρωταθλητή

Σε προηγούμενο κείμενο, είχα αναφερθεί σε πρωταθλητή (Ρεάλ Μαδρίτης) και πρώτο σκόρερ (Λούκας Οκάμπος). Ένα σωστό και ένα λάθος, παρακάτω θα καταλάβετε τι εννοώ.

Για το πρωτάθλημα δεν υπάρχει μεγαλύτερο φαβορί από την Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν είναι η τέλεια ομάδα, αλλά έχει παίχτες που μπορούν να καθοδηγήσουν την ομάδα σε κρίσιμα παιχνίδια (Ράμος, Μόντριτς, Μπενζεμά) και αρκετούς νέους και ταλαντούχους (Μιλιτάο, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο, Έντεργκαρντ) που διψάνε για τίτλους, διακρίσεις και πάθος για να γράψουν την δική τους ιστορία με την φανέλα της “βασίλισσας”. Στην άκρη του πάγκου κάθεται ο Ζιντάν με την πολύ μεγάλη, ήδη , προσφορά του και με τον σεβασμό που του έχουν μπορεί να κερδίσει πολλά, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Το αντίπαλο δέος, η Μπαρτσελόνα, έρχεται από μια περίεργη σεζόν. Αποκλεισμός με ήττα ρεκόρ από την Μπάγιερν για το Champions League (2-8) ,χειρότερη εκτός έδρας συγκομιδή βαθμών και γενικά μια πολύ κακή σεζόν για το μέγεθος του συλλόγου. Υπήρξε και το σίριαλ της μεταγραφής ή όχι του Μέσι. Εν τέλει έμεινε αλλά το κατά πόσο την επηρέασε θα φανεί στην πορεία. Έχει ταλέντο και εμπειρία (Μπουσκέτς, Πιάνιτς, Φατί , Ντεμπελέ) ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει,  αλλά τις λείπει η σπιρτάδα και η δίψα για την κατάκτηση της κορυφής. Αυτό είναι νομίζω και το πιο δύσκολο κομμάτι που έχει να διαχειριστεί ο Κούμαν που πλέον βρίσκεται στον πάγκο της και έχει βουνό να ανέβει και να προσπαθήσει να φέρει την ομάδα ξανά σε top επίπεδο, δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να το κάνει άμεσα και πιστεύω ότι απλά θα βολευτεί φέτος με τη 2η θέση και ό,τι άλλο προκύψει.

Σκληρές μάχες για σεντόνι και Ευρώπη

Η Ατλέτικο Μαδρίτης προβληματίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ενώ ξεκίνησε δυνατά φαίνεται ότι επιθετικά είναι ή του ύψους ή του βάθους. Ταλέντο υπάρχει και ειδικά μετά και του προσθήκη του Σουάρεζ από την Μπαρτσελόνα θα έπρεπε να μην υπάρχει πρόβλημα στο σκοράρισμα ούτε στην δημιουργία φάσεων. Προβλήματα που πρέπει να λύσει ο Σιμεόνε  αν δεν θέλει να χαθεί μια χρονιά πρόωρα. Πέραν τις τρίτης θέσης δεν μπορεί να κοιτάξει κάτι παραπάνω και αυτό με όχι τόση σιγουριά.

Η Σεβίλλη συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς από πέρσι. Μετά την κατάκτηση του Europa και την ήττα στις λεπτομέρειες το ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ από την Μπάγερν, μπήκε δυνατά στο πρωτάθλημα. Κερδίζει όχι μόνο βαθμούς αλλά και εντυπώσεις. Με εμφανίσεις όπως αυτή στην έδρα της Μπαρτσελόνα (1-1) δείχνει ότι φέτος είναι έτοιμη για το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα. Την πιστεύω για τετράδα.

Μια παρένθεση εδώ. Πίστευα από την αρχή της σεζόν στη Σεβίλλη και πόνταρα για πρώτο σκόρερ τον Οκάμπος. Έχει διάθεση να δημιουργήσει να δώσει βοήθειες από το να σκοράρει. Το αφήνω δεν το κάνω cash out, ποτέ δεν ξέρεις, αλλά με αυτά που βλέπω μέχρι στιγμής περισσότερο πιστεύω στον Ντε Γιόνγκ για πρώτο σκόρερ ομάδας.

Για την εξάδα θα υπάρχουν πολλοί μνηστήρες, και θα δοθεί σκληρή μάχη, ίσως μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Στα δικά μου μάτια δύο ομάδες είναι οι κυριότεροι υποψήφιοι, Βιγιαρεάλ και Χετάφε. Έχει κάποια θέματα αμυντικά το κίτρινο υποβρύχιο, που οφείλει να διορθώσει, αλλά επιθετικά είναι αρκετά δυνατή και παραγωγική.

Η Χετάφε, σκληροτράχηλη όπως την έχουμε συνηθίσει και με πολλά τρεξίματα και πίεση σε όλο το γήπεδο, έργο Μπορδαλάς, εκ των κορυφαίων προπονητών της κατηγορίας. Πέρσι στις λεπτομέρειες έχασε την ευρωπαϊκή έξοδο, φέτος θαρρώ ότι μπορεί να την κερδίσει, θα την εμπιστευτώ για είσοδο στην εξάδα.

Η Βαλένθια είναι αλλαγμένη και μέχρι να βρει τα πατήματα της, δεν νομίζω να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την είσοδο στην δεκάδα. Η Μπέτις έχει σκαμπανεβάσματα ακόμα και μέσα στο ίδιο το ημίχρονο και ζητούμενο είναι να βρει διάρκεια, μέχρι τότε όμως θα είναι ροντέο τα παιχνίδια της και δεν μπορώ με σιγουριά να την στηρίξω.

Για τον υποβιβασμό

Πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό οι μπουκ θεωρούν συνήθως τις ομάδες που ανέβηκαν. Λογικό ως θεωρία.

Η Έλτσε, με τον απίστευτο τρόπο που ανέβηκε, κρίνεται σαν πρώτη υποψήφια για επιστροφή στη Segunda. Δεν ξέρω το γιατί, αλλά δεν την έχω χαμένη από χέρι. Θα περιμένω να δω με το κομμάτι των μεταγραφών της, έκανε αρκετές καλές προσθήκες, αλλά τελευταία στιγμή και περιμένω να δέσει η ομάδα. Δεν την θεωρώ πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.

Οι ομάδες που θα δώσουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, με τα όσα δεδομένα έχω από τις κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι μέχρι και σήμερα είναι: Αλαβές, Ουέσκα, Εϊμπάρ, Έλτσε, Θέλτα, Ρεάλ Βαγιαδολίδ και Αθλέτικ Μπιλμπάο θα αποτελέσουν το γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η σειρά που αναφέρω τις ομάδες είναι, για εμένα, η σωστή σειρά των φαβορί για  χαιρετήσουν στο τέλος της σεζόν την κατηγορία. Η τρείς πρώτες αναφορικά έχουν κάποια κοινά στοιχεία που με οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα.

Η Αλαβές, πιο αποδυναμωμένη όλων από πέρσι και με  προσθήκες κάποιων δανεικών, θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα.

Η Ουέσκα και η Εϊμπάρ σε παρόμοια κατάσταση, με αρκετούς δανεικούς και αρκετά μεγάλο μέσο όρο ηλικίας, θα παίξει την σημασία του μακροπρόθεσμα το θέμα της φυσικής κατάστασης, θα δυσκολευτούν αρκετά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σωστά σε ένα τόσο απαιτητικό πρωτάθλημα.

Αν και ανοιχτό το παράθυρο μεταγραφής ελεύθερων παιχτών και του Ιανουαρίου φυσικά, τότε θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση, δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι δραματικά.

Τα μονοπάτια της Segunda…

Δυσανάγνωστη, ως συνήθως, η κατηγορία αυτή. Αγωνιστική με αγωνιστική αλλάζουν οι στόχοι των αμάδων, φαβορί για την άνοδο παλεύουν για την σωτηρία τους και αουτσάιντερ πάνε για την άνοδο, τόσο ενδιαφέρον πρωτάθλημα είναι!

Φέτος υπάρχουν 2 ομάδες που έχουν σαν άμεσο στόχο το πρωτάθλημα και την επιστροφή στην La Liga.

Εσπανιόλ και Μαγιόρκα, δαπάνησαν αρκετά λεφτά στις μεταγραφές και έχουν στόχο την πρώτη θέση, θεωρητικά.

Λέω θεωρητικά γιατί είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, σωστός μαραθώνιος, με πολλά ταξίδια, εμβόλιμες και δεν μπορεί εύκολα μια ομάδα να σηκώνει μόνιμα στην πλάτη της την ταμπέλα του φαβορί και των συνεχόμενων must win.

Και πέραν των δύο προαναφερόμενων ομάδων υπάρχουν τα δυνατά αουτσάιντερ, Σπόρτινγκ Χιχόν, Ράγιο Βαγιεκάνο, Τζιρόνα, Φουενλαμπράδα, Λεγκανές, Ρεάλ Σαραγόσα και Αλμερία οι οποία θα κυνηγήσουν την είσοδο στα play off ανόδου και γιατί όχι να κλέψουν και μία από της δύο θέσεις που οδηγούν απευθείας στην πρώτη κατηγορία.

Μέχρι στιγμής η μοναδική ομάδα που τηρεί της προδιαγραφές είναι η Εσπανιόλ. Πιστεύω ότι  οι Καταλανοί θα πανηγυρίσουν στο τέλος το πρωτάθλημα και την άνοδο.

Αν υπάρχει και κάτι άλλο με το οποίο θα ασχοληθώ είναι ένα ειδικό, ποια ομάδα θα τερματίσει στις πρώτες δύο θέσεις. Δεν έχει σημασία πρώτη ή δεύτερη, στην ουσία ψάχνουμε την απευθείας άνοδο της.

Βάση αποδόσεων και αγωνιστικής συμπεριφοράς θα τιμήσω την Σπόρτινγκ Χιχόν , ένα δυνατό αουτσάιντερ που μπορεί να κάνει την υπέρβαση.

Μακροχρόνια La Liga

Κατάκτηση πρωταθλήματος: Ρεάλ Μαδρίτης (2.10)

Να τερματίσει στην τετράδα: Σεβίλλη (1.70)

Να τερματίσει στην εξάδα: Βιγιαρεάλ (1.90)

Να υποβιβαστεί: Αλαβές (3.50)

Πρώτος σκόρερ ομάδας (Σεβίλλη): Λούκ Ντε Γιόνγκ (2.50)

Λούκ Ντε Γιόνγκ: Οver 9,5 goal (1.90)

Μακροχρόνια Segunda

Κατάκτηση πρωταθλήματος: Εσπανιόλ (2.50)

Τερματισμός σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις: Σπόρτινγκ Χιχόν (7.50)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις