Διαλύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Μαφίας!

Διαλύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Μαφίας!

Τίτλοι τέλους για την Τραπάνι μετά από 115 χρόνια… Η ομάδα από τη Σικελία εγκαταλείπει το ποδόσφαιρο, επιβεβαιώνοντας με τη σειρά της την κρίση στο άθλημα. Λίγες ημέρες μετά τη ματαίωση του ταξιδιού στο Καταντζάρο, ο αποκλεισμός από τη Serie C έγινε επίσημος.

Η παραίτηση του προπονητή Ντανιέλε Ντι Ντονάτο, αποδείχτηκε αποφασιστικής σημασίας, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα “Gazzetta dello Sport”, αφού όπως είναι γνωστό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, χρειάζονται προπονητής και γιατρός με άδεια.

Η Τραπάνι δεν είχε ούτε το ένα ούτε το άλλο και έτσι μετά από 115 χρόνια ιστορίας αποχωρεί, αφήνοντας την πόλη της Σικελίας χωρίς ομάδα.

Ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1905 και είναι ο τέταρτος αρχαιότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος στη Σικελία. Ανάμεσα στους ιδρυτές της ομάδας στις αρχές του εικοστού αιώνα, υπήρξε και ο Άγγλος μεγιστάνας τσαγιού, Σερ Τόμας Λίπτον.

Διαλύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Μαφίας!

Επί σειρά ετών όμως, μιας και στο Τράπανι εδρεύουν οι μεγαλύτερες μαφιόζικες φαμίλιες της χώρας, τον σύλλογοι χρηματοδοτούσαν πολλοί γνωστοί «νονοί», έστω και… ανεπίσημα: ο Σαλβατόρε «Τότο» Ρίινα, ο Μπερνάντο Προβετσάνο και, πλέον, ο… άφαντος εδώ και πάνω από 20 χρόνια, Ματέο Μεσίνα Ντενάρο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις