Γ. Παρασκευάς: Και ορφανός και μπάσταρδος

Γ. Παρασκευάς: Και ορφανός και μπάσταρδος

Γ. Παρασκευάς: Και ορφανός και μπάσταρδοςΕίχαμε πει τις προάλλες για γενεαλογίες. Ιδού μία πολύ ενδιαφέρουσα, του Μπιλ Κλίντον. Το πλήρες όνομά του είναι Γουίλιαμ Τζέφερσον Κλίντον (το «Μπιλ» είναι υποκοριστικό του «Γουίλαμ», στα σωστά ελληνικά «Γουλιέλμου»).

Γ. Παρασκευάς: Και ορφανός και μπάσταρδοςΠόσοι γνωρίζουν ότι το Κλίντον δεν είναι το πατρογονικό του επίθετο, παρά το επίθετο του πατριού του, που τον υιοθέτησε; Μάλιστα, ο μικρός Μπιλ δεν πέρασε καθόλου καλά με τον σκληρό πατριό του. Ο πατέρας του Κλίντον είχε πεθάνει σε ηλικία 28 ετών, πριν γεννηθεί ο μέλλων πρόεδρος, όταν η μητέρα του ήταν έγκυος. Το όνομα του πατέρα του ήταν Γουίλιαμ Τζέφερσον Μπλάιθ ΙΙΙ, που ίσως προφέρεται πιο σωστά «Μπλάιδ», λόγω του e στο τέλος (William Jefferson Blythe III). Παρεμπιπτόντως, η μητέρα του Μπιλ Κλίντον, που πέθανε το 1994, είχε παντρευτεί πέντε φορές, μάλιστα δυο φορές τον ίδιο άντρα! Και γιατί τον χώρισε την πρώτη φορά; Τέλος πάντων…

Γ. Παρασκευάς: Και ορφανός και μπάσταρδοςΕδώ κολλάμε κάπου, όμως. Κατά τη διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών του Μπιλ Κλίντον, όλες οι αναφορές αφορούσαν τον πατριό του. Ούτε κουβέντα για τον πατέρα του. Στο περιοδικό Vortex (1ος τόμος, 1ο τεύχος, σελίς 4) αναφέρεται ότι ο πατέρας του Μπιλ Κλίντον ΔΕΝ ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες εννιά μήνες πριν τη γέννηση του μωρού και ότι επέστρεψε στην πατρίδα μόλις ΕΞΙ μήνες πριν τη γέννα! Σε μια σχετική ερώτηση, η μητέρα του, Βιρτζίνια, απάντησε με την εξής απίστευτη ατάκα: «Είχα σπρώξει γερά για να γεννήσω πρόωρα»! Η καυτή πληροφορία πάρθηκε από το βιβλίο του D. Maraniss «First in His Class – A Biography of Bill Clinton» (Πρώτος στην Τάξη του – Μια Βιογραφία του Μπιλ Κλίντον). Το βιβλίο αναφέρει ότι ο «πατέρας» του, ο Μπλάιθ, υπηρετούσε με τον αμερικανικό στρατό στην Ιταλία και επέστρεψε έξι μήνες πριν γεννηθεί το «παιδί» του. Μάλιστα, μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, ο Maraniss είχε επαφή από μια οικογένεια από τη Λουιζιάνα, με την πληροφορία ότι ένας συγγενής τους είχε ερωτικό δεσμό με τη Βιρτζίνια Μπλάιθ τον καιρό της σύλληψης του Μπιλ, δηλαδή εννιά μήνες πριν τη γέννα. Ο συγγραφέας επιμένει ότι η οικογένεια είχε τόσο λεπτομερή γνώση περί της Βιρτζίνια Μπλάιθ, που ήταν αδύνατο να είχε απλά σκαρφιστεί την ιστορία.

Γ. Παρασκευάς: Και ορφανός και μπάσταρδοςΥπάρχει, όμως, και κάτι άλλο, που αναφέρθηκε σε πολύ έγκυρη αγγλική εφημερίδα, τους Τάιμς του Λονδίνου. Ε, δεν υπάρχουν και πολύ πιο σεβαστές και έγκυρες εφημερίδες παγκοσμίως! Στο φύλλο της 1ης Μαΐου 1999, ο αρθρογράφος Damian Whitworth ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Βιρτζίνια, η μητέρα του Μπιλ, είπε ότι ο Μπιλ γεννήθηκε πρόωρα μετά από μια πτώση της. Όταν όμως το (περιοδικό) Vanity Fair βρήκε τη μαμμή, αυτή αρνήθηκε ότι (ο Μπιλ) είχε γεννηθεί πρόωρα. “Όχι με τέτοιο βάρος. Θυμάμαι ότι ήταν ένα βρέφος καλού μεγέθους, μεταξύ οκτώ και εννιά λιβρών”» (σ.σ. γύρω στα τέσσερα κιλά).

Γ. Παρασκευάς: Και ορφανός και μπάσταρδοςΟπότε, τι συμβαίνει εδώ; Και ορφανός και μπάσταρδος ο Μπιλ; Ποιος ξέρει! Πάντως δεν μοιάζει καθόλου με το μακαρίτη Γουίλιαμ Τζέφερσον Μπλάιθ ΙΙΙ. Δεν μας ενδιαφέρει, όμως, αυτό, πάμε με το γενεαλογικό δέντρο του πατέρα του, που είναι επίσημα αποδεκτός από το κατεστημένο. Εξάλλου, στα μάτια του κόσμου δεν είσαι γιος αυτού που πραγματικά σε έσπειρε, αλλά αυτού που δηλώνεται ως φυσικός πατέρας σου, είτε γνήσιος είναι, είτε κερατάς!

Γ. Παρασκευάς: Και ορφανός και μπάσταρδοςΠαππούς του Μπιλ Κλίντον ήταν ο Γουίλιαμ Τζέφερσον Μπλάιθ ΙΙ (1884-1935) και προπάππος του ο Χένρι Πάτον Φουτ Μπλάιθ (1852-1898). Εδώ βλέπουμε να λείπει το «Γούλιαμ Τζέφερσον» ως πρώτο όνομα. Ναι, αλλά ο πατέρας του προπάππου του Μπιλ Κλίντον, ο Τόμας Τζέφερσον Μπλάιθ (1829-1907) είχε, όχι μόνο το «Τζέφερσον», αλλά και το «Τόμας», δηλαδή Θωμάς. Τόμας ή Θωμάς Τζέφερσον! Κάτι μας θυμίζει… κάτι μας θυμίζει… α, ναι: τον εθνοπατέρα Τόμας ή Θωμά Τζέφερσον! Πάμε καλά; Πάμε παρακάτω, τότε…

Γ. Παρασκευάς: Και ορφανός και μπάσταρδοςΚι εδώ περιπλέκεται κάπως το πράγμα. Διότι ο Θωμάς Τζέφερσον Μπλάιθ, είχε παντρευτεί κάποια κοπελιά ονόματι Έσθερ Ελβίρα. Ωραίο όνομα για γυναίκα και… λίγο εβραϊκό. Μα, πρέπει να ήταν, διότι το επίθετό της ήταν Μπάουμ. Κόρη του Μόζες (Μωυσή) Μπάουμ. Το Μπάουμ είναι εβραϊκό επίθετο, όσο για το Μωυσής, ε δεν υπάρχει και πιο εβραϊκό. Είτε απλό παρουσιάζεται το Μπάουμ, είτε σύνθετο (π.χ. Ρόζενμπαουμ, Γκρίνμπαουμ) είναι εβραϊκό. Όπως το Μπεργκ, είτε απλό είτε σύνθετο (π.χ. Ρόζενμπεργκ, Γκρίνμπεργκ, Σπίλμπεργκ). Το Φιλντ, είτε απλό είτε σύνθετο, επίσης το Γκριν, το Γκολντ, κλπ. Μπορεί, όμως, και να μην ήταν Εβραίος ο Μωυσής Μπάουμ, παρά το όνομα, διότι θάφτηκε σε νεκροταφείο Βαπτιστών. Δεν μας ενδιαφέρει, όμως, αν ο Κλίντον είχε Εβραίο προ-προπάππο. Σάμπως Έλλην πρωθυπουργός δεν είχε Εβραία μάνα, που ήταν και πολύ πιο κοντά συγγενικά; Με Σιωνιστές μπορεί να ασχολούμαστε, αλλά όχι με Εβραίους. Αυτοί που γνώρισα (από πάααρα πολύ κοντά) μια χαρά άνθρωποι ήταν και καθόλου Σιωνιστές, είτε φανεροί, είτε κρυφοί… Γνώρισα και Σιωνιστές; Αμέ! Και ανατρίχιασα!

Γ. Παρασκευάς: Και ορφανός και μπάσταρδοςΠατέρας του Τόμας Τζέφερσον Μπλάιθ, ήταν ο Άντριου Τζέφερσον Μπλάιθ, που γεννήθηκε γύρω στο 1801 και πέθανε πριν το 1860 Πάλι βλέπουμε το «Τζέφερσον» να φιγουράρει. Ε, κοιτάξτε να δείτε, όταν οι μπουκ πέρνανε στοιχήματα για το όνομα του γιου του πρίγκηπα Καρόλου της Αγγλίας και ανάμεσα τους ήταν το… Έλβις σε απόδοση 500 προς 1, δεν ακούγεται και πολύ περίεργο το ότι Αμερικανοί ονόμαζαν τα παιδιά τους «Τζέφερσον», που ήταν το επίθετο του τρίτου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ενός από τους μεγάλους εθνοπατέρες και συντάκτη της Δήλωσης της Ανεξαρτησίας (Declaration of Independence).

Γ. Παρασκευάς: Και ορφανός και μπάσταρδοςΜόνο που ο Τόμας Τζέφερσον ήταν ολίγον τι αλλοπρόσαλλος με την εξής έννοια: είχε γράψει, σχετικά με μια μεγάλη πολιτική διαμάχη το 1800 (ήταν μέγας γραφιάς, αλλά καθόλου ρήτορας): «I have sworn upon the altar of God eternal hostility against every form of tyranny over the mind of man.» (Έχω ορκιστεί πάνω στην Αγία Τράπεζα του Θεού, αιώνια εχθρότητα για κάθε μορφή τυραννίας πάνω στο ανθρώπινο πνεύμα). Γιατί αλλοπρόσαλλος; Μα, αυτός που είπε κάτι τόσο ωραίο, ένας δυναμικός υποστηρικτής της ελευθερίας, είχε… 187 σκλάβους. Βέβαια, αρχικά τους σκλάβους τους είχε κληρονομήσει πρώτα από τη μητέρα του και μετά από τον πεθερό του. Αυτή η απογραφή είχε γίνει το 1774, μάλιστα με το δικό του χέρι. Τι να κάνουμε, κληρονομιά τους βρήκε, με τις φυτείες. Μόνο που, 50 χρόνια αργότερα, το 1814, ο Τόμας Τζέφερσον είχε πάλι… 187 σκλάβους. Πολύ λίγους «σπέσιαλ» είχε απελευθερώσει, όπως θα δούμε πιο κάτω. Και, όπως η πρώτη, έτσι και η δεύτερη απογραφή είχε γίνει από τον ίδιο, με το δικό του χέρι και τα βιβλία του διασώζονται. Ήταν και πολύ σχολαστικός με τα αρχεία του…

Γ. Παρασκευάς: Και ορφανός και μπάσταρδοςΕντάξει, τότε η σκλαβιά ήταν της μόδας, ήταν και ζωτικής σημασίας για τους τσιφλικάδες και τους ιδιοκτήτες φυτειών. Ήταν, όμως, πολύ της μόδας και το… πήδημα των σκλάβων γυναικών, κατά συρροήν και κατ’ επανάληψιν από τους αφέντες τους. Και ο Τόμας Τζέφερσον είχε λερωμένη τη φωλιά του, έβαζε πολύ χέρι, για να μη πούμε ότι έβαζε… κάτι άλλο. Το 1802 και όταν ο Τζέφερσον ήταν φρέσκος Πρόεδρος (ήταν Πρόεδρος για δύο τετραετίες, 1801-1809), οι εφημερίδες είχαν γράψει πως, όταν πέθανε η γυναίκα του το 1782, αυτός δεν ξαναπαντρεύτηκε αλλά «σπίτωσε» την ετεροθαλή σκλάβα αδερφή της μακαρίτισσας, τη Σάλι Χέμινγκς, και της έκανε αρκετά παιδιά, πέντε τον αριθμό. Πω-πω τι χάλια παιδιά θα ήντουσαν, με μιγάδα μάνα και πατέρα έναν πανύψηλο κοκκινομάλλη με φακίδες, που ήταν ο Τζέφερσον! Τέλος πάντων, ο Τζέφερσον ποτέ δεν διέψευσε τα δημοσιεύματα, αλλά βέβαια ούτε και τα επιβεβαίωσε.

Γ. Παρασκευάς: Και ορφανός και μπάσταρδοςΌλα τα παιδιά της Σάλι ελευθερώθηκαν, είτε από τον ίδιο το Τζέφερσον όταν ζούσε, είτε με όρο της διαθήκης του. Η Σάλι ήταν στο πλευρό του όταν πέθανε και την είχε φροντίσει καλά στη διαθήκη του. Μετά το θάνατό του, το νομοθετικό σώμα της Πολιτείας της Βιργινίας ψήφισε μια ειδική απονομή (ελευθερίας) για τη Σάλι Χέμινγκς, σε αναγνώριση του γεγονότος ότι ήταν η παλλακίδα του Προέδρου. Πάντως οι κακές γλώσσες λένε ότι η Σάλι Χέμινγκς δεν ήταν η μόνη σκλάβα που «εκτόνωνε» το Θωμά Τζέφερσον. Μπράβο του…

Γ. Παρασκευάς: Και ορφανός και μπάσταρδοςΤώρα θα μου πείτε: «Κάτσε, ρε, εσύ δεν είχες γράψει στον Φίλαθλο για μια Νιγηριανή ταμεία σε μπουκάδικο του Λονδίνου, τη Λάνα, με την οποία είχες χάσει δέκα κιλά μέσα σε δυο μήνες, παραπατούσες νυχθημερόν και από τότε σβήνεις το φως όταν χώνεις το πουλί σου, για να φαίνονται όλες μαύρες, διότι από τότε δεν αντέχεις τη θέα άσπρων βυζιών»; Βεβαίως! Το επαναλαμβάνω και επαυξάνω! Μόνο που εγώ δεν ήμουνα ο Πρόεδρος των Η.Π.Α., παρά μόνο ένας καυλωμένος κουμαρτζής, και η Λάνα δεν ήταν σκλάβα μου, αλλά γκόμενα με ελεύθερη βούληση!

Γ. Παρασκευάς: Και ορφανός και μπάσταρδοςΤέλος πάντων, κατά αρκετούς ειδήμονες, όλο αυτό το «Τζέφερσον» στα ονόματα των προγόνων του Κλίντον συνδέεται με τον τέως Πρόεδρο. Ότι η φάρα των Μπλάιθ από αυτόν κατάγεται και μια μιγάδα σκλάβα. Αν αυτό είναι αλήθεια, αλλά τυτόχρονα αν η μαμά του Μπιλ όντως κεράτωσε τον μακαρίτη, που τότε φυσικά δεν είναι ο πατέρας του, τότε μπορούμε να πούμε ότι, ούτε αφρικάνικο αίμα έχει στις φλέβες του ο γκόμενος της Μόνικα, ούτε εβραϊκό, ότι είναι μόνο μπάσταρδος! Αν ο δηλωμένος πατέρας του δεν ήταν «δήθεν», αλλά πραγματικός, τότε ο Μπιλ δεν είναι μπάσταδος, αλλά ένα εξαμηνίτικο, ίσως με αφρικάνικο και εβραϊκό αίμα στις φλέβες του. Και αν ο Μωυσής Μπάουμ δεν ήτανε Εβραίος, αλλά Βαπτιστής, τότε ο Μπιλ ήταν απλά ένα εξαμηνίτικο, ίσως με αφρικάνικο αίμα στις φλέβες του.  Όπως και να ‘χει, ο γιος της Βιρτζίνια, για να μη πούμε ο γιος της πουτάνας, είναι Φάρα από τις ποπότριχές του, μέχρι τις αμυγδαλές της Μόνικα Λεβίνσκι… Και μοιχός και ψεύτης και λαμόγιο και κατ’ αναπόδεικτα λεγόμενα μαστούρης και, κατά πολύ σοβαρές έρευνες, δεν αποκλείεται να είναι και ηθικός αυτουργός σε πολύ σοβαρά εγκλήματα, ή τουλάχιστο να έκλεισε τα μάτια. Και ήρθε εδώ και όλοι τρέξανε για να υποβάλουν τα σέβη τους, μέσα και ο Χριστόδουλος και ο Κωστής Στεφανόπουλος. Και κάτσε εσύ, ρε ηλίθιε, να φωνάζεις ε-ε-έρχεται για το κάθε αρχίδι που το παίζει θεματοφύλακας των ελληνοχριστιανικών ιδεωδών και του κώλου τα εννιάμερα…


Γ. Παρασκευάς: Και ορφανός και μπάσταρδοςΔημοσιεύτηκε στις 4/5/2005

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις