Η FIFA απειλεί με διακοπή της μετάδοσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στην Ευρώπη

Μουντιάλ

Τα κορυφαία ποδοσφαιρικά έθνη της Ευρώπης απειλούνται με αποκλεισμό απ'τη μετάδοση του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Οι προσφορές από τις «μεγάλες πέντε» ευρωπαϊκές χώρες – τη Βρετανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία – δεν ήταν αποδεκτές από το παγκόσμιο διοικητικό όργανο του ποδοσφαίρου και αποτελούσαν “χαστούκι” για τις παίκτριες και “όλες τις γυναίκες παγκοσμίως”, δήλωσε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

«Για να είμαστε πολύ σαφείς, είναι ηθική και νομική μας υποχρέωση να μην υποτιμήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA», δήλωσε ο Ινφαντίνο σε συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη. «Ως εκ τούτου, εάν οι προσφορές συνεχίσουν να μην είναι δίκαιες, θα αναγκαστούμε να μην μεταδώσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA στις “πέντε μεγάλες” ευρωπαϊκές χώρες».

Ο Ινφαντίνο δήλωσε ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς προσέφεραν μόνο μεταξύ 1 και 10 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για τα δικαιώματα, σε σύγκριση με 100 έως 200 εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών.

Οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών θα διεξαχθούν εκτός των ωρών προβολής για τις ευρωπαϊκές αγορές λόγω της διαφοράς της ζώνης ώρας, αλλά ο Ινφαντίνο δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. «Ίσως … να μην παίζεται στην prime time στην Ευρώπη, αλλά, παρόλα αυτά, παίζεται στις 9 π.μ. ή στις 10 π.μ., οπότε είναι μια αρκετά λογική ώρα», τόνισε.

Περίπου 1,12 δισεκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2019 στη Γαλλία σε όλες τις πλατφόρμες, σύμφωνα με τον έλεγχο της FIFA για το τουρνουά.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο συνδιοργανώνουν η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, αρχίζει στις 20 Ιουλίου.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις