Προβάδισμα ισοπαλίας στην πρωτεύουσα

Προβάδισμα ισοπαλίας στην πρωτεύουσα

Καλημέρα λαέ του koubanezos.gr!

Νέα αρχή και σε αυτό το μετερίζι και ελπίζω να είναι επιτυχημένη, όπως και συνολικά η σεζόν αυτή. Προχωρώντας σε μια μικρή εισαγωγή ως προς το τι πρόκειται να διαβάσετε από εδώ, να σας ενημερώσω ότι θα συναντήσετε, για αρχή, άρθρα περί Σκανδιναβίας, τουλάχιστον ως και τη λήξη των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών τους (Σουηδίας και Νορβηγίας), αλλά και συνολικά από τη Βόρεια Ευρώπη με έμφαση στην Γερμανία. Το σκεπτικό είναι ότι θα παρέχεται όσο πιο ολοκληρωμένο ρεπορτάζ, στατιστική και προσέγγιση σε μονά παιχνίδια βία δυάδες. Καλή αρχή!!

Εκκινώντας από την Σουηδία, για σήμερα θα προσεγγίσουμε δύο παιχνίδια της Allsvenskan: Γκέτεμποργ – Χάμαρμπι και Νόρσεπινγ – Έστερσουντ.

Γκέτεμποργ – Χάμαρμπι

Ένας αγώνας που πιθανόν να αντιμετωπιστεί με τον χαρακτήρα ενός τελικού από την γηπεδούχο και ενός σημαντικού αγώνα από πλευράς φιλοξενούμενης.

Η Γκέτεμποργ θα υποδεχθεί στον κεκλεισμένων των θυρών αγώνα της την Χάμαρμπι με μια νέα και μια παλιά συνθήκη. Η πρώτη αφορά την απομάκρυνση του προπονητή της Ασμπάγκι, με την διοίκηση να το παίρνει επάνω της και να θεωρεί αναγκαία τη λύση της συνεργασίας τους και όσον αφορά τη 2η συνθήκη, αυτή προκύπτει από τα τελευταία αποτελέσματά της, που της δίνουν τον παρατσούκλι ’’ομάδα της ισοπαλίας’’ (5 στα τελευταία 6). Απέχει μόλις μια νίκη από τη ζώνη του υποβιβασμού ενώ θα παραταχθεί με βοηθό προπονητή.

Η Χάμαρμπι είναι τρομερά ασταθής, δεν μπορεί να ψυχολογηθεί μέχρι τώρα και μένει να φανεί αν έχει προετοιμαστεί σωστά για το παιχνίδι αυτό με τη διακοπή να είναι ευεργετική, αφού πριν από αυτή αγνοούσε τη νίκη για 3 διαδοχικά παιχνίδια. Απουσίες θα έχουν αμφότερες μεσοαμυντικά.

Εκτίμηση: Ομάδες με παρόμοιους στόχους που δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν και μοιραία κινούνται σε μέτρια επίπεδα. Χρυσή μετριότητα η φιλοξενούμενη και κάκιστη η πρωτευουσιάνα συνθέτουν ένα ισόρροπο και σχετικά ισοδύναμο ζευγάρι με το κίνητρο να περισσεύει. Θα επιλέξουμε την ισοπαλία.

Νόρσεπινγ – Έστερσουντ

Πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων για το Nations League, η Νόρσεπινγ είχε 28 βαθμούς σε 18 παιχνίδια διανύοντας μια μακρά περίοδο ντεφορμαρίσματος. Ο Γκούσταφσον ήδη αισθάνεται πίεση με την αμφισβήτηση που δέχεται λόγω της κακής πορείας και της πενιχρής βαθμολογικής συγκομιδής ως απόρροια αυτής και είδε 2 διεθνείς παίκτες της ομάδας του, τους μέσους Λαρς και Σιντ να φορτώνονται ολόκληρα 90λεπτα και τον μέσο Πόντους να παίζει 75’. Προβληματισμένος για τη φυσική τους κατάσταση και θα εκτιμήσει στην τελευταία προπόνηση, αν πρέπει να τους βάλει από την αρχή. ‘’Είναι γρήγοροι μπροστά, αλλάζουν γρήγορα και είναι αρκετά απλοί στο παιχνίδι τους. Δουλεύουν επίσης πολύ σκληρά ως ομάδα’’, δήλωσε ο κόουτς της Νόρσεπινγ. Άλλα προβλήματα δεν αντιμετωπίζει, αλλά είναι με την πλάτη στον τοίχο αφού δεν είναι ο στόχος της ομάδας να παλέψει για ην 5η θέση.

Η Έστερσουντ είναι σε εξαιρετική κατάσταση, βρίσκεται στην ένατη θέση στην Allsvenskan και τέσσερις βαθμούς πίσω από την IFK Norrköping. Έχει 6Ν – 6Ι – 6Η παρουσιάζοντας μια ασταθή εικόνα. Πάντως, στους τελευταίους δέκα αγώνες είναι καταπληκτική για τα δεδομένα της (4-5-1). Όταν η Νόρσεπινγ την επισκέφθηκε τον Ιούνιο, κέρδισε 4-2 και επέστρεψε στο σπίτι της με τους τρεις πόντους.

Εκτίμηση: Παρατηρώντας το σετ των αποδόσεων με μια γρήγορη ματιά, εκτιμούμε ότι δεν έχει λογική, αφού η αγορά δεν υπολογίζει την κακή περίοδο της γηπεδούχου, το ότι μπορεί να χάσει από τον οποιονδήποτε και η πίεση δεν της κάνει καλό. Αντίθετα, η φιλοξενούμενη σκοράρει εκτός έδρας, είναι απειλητική και δεν την επηρεάζει ο παράγοντας άγχος. Δε θα επιλέξουμε να προβλέψουμε κάποιον νικητή, άλλωστε είναι πιθανό και να μην υπάρξει. Η ανάγκη βαθμών απέναντι στον ενθουσιασμό και το θετικό κλίμα μάς οδηγούν στα γκολ.

Μονό

20:00 Γκέτεμποργ – Χάμαρμπι: Χ (3.40)

Μονό

20:00 Νόρσεπινγ – Έστερσουντ: Goal/goal (1.70)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις