Ποιος θα πάρει το «χρυσό παπούτσι»;

Ποιος θα πάρει το «χρυσό παπούτσι»;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα κριτήρια ισοβαθμίας

Το Παγκόσμιο Κύπελλο φτάνει στο τέλος του και εκτός από το μεγάλο τρόπαιο του Πρωταθλητή Κόσμου θα απονεμηθούν και τα ατομικά βραβεία. Ένα από αυτά είναι το περιβόητο «χρυσό παπούτσι», το οποίο διεκδικούν με αξιώσεις τέσσερις ποδοσφαιριστές της Γαλλίας και της Αργεντινής. Ο λόγος για τους Μπαπέ, Ζιρού και Μέσι, Άλβαρεζ.

Τα κριτήρια έχουν ως εξής. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ποδοσφαιριστών στα γκολ, ο παίκτης που έχει μοιράσει τις περισσότερες ασίστ θα κατακτήσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην διοργάνωση. Αν υπάρχει ισοβαθμία και στις ασίστ, το επόμενο κριτήριο είναι ο χρόνος συμμετοχής. Όποιος παίκτης ήταν πιο αποτελεσματικός και κατάφερε τα στατιστικά του στα λιγότερα λεπτά, θα πάρει το βραβείο.

Αυτή την στιγμή τα μεγάλα φαβορί είναι ο Μέσι με 5 γκολ και 3 ασίστ και ο Μπαπέ με 5 γκολ και 2 ασίστ. Ακολουθούν οι Ζιρού και Άλβαρεζ με 4 γκολ και καμία ασίστ αμφότεροι. Όπως βλέπουμε, για να βγουν στην πρώτη θέση του πίνακα ο Ζιρού και ο Άλβαρεζ πρέπει να πετύχουν τουλάχιστον 2 γκολ ο καθένας, αφού το να μοιράσουν 3 ασίστ σε ένα παιχνίδι είναι εξαιρετικά απίθανο.

  • Αν υπάρξει τετραπλή ισοβαθμία το βραβείο θα πάει στον Χουλιάν Άλβαρεζ, ο οποίος έχει αγωνιστεί με διαφορά τον λιγότερο χρόνο από όλους.
  • Αν Ζιρού, Μπαπέ και Μέσι ισοβαθμίσουν σε γκολ και ασίστ, το βραβείο πάει στον Ζιρού που έχει αγωνιστεί τον λιγότερο χρόνο.
  • Αν (και το πιο πιθανό) ισοβαθμίσουν Μέσι και Μπαπε, το χρυσό παπούτσι θα πάει στον Γάλλο, ο οποίος στο ματς με την Τυνησία την 3η αγωνισιτκή των ομίλων πέρασε ως αλλαγή, ενώ ο Λίο Μέσι έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του για 90 λεπτά, έχοντας παίξει και μια παράταση.

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις