Ακόμη μια πρωτιά για τον Μέσι

Μοναδικό επίτευγμα για τον Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι με το γκολ και την ασίστ στον ημιτελικό με τη Κροατία έπιασε ακόμη μια κορυφή.

Το βράδυ της Τρίτης, ο κόσμος είδε για άλλη μια φορά την παράσταση του Λιονέλ Μέσι, καθώς βοήθησε την Αργεντινή να φτάσει στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 στο Κατάρ. Ο 35χρονος ήταν ο πρωταγωνιστής της παράστασης, μαζί με τον Χούλιαν Άλβαρεζ, καθώς η «Αλμπισελέστε» νίκησε τη φιναλίστ του 2018 Κροατία με 3-0 στο Στάδιο Lusail.

Έχοντας ξεκινήσει το ταξίδι της στο Παγκόσμιο Κύπελλο με ήττα από τη Σαουδική Αραβία, η Αργεντινή ανέκαμψε εξαιρετικά, με τον Μέσι στο επίκεντρο της πορείας της προς τα τελικά.

Την Τρίτη, ήταν για άλλη μια φορά στο επίκεντρο όλων των ενεργειών, καθώς ο σούπερ σταρ της Παρί σημείωσε ένα γκολ από το σημείο του πέναλτι για να βάλει την Αργεντινή μπροστά σε μια στιγμή στο παιχνίδι που η Κροατία φαινόταν να έχει τον έλεγχο.

Αργότερα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μέσι έβγαλε μια από τις πιο εκπληκτικές ασίστ του τουρνουά για τον Άλβαρεζ για το δεύτερο γκολ της βραδιάς.

Με το γκολ και την ασίστ του την Τρίτη εναντίον της Κροατίας, ο Μέσι έχει πλέον φτάσει τα 20 γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο (11 γκολ, εννέα ασίστ) – τα περισσότερα από οποιονδήποτε παίκτη στην ιστορία του τουρνουά.

Από αυτά τα 20 γκολ, τα οκτώ έχουν έρθει στο εν εξελίξει Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς ο Μέσι έχει πετύχει πέντε γκολ και έχει δημιουργήσει άλλα τρία για τους συμπαίκτες του.

Ως αποτέλεσμα, ο πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα ισοβαθμεί με τον Κιλιάν Μπαπέ (5) στην κούρσα του Golden Boot, ενώ είναι επίσης πρώτος στις περισσότερες ασίστ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, μαζί με τους Μπρούνο Φερνάντες, Αντουάν Γκριεζμάν και Χάρι Κέιν.

Συν τοις άλλοις, ο Μέσι έχει δημιουργήσει και τις περισσότερες ευκαιρίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (18) και έχει πάρει τον μεγαλύτερο αριθμό σουτ (27).

Το γκολ του Μέσι εναντίον της Κροατίας σήμαινε επίσης ότι έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ξεπερνώντας τον αριθμό των δέκα επιθέσεων του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.

Ο αρχηγός της Αργεντινής ισοφάρισε τον Λόταρ Ματέους ως τον παίκτη με τον μεγαλύτερο αριθμό εμφανίσεων στο Παγκόσμιο Κύπελλο (25). Με μια θέση στον τελικό κλεισμένη, ο Μέσι είναι πανέτοιμος να ξεπεράσει τον Γερμανό θρύλο και να κάνει το ρεκόρ δικό του αυτό το Σαββατοκύριακο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις