Μαρόκο: Αφιερωμένη στον Νούρι η πρόκριση

Μαρόκο: Αφιερωμένη στον Νούρι η πρόκριση

Η ιστορική πρόκριση επί της Ισπανίας συνδυάστηκε με μια συγκινητική κίνηση από τους παίκτες του Μαρόκου.

Το Μαρόκο κατάφερε για πρώτη φορά να προκριθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου, μετά το 3-0 στα πέναλτι επί της Ισπανίας (0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση). Οι πανηγυρισμοί ήταν ξέφρενοι στα αποδυτήρια, όμως οι Μαροκινοί δεν ξέχασαν έναν παίκτη που ταλαιπωρήθηκε όσο λίγοι.

Οι παίκτες του Μαρόκου φωτογραφήθηκαν με τη φανέλα του Αμπντελχάκ Νούρι, ενός από τα μεγαλύτερα αστέρια του ολλανδικού ποδοσφαίρου τα προηγούμενα χρόνια. Ο Νούρι, ο οποίος έχει καταγωγή από το Μαρόκο, κατέρρευσε στο γήπεδο λόγω καρδιακής προσβολής το 2017, ενώ έπαιζε σε αγώνα του Άγιαξ. Από τότε ο (πλέον 25χρονος) Ολλανδός βρίσκεται σε κώμα κι έχει υποστεί σοβαρή και μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Σημειώνεται, ότι παρά το γεγονός της λύσης του συμβολαίου του, η διοίκηση του ολλανδικού συλλόγου, αποφάσισε να αποσύρει την φανέλα του Νούρι με τον αριθμό 34, ενώ εξακολουθεί να στηρίζει την οικογένεια του παίκτη, χρηματοδοτώντας κυρίως, τα έξοδα νοσηλείας.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις