Εμπαπέ: “Όνειρό μου να κατακτήσω το Παγκόσμιο”

Εμπαπέ: "Όνειρό μου να κατακτήσω το Παγκόσμιο"

Στο μεγάλο του όνειρο, που είναι να κατακτήσει το Μουντιάλ με την εθνική Γαλλίας, αναφέρθηκε ο άσος της Παρί, Κίλιαν Εμπαπέ.

Με τα δύο τέρματά του εναντίον της Πολωνίας (3-1), ο διεθνής φορ, ο οποίος θα γιορτάσει στις 20 Δεκεμβρίου τα 24α γενέθλιά του, έφτασε τα πέντε γκολ στη διοργάνωση και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του τουρνουά που ένας παίκτης σκόραρε δύο φορές στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018, σκόραρε δύο φορές στην αξέχαστη νίκη των «μπλε» επί της Αργεντινής με 4-3.

Στα 23 του, ο Μπαπέ έχει ήδη αφήσει πίσω του Γάλλους θρύλους, όπως ο Τιερί Ανρί, ο Μισέλ Πλατινί και ο Ζινεντίν Ζιντάν, με τα εννέα γκολ του σε Παγκόσμιο Κύπελλο (τα πέντε του στο Κατάρ προστέθηκαν στα τέσσερα από το 2018).

Μιλώντας για συγκρίσεις, ο Μπαπέ έχει τόσα γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο όσα ο Λιονέλ Μέσι και ένα περισσότερο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Και με μια βασική διαφορά: Οι δύο τους, στα 35+ πλέον, παίζουν στο πέμπτο Μουντιάλ της καριέρας τους, ενώ ο Γάλλος σταρ είναι μόλις στο δεύτερο. Επίσης, ίσως θα πρέπει να αναφερθεί ότι εκείνος έχει ήδη κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ εκείνοι όχι. Το να ξεπεράσει τα συνολικά 16 γκολ του Κλόζε στο Παγκόσμιο Κύπελλο φαίνεται πραγματικά εφικτό, δεδομένου του πόσο νεαρός είναι ο Μπαπέ. Η ένταξή του στο επίλεκτο «κλαμπ» των παικτών που έχουν κατακτήσει το Μουντιάλ δύο φορές φαίνεται επίσης να είναι στα χέρια του, δεδομένης της συνολικής δύναμης του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Όποιος αναρωτήθηκε αν ο Γάλλος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν θα δυσκολευόταν να βρει κίνητρο για το 2022 σε σχέση με το 2018, όταν κατέκτησε το τρόπαιο, έλαβε την απάντησή του από το παιδί-θαύμα του γαλλικού ποδοσφαίρου στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα: «Αυτή είναι η διοργάνωση των ονείρων μου» δήλωσε. «Ο μοναδικός στόχος μου είναι να κατακτήσω το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό είναι το όνειρό μου, το μόνο μου όνειρο. Γι’ αυτό είμαι εδώ».

Κανείς δεν μπορεί να πει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Mπαπέ στην καριέρα του ή ακόμα και αν θα γίνει μια μέρα ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα, όπως σημειώνει η FIFA, είναι ότι, όπως τα ονόματα των Πελέ, Μαραντόνα, Ρονάλντο, Κλόζε ή Ζιντάν έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το Παγκόσμιο Κύπελλο, το ίδιο ισχύει ήδη και για τον Μπαπέ. Και είναι μόλις 23 ετών.

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις