Ο τελικός των… τετραπλασιασμών!

Ο τελικός των... τετραπλασιασμών!

Καλημέρα σε όλους! Στη μετριότητα κινήθηκαν οι προβλέψεις της προηγούμενης στήλης, καθώς η Ίντερ κατόρθωσε να δεχθεί γκολ στη μοναδική φάση που έγινε στο δεύτερο ημίχρονο του προχθεσινού τελικού, χάνοντας εν τέλει με 3-2 και στερώντας μας την εκπληκτική απόδοση της ισοπαλίας. Και φυσικά στην παράταση ας… έχανε να μας δώσει και το 11.50! 

Παρόλα αυτά κάτι βγήκε ξανά, καθώς ο παικταράς Έβερ Μπανέγκα τη δέχτηκε την καρτούλα του και μάλιστα πριν βγει το ημίχρονο, πληρώνοντάς μας ένα ωραιότατο 2.75! 

Απόψε θα ασχοληθώ εξ’ ολοκλήρου με το ματς που περιμένει όλος ο πλανήτης, τον τελικό του Champions League που μοιάζει με πραγματική τιτανομαχία. Φαβορί αγωνιστικά υπάρχει, αλλά θεωρώ ότι δεν τιμάται σωστά από τους μπουκ. 

Φοβίζει η Μπάγερν, όμως η Παρί το περιμένει χρόνια… 

Πολύ μεγάλο αγώνα θα παρακολουθήσουμε απόψε στο «Ντα Λουζ»της Λισσαβώνας, ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου για την κούπα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Την Κυριακή το βράδυ, χωρίς θεατές και με τις φωνές από τους παίκτες και τους πάγκους των ομάδων να… τρυπάνε τα αυτιά μας, αλλά η ανυπομονησία παραμένει η ίδια για όλους εμάς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα. 

Η Μπάγερν δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι προκαλεί φόβο καθώς δεν επηρεάστηκε καθόλου από τη διακοπή λόγω της πανδημίας. Μάλιστα, παρουσιάζεται ακόμα καλύτερη και αποφασισμένη να τα κατακτήσει όλα. Πάει να πάρει το τρεμπλ ξανά μετά από επτά χρόνια. Ο Χάνσι Φλικ είδε την ομάδα του να πετάει εκτός διοργάνωσης με συνοπτικές διαδικασίες Τσέλσι, Μπαρτσελόνα και Λιόν, με συνολικό απολογισμό τερμάτων 18-3.  

Από πού να ξεκινήσεις και πού να τελειώσεις. Ο Νόιερ μοιάζει ανίκητος κάτω από τα δοκάρια. Ο δεξιός μπακ Κίμιχ αμύνεται, κατεβάζει μπάλα, δίνει ασίστ. Το ίδιο και ο έτερος μπακ από την αριστερή μεριά, Αλφόνσο Ντέιβις που αν συνεχίσει έτσι θα γίνει ένας από τους καλύτερους αμυντικούς όλων των εποχών, καθότι είναι μόλις 19 ετών και παίζει σαν βετεράνος. Όσο για την επιθετική γραμμή, ο Γκνάμπρι είναι «άνεμος» από δεξιά, ο Μίλερ αποτελεί ακόμα και σήμερα τον απαραίτητο συνδετικό κρίκο  ανάμεσα σε μεσαία γραμμή και επίθεση και ο Λεβαντόφσκι σπάει τα ρεκόρ σκοραρίσματος το ένα μετά το άλλο.  

Δίκαια, λοιπόν, δίνεται ως φαβορί στην αναμέτρηση η Βαυαρική ομάδα, αλλά δεν μου μοιάζουν προσωπικά αποδεκτές οι αποδόσεις διπλασιασμού, κόντρα σε μια πεινασμένη και αποφασισμένη Παρί. 

Η Παρί που περιμένει με το μαχαίρι στα δόντια να παίξει τον πρώτο τελικό της ιστορίας της. Αν και οι εμφανίσεις της μετά την επανέναρξη δεν έπειθαν, τελικά τα κατάφερε να βρίσκεται παρούσα στο μεγάλο ραντεβού της με την ιστορία. Όταν κατάφερε να κάμψει μέσα σε δύο λεπτά την αντίσταση της Αταλάντα σε εκείνο τον εκπληκτικό προημιτελικό, όλοι ξέραμε ότι η Λειψία δε θα αποτελέσει έπειτα σοβαρό εμπόδιο για την ομάδα του Τόμας Τούχελ, που την καθάρισε με 3-0. Βέβαια, δεν μπορεί να πει κανείς ότι πέταξε έξω κάποιο φαβορί για τη διοργάνωση, αλλά τα εκατομμύρια που ξόδεψαν τόσα χρόνια οι Καταριανοί τελικά έπιασαν τόπο φέτος, στην πιο περίεργη χρονιά του τελευταίου αιώνα. 

Αγωνιστικά, η Παρί έχει βρει αμυντική χημεία στα μετόπισθεν με Τιάγκο Σίλβα και Κιμπεμπέ να αποτελούν τους δύο πυλώνες στα σέντερ μπακ και τον Μαρκίνιος να είναι εξαιρετικός καλύπτοντας και το κενό του τραυματία Βεράτι. Επιθετικά, ο Νεϊμάρ δείχνει πιο ώριμος από ποτέ, με χαρακτηριστική ηρεμία στο παιχνίδι του. Μπορεί να μην έχει καταφέρει να σκοράρει στους τελευταίους αγώνες, αλλά δίνει μάχες, καταπίνει χιλιόμετρα και δίνει κρίσιμες ασίστ. Συνεπικουρούμενος, μάλιστα, από τον Εμπαπέ που είναι σχεδόν… αδύνατον να μαρκαριστεί, η συγκεκριμένη δυάδα μπορεί να σμπαραλιάσει κάθε αμυντική γραμμή, ειδικά αν αυτή παίζει στα όρια των 3/4 και της μεσαίας γραμμής του αγωνιστικού χώρου, όπως αυτή της Μπάγερν. 

Αξίζει η μοιρασιά… 

Το παιχνίδι λογικά θα έχει αρκετά τέρματα. Παρόλα αυτά, για να βρούμε αξιόλογη απόδοση πρέπει να πάμε στην επίτευξη τουλάχιστον τεσσάρων τερμάτων. Ευχαριστώ, αλλά δε θα πάρω. Όπως δε θα πάρω και το διπλό της Μπάγερν σε αποδόσεις διπλασιασμού σε έναν μεγάλο τελικό κόντρα στη διόλου ευκαταφρόνητη Παρί. Αντιθέτως, μου αρέσει πάρα πολύ ο τετραπλασιασμός (!) που δίνει η ισοπαλία. Και αυτή θα είναι η πρώτη μου επιλογή. Τόσο μεγάλη απόδοση σε αυτό τον αγώνα; Θα την πάρω κι ας το χάσω. 

Χτύπημα από τα 11 βήματα 

Τελευταίος τελικός στον οποίο είδαμε εκτελεσμένο πέναλτι στην κανονική του διάρκεια, ήταν ο… περυσινός ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Τότεναμ, όταν ο Σαλάχ είχε ανοίξει το δρόμο για τη στέψη της ομάδας του μόλις στο 2ο λεπτό.  

Αμέσως προηγούμενος, ήταν εκείνος του 2013 μεταξύ Μπάγερν και Ντόρτμουντ. Μάλιστα, το είχε κερδίσει η ομάδα της Βεστφαλίας και είχε προσωρινά ισοφαρίσει με τον Γκουντογάν, πριν ηττηθεί τελικά με 2-1 στο τέλος του αγώνα. Την αμέσως επόμενη χρονιά, η Ρεάλ είχε εκτελέσει για τέταρτη φορά την Ατλέτικο στον τελικό -ξανά- του «Ντα Λουζ», από τα 11 μέτρα, αλλά αυτή τη φορά στο 30ό λεπτό της παράτασης…  

Γιατί να μην ξαναδούμε το συγκεκριμένο σκηνικό για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο με τον τελικό του ‘14, αλλά στην κανονική διάρκεια του αγώνα; Άλλωστε και οι δύο αποψινοί αντίπαλοι διαθέτουν παίκτες μπουκαδόρους, που πατάνε περιοχή και συγκεντρώνουν πιθανότητες για ανατροπή εντός περιοχής. Τριπλασιασμός είναι αυτός… 

Κίμιχ για όλες τις δουλειές! 

Ο ταλαντούχος δεξιός αμυντικός της Μπάγερν, τα κάνει όλα. Ακόμα και περιοχή πατάει, σκοράροντας πολλάκις κατά τη διάρκεια της κάθε σεζόν. Το μεγάλο του ατού όμως, είναι οι ασίστ. Μοιράζει εύκολα τελικές πάσες, είτε δημιουργώντας με επιτυχία από τη δεξιά πλευρά κάνοντας κάθετες μπαλιές, οι οποίες συνήθως είναι λόμπες, είτε με την εκτελεστική του ικανότητα από στημένες μπάλες. Να δώσει έστω μία ασίστ στον τελικό τετραπλασιάζει και επιλέγω να αρπάξω την ευκαιρία. 

Καρτάκιας ο Ιταλός, επίφοβος ο Ισπανός… 

Ρέφερι της αναμέτρησης είναι ο Ντανιέλε Ορσάτο. Ο Ιταλός μοιράζει κάρτες αρκετά συχνά στους αγώνες που διευθύνει και αν κάποιος τσεκάρει τη φετινή σεζόν, θα διαπιστώσει ότι ο Ιταλός σε 30 παιχνίδια έχει υποδείξει συνολικά 154 κίτρινες και 6 κόκκινες. Σε έναν αγώνα όπως ο σημερινός, που λογικά θα έχουμε αρκετά μαρκαρίσματα, αξίζει η επιλογή και του αριθμού των συνολικών καρτών που θα υποδειχθούν, αλλά και η τιμωρία ενός συγκεκριμένου παίκτη. Θα επιλέξω τη δεύτερη οδό, ποντάροντας σε έναν παίκτη που μου μοιάζει πιθανός υποψήφιος. Αυτός είναι ο μπακ της Παρί, Χουάν Μπερνάτ. Ο Ισπανός είναι δυναμικός, μπαίνει με… χίλια στις φάσεις και δεν είναι δα και ο πιο ήρεμος παίκτης. Σε κάθε αναμπουμπούλα δίνει το παρόν. Τον επιλέγω σε απόδοση σχεδόν τετραπλασιασμού. 

Μονό 

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου: X (4.15) 

Μονό 

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου: Kαταλογισμός πέναλτι (3.00) 

Μονό 

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου: Aσίστ Κίμιχ (4.00) 

Μονό 

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου: Κάρτα Μπερνάτ (3.80)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις