Μουντιάλ, Πέμπτος όμιλος: Βλέπει πρόκριση η Γερμανία

Μουντιάλ, Πέμπτος όμιλος: Βλέπει πρόκριση η Γερμανία

Μετά την αυτοκτονία της Ιαπωνίας και την χθεσινή ισοπαλία της Ισπανίας με τη Γερμανία ο όμιλος έχει πάρει φωτιά.

Η Ισπανία αποτελεί το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση και την πρωτιά, όμως υπάρχει τρόπος να αποκλειστεί. Η Γερμανία χρειάζεται νίκη, αλλά δεν της φτάνει αυτή, ενώ Ιαπωνία και Κόστα Ρίκα θα διεκδικήσουν κι αυτές την πρόκριση στα ίσα.

Οι Ισπανοί βρίσκονται σε θέση οδηγού, ειδικά μετά τα επτά γκολ της πρώτης αγωνιστικής, και στο ματς με την Ιαπωνία της αρκεί ένας βαθμός για να προκριθεί ακόμη και πρώτη, εάν η Γερμανία νικήσει την Κόστα Ρίκα. Για να μείνουν εκτός διοργάνωσης στο απίθανο σενάριο που την τελευταία αγωνιστική χάσουν από την Ιαπωνία και η Κόστα Ρίκα κερδίσει την Γερμανία. Φυσικά υπάρχει και ένα λιγότερο απίθανο σενάριο αποκλεισμού των Ισπανών, όπου σε ήττα δική τους από την Ιαπωνία, αν η Γερμανία κερδίσει με επτά μηδέν την Κόστα Ρίκα, η Ισπανία θα μείνει τρίτη.

Οι Ιάπωνες ελπίζουν σε πρόκριση στα εξής σενάρια: 1) Να πάρουν ισοπαλία από την Ισπανία και η Γερμανία να έρθει ισόπαλη με την Κόστα Ρίκα, 2) Να πάρουν ισοπαλία 2-2 από την Ισπανία και η Γερμανία να κερδίσει μόνο 1-0 την Κόστα Ρίκα, 3) Να κερδίσουν την Ισπανία και να μην ενδιαφέρονται για το άλλο ματς καθώς θα έχουν προκριθεί.

Η Γερμανία θέλει να κερδίσει την Κόστα Ρίκα και να μην κερδίσει η Ιαπωνία την Ισπανία για να προκριθεί. Εάν η Ιαπωνία κερδίσει, τότε η Γερμανία θα είναι ισόβαθμη με την Ισπανία στους 4 και θα πρέπει να σκοράρει όσα γκολ χρειάζονται για να περάσει την Ισπανία στη διαφορά τερμάτων.

Τέλος η Κόστα Ρίκα προκρίνεται εάν κερδίσει τη Γερμανία και εάν έρθει ισόπαλη με τη Γερμανία και η Ιαπωνία ηττηθεί από την Ισπανία. Οι Κοσταρικανοί μειωνεκτούν σε όλες τις ισοβαθμίες λόγω της ήττας από την Ισπανία στο πρώτο ματς.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις