Το ιστορικό πρώτο γκολ του Καναδά που θυμίζει την εθνική Ελλάδος

Το ιστορικό πρώτο γκολ του Καναδά που θυμίζει την εθνική Ελλάδος

Ο Καναδάς πέτυχε το πολυπόθητο πρώτο γκολ του σε Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα στην Κροατία, κάτι το οποίο φέρνει στο μυαλό των Ελλήνων τη δική μας εθνική ομάδα.

Στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής απέναντι στην Κροατία, ο Καναδάς σκόραρε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε αγώνα Μουντιάλ, χάρη σε κεφαλιά του Ντέιβις από σέντρα του Μπιουκάναν στο 2′. Το παρθενικό τέρμα των Καναδών στη διοργάνωση έρχεται στην πέμπτη αναμέτρησή τους και στη δεύτερη συμμετοχή στα τελικά της διοργάνωσης, κάτι που συνέβη με τον ίδιο τρόπο και στην περίπτωση της Ελλάδας.

Πρώτη συμμετοχή του Καναδά σε Μουντιάλ ήταν το 1986 στο Μεξικό. Στα τρία ματς του ομίλου, οι “κόκκινοι” έκαναν ισάριθμες ήττες με σκορ 1-0 από τη Γαλλία, 2-0 από την Ουγγαρία και 2-0 από την Σοβιετική Ένωση. Έπρεπε να περάσουν 36 ολόκληρα χρόνια για να επιστρέψει στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση η ομάδα της Βόρειας Αμερικής. Στην πρώτη αγωνιστική δεν κατάφερε να βρει το γκολ που τόσο έψαχνε, παρά τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες (με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Ντέιβις στο 11΄). Ο αριστερός μπακ-χαφ της Μπάγερν από μοιραίος έγινε πρωταγωνιστής στο επόμενο παιχνίδι, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ των Καναδών στη δεύτερη αγωνιστική, μόλις στο δεύτερο λεπτό.

Κατά μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση, πέντε παιχνίδια χρειάστηκε κι η εθνική Ελλάδας για να βρει το πρώτο της γκολ σε Μουντιάλ. Η απογοητευτική πρώτη συμμετοχή το 1994 συνδυάστηκε με τρεις ήττες και απολογισμό τερμάτων 0-10. Η Ελλάδα επέστρεψε σε Παγκόσμιο Κύπελλο στη διοργάνωση του 2010 στη Νότια Αφρική και μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Νότια Κορέα με 2-0, σκόραρε για πρώτη φορά με τον Σαλπιγγίδη κόντρα στη Νιγηρία. Μάλιστα, η “επίσημη αγαπημένη” έμελλε να σκοράρει ξανά στο ίδιο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 και να πάρει τη νίκη με 2-1.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις