Άφαντος με τους συλλόγους, ήρωας με την εθνική

Άφαντος με τους συλλόγους, ήρωας με την εθνική

Ο Γκιγιέρμο Οτσόα έχει γράψει τη δική του ιστορία με την εθνική ομάδα του Μεξικό, παρότι δεν μπόρεσε ποτέ σε συλλογικό επίπεδο να κάνει το βήμα παραπάνω.

Δύο πράγματα είναι σίγουρα στη ζωή: ο θάνατος και οι μεγάλες εμφανίσεις του Οτσόα στο Μουντιάλ. Παρότι έχει “πατήσει” τα 37, ο Μεξικανός γκολκίπερ συνεχίζει να αγωνίζεται με βασικός με την εθνική του ομάδα και να εντυπωσιάζει.

Μπορεί να κλήθηκε στις διοργανώσεις του 2006 και του 2010, όμως και στις δύο παρέμεινε στον πάγκο. Ουσιαστικά ο Οτσόα μας συστήθηκε το 2014, προκαλώντας ιδιαίτερη εντύπωση με τις εμφανίσεις του. Αποκορύφωμα του τρομερού Μουντιάλ που έκανε ήταν οι 14 αποκρούσεις στο ματς με τη διοργανώτρια Βραζιλία, ένα παιχνίδι που τον καθιέρωσε στα μάτια του κοινού ως έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα.

Το 2018 ο Οτσόα επέστρεψε δριμύτερος. Ήταν καθοριστικός στην ιστορική νίκη της ομάδας του απέναντι στην πρωταθλήτρια κόσμου Γερμανία στην πρεμιέρα, κρατώντας το μηδέν με άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση. Φέτος ο Οτσόα είναι και πάλι εδώ, για την τελευταία, όπως φαίνεται, παράσταση. Από την πρώτη αγωνιστική έδειξε ότι γερνάει σαν το παλιό καλό κρασί, κρατώντας το μηδέν απέναντι στην Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Μάλιστα, ο “Μέμο” απέκρουσε και πέναλτι του στράικερ της Μπαρτσελόνα, θυμίζοντας ότι πρόκειται για τον ορισμό του “Μουντιαλικού” παίκτη.

Εύλογα λοιπόν δημιουργείται το εξής ερώτημα: πώς γίνεται ο Οτσόα να μην έχει παίξει σε κάποιο μεγάλο σύλλογο; Πέραν της Κλαμπ Αμέρικα, ομάδα της χώρας του από την οποία ξεκίνησε και στην οποία αγωνίζεται τώρα, ο 37χρονος έχει παίξει σε Αζαξιό, Μάλαγα, Γρανάδα και Σταντάρ Λιέγης.

Αν μη τι άλλο, η περίπτωση του Οτσόα είναι από αυτές που σπάνια συναντάμε στο ποδόσφαιρο. Ένας παίκτης που δεν έχει κάνει ποτέ το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, όμως όταν φοράει το εθνόσημο… μεταμορφώνεται.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις