Μια σύμπτωση που φέρνει το τρόπαιο στην Αργεντινή

Μια σύμπτωση που φέρνει το τρόπαιο στην Αργεντινή

Ο Άλβαρεζ, ο Κουτσιούφο και πώς η Αργεντινή μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου.

Η εθνική Αργεντινής αποτελεί ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Μουντιάλ στο Κατάρ. Η πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής (κατέκτησε το Copa America 2021) διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ της διοργάνωσης, έναν εξαιρετικό προπονητή και τον Λιονέλ Μέσι σε πολύ καλή φόρμα στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του. Ωστόσο, εφόσον η “αλμπισελέστε” καταφέρει να φτάσει στην κορυφή, ίσως να χρωστάει σε άλλον την επιτυχία της.

Κι αυτός είναι ο Χουλιάν Άλβαρεζ. Ο 22χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι έχει ξεκινήσει αρκετά καλά την καριέρα του στην Αγγλία με τρία γκολ σε δώδεκα συμμετοχές, ενώ έχει ακριβώς τον ίδιο απολογισμό και με το εθνόσημο. Παρά ταύτα, αυτό που φαίνεται να δίνει το τρόπαιο στην ομάδα του δεν είναι η αγωνιστική συνεισφορά του αλλά… η καταγωγή του.

Συγκεκριμένα, ο Άλβαρεζ είναι ο πρώτος παίκτης της εθνικής Αργεντινής που φοράει το νούμερο “9” με καταγωγή από την επαρχία Κόρδοβα, από το 1986 και τον αδικοχαμένο Χοσέ Λουίς Κουτσιούφο. Τότε ήταν κι η τελευταία φορά που η “αλμπισελέστε” πανηγύρισε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας της Δυτικής Γερμανίας με 3-2 στον τελικό.

Για όσους πιστεύουν σε αυτούς τους οιωνούς, είναι μια καλή ευκαιρία να ποντάρουν στην κατάκτηση από την παρέα του Λιονέλ Μέσι.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις