H άγνωστη ιστορία του Αλιού Σισέ

H άγνωστη ιστορία του Αλιού Σισέ

Η τραγική ιστορία που θέλει να ξεχάσει ο τεχνικός της Σενεγάλης Αλιου΄Σισέ.

Ο προπονητής της Σενεγάλης Αλιού Σισέ μίλησε για μια καταστροφική τραγωδία που συνέβη στο παρελθόν του. Έντεκα μέλη της οικογένειάς του πνίγηκαν στην τρομερή καταστροφή του ferry boat Joola το 2002. Η τραγωδία συνέβη μήνες αφότου ο Σισέ είχε γίνει γνωστό όνομα, έχοντας πρωταγωνιστήσει στην αξέχαστη πορεία της Σενεγάλης στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2002 στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Η ημερομηνία της 26ης Σεπτεμβρίου 2002 θα είναι μία από τις πιο σκοτεινές στην ιστορία της Σενεγάλης και της Αφρικής. Σχεδόν 2.000 άνθρωποι πνίγηκαν όταν το σενεγαλέζικο οχηματαγωγό MV Le Joola ανατράπηκε και βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Γκάμπια. Το πλοίο είχε υπερφορτωθεί από περισσότερους από 1 800 ανθρώπους, με τη χωρητικότητά του να είναι περίπου 570 άνθρωποι. Ο προπονητής της Σενεγάλης, Αλιού Σισέ, έχασε 11 μέλη της οικογένειάς του στην καταστροφή του πλοίου Joola. Ο νυν προπονητής της Σενεγάλης, Αλιού Σισέ, ο οποίος ήταν σταρ στην εθνική ομάδα εκείνη την εποχή, έχασε 11 μέλη της οικογένειας, όπως ανέφερει εφημερίδα The Guardian.

Εκείνη τη περίοδο έπαιζε για την Μπέρμιγχαμ στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας παίξει αναπόσπαστο ρόλο στα «Λιοντάρια της Τεράνγκα» που έφτασαν στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στο Μάλι εκείνη τη χρονιά. Επίσης, ήταν βασικός στη θρυλική πορεία της Σενεγάλης στα προημιτελικά του Παγκοσμίου ΚυπέλλουFIFA 2002 στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

«Αυτή η τραγωδία δεν είναι μόνο προσωπική, είναι συλλογική. Πρέπει να θυμάστε ότι υπήρχαν όλα τα στρώματα της κοινωνίας της Σενεγάλης σε αυτό το πλοίο. Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η περιοχή αποδεκατίστηκε. Όλοι στην πόλη Ziguinchor είχαν ένα, ή δύο, ή ακόμα και δέκα μέλη της οικογένειας που είχαν απομείνει σε αυτό το ναυάγιο. Ο Σισέ εξήγησε ότι η οικογένειά του χρειαζόταν τον ίδιο και την παρουσία του τις επόμενες ημέρες, οπότε δεν μπορούσε να τους δείξει αδυναμία.

Λίγο αργότερα, η Σενεγάλη έπαιξε εναντίον της Νιγηρίαςσε έναν φιλανθρωπικό αγώνα για να συγκεντρώσει χρήματα για όσους επλήγησαν από την τραγωδία.

Ο αρχηγός της Σενεγάλης Καλιντού Κουλιμπαλί πιστεύει ότι μια αφρικανική χώρα μπορεί να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 2022 Ο αμυντικός της Τσέλσι, πιστεύει ότι η ώρα για μια αφρικανική χώρα να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις