ΟΠΑΠ: Τα στοιχεία της ΕΕΕΠ δείχνουν δυνατό εννεάμηνο

Ποιες φοροαλλαγές έρχονται στα κέρδη παικτών για οκτώ παιχνίδια του ΟΠΑΠ

ΟΠΑΠ: Τα στοιχεία της ΕΕΕΠ δείχνουν δυνατό εννεάμηνο

Από το τακτικό μηναίο δελτίο της Επιτροπής Παιγνίων φαίνεται ότι ο ΟΠΑΠ κινείται με θετικούς ρυθμούς αύξησης του τζίρου και μικτών κερδών και το εννεάμηνο. Όσο προχωράει η χρήση, η δυναμική που παρατηρήθηκε στο ξεκίνημα της χρονιάς εξομαλύνεται καθώς πλέον η σύγκριση γίνεται με ώριμες περιόδους για το Στοίχημα και τα άλλα παιχνίδια του Οργανισμού.

Mην χάσεις την ευκαιρία διεκδικώντας όλες τις προσφορές του Pamestoixima.gr

Η περυσινή περίοδος του τρίτου τριμήνου ήταν ιδιαίτερα δυνατή ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την εταιρεία να πετύχει αύξηση των μικτών κερδών στα παιχνίδια που πραγματοποιεί στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα:

Κατά το πρώτο εννεάμηνο η αγορά παιγνίων «τζιράρισε» 20,24 δισ. ευρώ και είχε μικτό έσοδο 1,69 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 31,2%. Στο τρίτο τρίμηνο η αύξηση των μικτών εσόδων περιορίζεται στο 12,1%. Σε επίπεδο τζίρου ο ΟΠΑΠ έχει πάει καλύτερα από σύνολο της αγοράς στο εννεάμηνο.

Η μέση αύξηση του τζίρου είναι 31,2% ενώ τα πρακτορεία, τα λαχεία και το μερίδιο του ΟΠΑΠ στο στοίχημα τρέχουν με αύξηση 36%. Το διαδίκτυο διατηρεί τη δυναμική που έχει και στο οκτάμηνο ενώ σταθερά καλά στη χρονιά πάνε τα καζίνο (+20,4%) ενισχυμένα πιθανώς και από τον τουρισμό.

Με την αναγωγή των μεγεθών και τα επιμέρους περιθώρια κερδοφορίας που είδαμε στο δεύτερο τρίμηνο (37,8% επί των μικτών κερδών) τα λειτουργικά κέρδη του ΟΠΑΠ στην Ελλάδα αναμένεται να προσεγγίσουν τα 170 εκατ. ευρώ ενώ από την Κύπρο αναμένονται τουλάχιστον άλλα 8 εκατ. ευρώ.

Συνολικά στο εννεάμηνο ο ΟΠΑΠ αναμένεται να δείξει μικτά έσοδα που θα προσεγγίσουν τα 515 – 520 εκατ. ευρώ. Η καθαρή κερδοφορία θα προσεγγίσει τα 240 εκατ. ευρώ μια εικόνα που έχει αρκετά ισορροπημένη κατανομή στα τρία τρίμηνα της χρονιάς.

Οτιδήποτε καλύτερο από αυτά τα μεγέθη λογικά θα πρέπει να οδηγήσει σε αναθεώρηση του στόχου που έδωσε η διοίκηση κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Δεδομένης της διανομής μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου μέσα στο γ’ τρίμηνο ο καθαρός δανεισμός αναμένεται να αυξηθεί προσεγγίζοντας τα 400 εκατ. ευρώ. Σε αυτά τα μεγέθη υπολογίζεται και η εξόφληση της απόκτησης της Stoiximan με βάση το μοντέλο ανταμοιβής στόχων. Ο ΟΠΑΠ έχει ανακοινώσει ότι η εν λόγω συναλλαγή θα κλείσει πριν το τέλος του 2022.

Mην χάσεις την ευκαιρία διεκδικώντας όλες τις προσφορές του Pamestoixima.gr

Ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει αποτελέσματα την προσεχή εβδομάδα στις 22 Νοεμβρίου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις