Κεϊρόζ: Να κάνουμε τους υποστηρικτές μας περήφανους

Κεϊρόζ: Να κάνουμε τους υποστηρικτές μας περήφανους

Κειρόζ: Αυτό που περιμένουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι σπουδαία παιχνίδια, σπουδαία ματς, σπουδαίες εμφανίσεις

Όταν το ESPN μίλησε με τον Κεϊρόζ στα τέλη Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια ενός προπονητικού διαλείμματος στη Βιέννη της Αυστρίας, ενόψει των φιλικών εναντίον της Ουρουγουάης και της Σενεγάλης, είπε: «Το μεγαλύτερο μέρος του ιρανικού λαού έχει μια σαφή απάντηση σε αυτήν την εκστρατεία. Θέλουν η εθνική τους ομάδα ποδοσφαίρου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022».

Οι διαμαρτυρίες του Αμίνι είχαν ήδη ξεκινήσει και η ανησυχία εντός του ιρανικού στρατοπέδου οδήγησε στην απαγόρευση του ESPN και άλλων δυτικών μέσων ενημέρωσης να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της Ουρουγουάης στο Σεντ Πόλτεν πριν από μια στροφή την ημέρα του παιχνιδιού. Οι ιρανικές ανησυχίες για διαμαρτυρίες στο παιχνίδι αποδείχθηκαν βάσιμες, με τους οπαδούς να εκδιώκονται από την αυστριακή αστυνομία επειδή ανάρτησαν πανό με το όνομα του Αμίνι.

Ο Κεϊρόζ ρωτήθηκε για τις παρατηρήσεις του σχετικά με την κατάσταση στο Ιράν, αλλά απάντησε λέγοντας: «Δεν έχω σκέψεις».

Η θέση του ήταν ξεκάθαρη. Θα μιλούσε για το ποδόσφαιρο και τις προοπτικές του Ιράν στο Κατάρ, αλλά όλα τα άλλα ήταν εκτός ορίων. Ο 69χρονος είχε αψηφήσει την ιεραρχία της Ιρανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου συμφωνώντας μάλιστα να μιλήσει στο ESPN, αλλά παρόλα αυτά, επρόκειτο να είναι μόνο ποδοσφαιρικά ζητήματα.

Η κατάσταση στο Ιράν έχει κλιμακωθεί αντί να υποχωρήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά με το Παγκόσμιο Κύπελλο να αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα και το Ιράν να αναμένεται να αντιμετωπίσει την Αγγλία στο εναρκτήριο παιχνίδι τους στο στάδιο Khalifa στις 21 Νοεμβρίου πριν από τη συνάντησή τους εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών στο Στάδιο Al Thumama στο τελευταίο παιχνίδι του Group B στις 29 Νοεμβρίου, Οι απόψεις του Κεϊρόζ για την ομάδα είναι παρακάτω.

ESPN: Το Ιράν έχει θεωρηθέι δίχως ελπίδες στον όμιλο, παρά το γεγονός ότι είναι 20ο στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, λίγο κάτω από την Ουαλία (19) και τις ΗΠΑ (16), οπότε αυτό σας δίνει επιπλέον κίνητρο;

Κεϊρόζ: Ποτέ. Ποτέ δεν σκέφτομαι έτσι γιατί δεν με νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς. Μας σκεφτόμαστε. Έχουμε τα δυνατά και τα προσόντα μας και φυσικά έχουμε κάποιες αδυναμίες όπως όλες οι ομάδες. Κανείς δεν είναι τέλειος και την κατάλληλη στιγμή, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε μέσα στο γήπεδο.

Αυτά τα συναισθήματα ή αυτά τα σχόλια, δεν μετράνε. Αλλά στο τέλος της ημέρας, στο ματς, αυτό που θα είναι σημαντικό είναι να κάνουμε μια σπουδαία εμφάνιση, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να αφήσουμε το αποτέλεσμα στα χέρια του Θεού. Αυτό μπορούμε να κάνουμε.

ESPN: Το Ιράν δεν έχει καταφέρει ποτέ να βγει από τη φάση των ομίλων σε Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε ποιες είναι οι προσδοκίες στο Κατάρ;

Κεϊρόζ: Για μένα, δεν είναι κακό να αισθανόμαστε ότι αισθανόμαστε αυτή την πίεση να αυξήσουμε τις ευθύνες μας, τα κίνητρά μας και τα καθήκοντά μας. Αλλά μέσα στην ομάδα, οι προσδοκίες μας να τα πάμε καλά είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με όλους τους άλλους.

Θέλουμε να προχωρήσουμε, να είμαστε καλύτεροι και σίγουρα έχουμε τις προσδοκίες μας για να φτάσουμε στη δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Πάμε για το τρίτο μας Παγκόσμιο Κύπελλο μαζί με την ίδια πίστη και την ίδια φιλοδοξία να είμαστε εκεί.

ESPN: Το εναρκτήριο παιχνίδι είναι εναντίον της Αγγλίας, ενός από τα φαβορί για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πόσο δυνατοί είναι;

Κεϊρόζ: Χαίρομαι που παίζω Αγγλία, καθώς είμαστε χαρούμενοι στο ιρανικό ποδόσφαιρο που παίζουμεΠορτογαλίαήΙσπανία. Είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε με τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο γιατί αυτή είναι η ζωή μας. Δουλεύουμε για να είμαστε ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες.

Οπότε για να είμαστε εκεί για εμάς, είναι μια στιγμή ευτυχίας. Δουλεύουμε όλη μας τη ζωή για να είμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και όταν φτάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πηγαίνουμε εκεί ως δευτερεύοντες παίκτες, αλλά είμαστε μεταξύ των καλύτερων 32 εθνικών ομάδων στον κόσμο αυτή τη στιγμή, οπότε ας το απολαύσουμε.

ESPN: Έχοντας δουλέψει στην Αγγλία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξέρεις τη χώρα και την απελπισία της ομάδας να τα πάει καλά, αλλά τους έχεις δει να αποτυγχάνουν πολλές φορές στο παρελθόν.

Κεϊρόζ: Η Αγγλία είναι κορυφαία ομάδα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα τελευταία χρόνια, στο διεθνές ποδόσφαιρο, η Αγγλία μεγαλώνει με καλύτερη προετοιμασία και ξεκάθαρο όραμα. Είναι ξεκάθαρο με τα αποτελέσματα στο γήπεδο.

Αλλά δεν λέω ότι αυτή η ομάδα είναι καλύτερη, ή είναι καλύτεροι παίκτες, από εκείνες τις μέρες του Ντέιβιντ Μπέκαμ και του Πολ Σόουλς. Δεν είναι σε αυτό το σημείο, αλλά η διαφορά τώρα είναι ότι η Αγγλία δείχνει μια σαφή κατεύθυνση και όραμα για το πού πρέπει να πάνε όλοι οι παίκτες και όλη η ομάδα. Έτσι, αυτό δημιουργεί μια ομάδα που είναι πολύ πιο συνεπής και ικανή να ανταγωνιστεί.

Αλλά αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι κάτι διαφορετικό, επειδή πρόκειται να αντιμετωπίσουμε μια εντελώς νέα συσσώρευση — σύντομες περιόδους ανάπαυσης μεταξύ των αγώνων, μια διοργάνωση που διεξήχθη τον Νοέμβριο, η οποία είναι εντελώς διαφορετική σε σύγκριση με άλλα Παγκόσμια Κύπελλα, οπότε έχουμε παίκτες στην Ευρώπη που θα φτάσουν στο Κατάρ με 15-20 παιχνίδια στα πόδια τους.

Στα άλλα Παγκόσμια Κύπελλα, έχουν 65-70 παιχνίδια στα πόδια τους, οπότε ας δούμε τι θα συμβεί.

ESPN: Το παιχνίδι με τις ΗΠΑ είναι το τελευταίο παιχνίδι των ομίλων και θα μπορούσε να κρίνει τις ελπίδες πρόκρισης και των δύο ομάδων. Προπονηθήκατε στο MLS με τους MetroStars της Νέας Υόρκης / Νιου Τζέρσεϊ τη δεκαετία του 1990. Πώς βλέπετε την ομάδα των ΗΠΑ και την πρόοδο που έχει σημειώσει το έθνος στο ποδόσφαιρο;

Κεϊρόζ: Βλέπω πρόοδο, ποδοσφαιρική πρόοδο παντού. Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν το βλέπουν, αλλά οι επαγγελματίες, το γνωρίζουμε. Το παιχνίδι προχωράει στις ΗΠΑ – είναι πιο γρήγορες, πιο γρήγορες, γρήγορες αποφάσεις από τους παίκτες, οπότε πρέπει να το γνωρίζουμε αυτό.

Αυτό συμβαίνει και με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Αλλά χρόνο με το χρόνο, απογειώνονται και συγκρίνονται καλά με άλλες ηπείρους. Τώρα έχουν διασυνδέσεις με παίκτες σε μεγάλες χώρες και διοργανώσεις. Οι ποδοσφαιριστές των ΗΠΑ μεγαλώνουν γρήγορα και συγκρίνονται με άλλες χώρες και άλλες ηπείρους στον κόσμο.

ESPN: Μπορεί το Ιράν να εκπλήξει τους ανθρώπους σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο;

Κεϊρόζ: Αυτό που περιμένουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι σπουδαία παιχνίδια, σπουδαία ματς, σπουδαίες εμφανίσεις. Ιράν, Αγγλία, Ουαλία, Ισπανία, Πορτογαλία, ΗΠΑ — όλοι θα πρέπει να συμμετέχουν με έναν μόνο στόχο να δημιουργήσουν χαρά, ευτυχία και υπερηφάνεια για τους υποστηρικτές μας.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις