Η τελευταία ευκαιρία της «χρυσής γενιάς»

Ολλανδία - Βέλγιο προγνωστικά

Ο Κέβιν ντε Μπρόινε ελπίζει να μπορέσει επιτέλους, να επιβεβαιώσει στο Κατάρ, τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της «χρυσής γενιάς» του Βελγίου

Πιο αποφασιστικός από ποτέ, με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και σε πλήρη ωριμότητα, ο Κέβιν ντε Μπρόινε ελπίζει να μπορέσει επιτέλους, να επιβεβαιώσει στο Κατάρ, τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της «χρυσής γενιάς» του Βελγίου, στο τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του.

Με τρία γκολ και δεκατρείς ασίστ σε δεκαεπτά επίσημους αγώνες, ο «Κόκκινος Διάβολος» άρχισε εντυπωσιακά την χρονιά με την Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας βρει αμέσως το σωστό… μήκος κύματος με τον Ερλινγκ Χάαλαντ.

Στα 31 του πιά, ο Ντε Μπρόϊνε, δεν δείχνει σημάδια ποδοσφαιρικής… γήρανσης, παρακινούμενος συνεχώς από τον προπονητή του, Πεπ Γκουαντιόλα, ο οποίος θέλει να λέει σε όποιον θέλει να ακούσει, ότι ο Βέλγος μεοσεπιθετικός, μπορεί να «τα πάει καλύτερα».

Στα… χαρτιά, οι Βέλγοι που έφθασαν στον ημιτελικό (σ.σ. ηττήθηκαν 1-0 από τους μετέπειτα παγκόσμιους πρωταθλητές, Γάλλους), είναι μεταξύ των φαβορί. Αλλά ο χρόνος, μετρά αντίστροφα για αυτήν την γενιά, της οποίας ηγούνται οι Ντε Μπρόϊνε, Κουρτουά, Αζάρ και Λουκάκου.

Ο αποκλεισμός (2-1) στα προημιτελικά, κόντρα στην Ιταλία, επίσης νικήτρια της διοργάνωσης, στο τελευταίο Euro, είναι η τελευταία από μια σειρά οδυνηρών απογοητεύσεων που θέτει υπό αμφισβήτηση την ψυχική δύναμη της εθνικής Βελγίου, παρά την επί σειρά ετών, πρώτη θέση στην κατάταξη της FIFA.

«Ναι, έχουμε μια υπέροχη γενιά, αλλά δεν έχουμε κερδίσει τίποτα ακόμα», παραδέχθηκε πρόσφατα στον ιστότοπο της FIFA ο Εντέν Αζάρ, αρχηγός του Βελγίου από το 2015 και πρόσθεσε: «Εάν θέλουμε πραγματικά να λεγόμαστε η χρυσή γενιά, νομίζω ότι τώρα μένει μόνο ένα πράγμα να κάνουμε, και αυτό είναι να κερδίσουμε κάτι».

Ο Ντε Μπρόϊνε, πλέον, έχει φθάσει στην πλήρη ωριμότητά του και εκτός γηπέδου. Και όχι μόνο ως αρχηγός του Βελγίου, αλλά και ως πατέρας, θα ταξιδέψει στο Κατάρ για να αντιμετωπίσει τον Καναδά, το Μαρόκο και την Κροατία, στην φάση των ομίλων.

«Η οικογένειά μου θα έλθει για την φάση των ομίλων. Είμαι 31 ετών και ποιος ξέρει τι θα γίνει σε τέσσερα χρόνια. Θα είναι η πρώτη φορά που μπορούν να έλθουν τα παιδιά μου. Θα είναι μια ιδιαίτερη διοργάνωση, που δεν θέλω να χάσουν», είπε για τα δύο αγόρια του έξι και τεσσάρων ετών και για την δίχρονη κόρη του.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις