H Λομβαρδία αντεπιτίθεται…

H Λομβαρδία αντεπιτίθεται...

Καλησπέρα σε όλους! Ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ οι μονοί προημιτελικοί του Europa League και άπαντες από απόψε στρέφουν το βλέμμα τους στις μονομαχίες που ακολουθούν για τη φάση των “8” της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης, αυτής του Champions League. 

Στην προηγούμενη στήλη, δε μας βγήκε το 13άρι του fun bet, αφού η Λεβερκούζεν έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ και δεν κατάφερε ποτέ να γυρίσει το 2-0 ολοκληρωτικά, παρά μόνο μείωσε και αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι από την Ίντερ του Αντόνιο Κόντε. 

Για σήμερα έχω επιλέξει να ασχοληθώ με τον ευρωπαϊκό αγώνα ανάμεσα σε Αταλάντα και Παρί Σεν Ζερμέν και με μία αναμέτρηση από τη Superettan της Σουηδίας που πιστεύω ότι αξίζει ένα ποντάρισμα.

Οι Λομβαρδοί απειλούν τους Παριζιάνους… 

Στο “Ντα Λουζ” της Λισαβόνας διεξάγεται ο πρώτος νοκ άουτ προημιτελικός του Champions League, ανάμεσα σε Αταλάντα και Παρί. 

Η ομάδα του Τζιαμπιέρο Γκασπερίνι έπαιξε σπουδαίο, επιθετικό και άκρως θεαματικό ποδόσφαιρο φέτος, εξασφαλίζοντας ξανά την είσοδό της στο επόμενο Champions League, τερματίζοντας άνετα στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας 98 τέρματα σε 38 αναμετρήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν η πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος με τις περισσότερες δημιουργημένες ευκαιρίες κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα, καθώς και με τα περισσότερα σουτ στην εστία των αντιπάλων της. Στο Champions League τρέλανε κόσμο στον προηγούμενο γύρο των “16”, αποκλείοντας πανηγυρικά τη Βαλένθια με δύο νίκες, πετυχαίνοντας 8 τέρματα. Δείχνει έτοιμη να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στην Παρί και να φτάσει στα ημιτελικά του θεσμού. Βαρύ πυροβολικό ο φορ Ζαπάτα με 18 τέρματα φέτος, ηγέτης ο Αλεχάνδρο Γκόμεζ. 

Η Παρί έκανε το τρεμπλ στη Γαλλία, κατακτώντας εύκολα το πρωτάθλημα για άλλη μια χρονιά, αλλά “ίδρωσε” για να σηκώσει κύπελλο και λιγκ καπ μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας. Δεν έδειξε να έχει αγωνιστικό ρυθμό μετά από αρκετό καιρό απραξίας και πέτυχε μόλις ένα τέρμα στους δύο τελικούς απέναντι σε Σεντ Ετιέν (1-0 για το κύπελλο) και Λυών (0-0 και κατάκτηση του Λιγκ Καπ στα πέναλτι). Η έλλειψη παιχνιδιών και ρυθμού είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτή τη στιγμή για την ομάδα του Τούχελ και θα πρέπει να παρατάξει την ποιότητά της απέναντι στο ταλέντο και την ταχύτητα που διαθέτει η Αταλάντα, αν θέλει να έχει τύχη στον αποψινό αγώνα. Μεγάλη η απουσία του Βεράτι στα χαφ, τιμωρημένος ο Ντι Μαρία, αμφίβολος ο εκρηκτικός Εμπαπέ που δύσκολα θα προλάβει να είναι απόλυτα έτοιμος. 

Η Αταλάντα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την Παρί και δείχνει σαφώς πιο έτοιμη από την αντίπαλό της. Είναι η μεγάλη της ευκαιρία για πρόκριση απέναντι σε μια Παρί, η οποία στους τελευταίους αγώνες μετά τη διακοπή έδειξε να ψάχνεται. Στο 2.40 η πρόκριση των Λομβαρδών και θα την τιμήσω δεόντως.  

Ντέρμπι ουραγών στη Superettan 

Η Λιούνγκσκιλε υποδέχεται την Εσκιλστούνα, σε έναν αγώνα ανάμεσα στις δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα. 

Η γηπεδούχος Λιούνγκσκιλε, βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας, έχοντας μαζέψει μόλις 7 βαθμούς στις πρώτες 11 αγωνιστικές της σεζόν. Έχει κάνει μόνο μία νίκη, αυτή με αντίπαλο την Τρέλεμποργκ (2-0 εντός) πριν από 1,5 μήνα και πέραν τούτου, 4 ισοπαλίες στους υπόλοιπους 10 αγώνες. Σκοράρει ικανοποιητικά στους εντός έδρας αγώνες της, έχοντας πετύχει 7 τέρματα σε 5 αγώνες, αλλά η αμυντική της λειτουργία της έχει στοιχίσει, καθώς δέχεται πάνω από 2 τέρματα ανά αγώνα, μην μπορώντας να κρατήσει αποτελέσματα. Προέρχεται από τη βαριά ήττα εκτός έδρας με 5-2 από τη Σούντσβαλ. 

Μια θέση και έναν βαθμό πάνω απ’ τη γηπεδούχο, βρίσκεται η Εσκιλστούνα, η οποία βράζει στο ίδιο καζάνι με την αποψινή αντίπαλό της. Είναι μέχρι στιγμής η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας στις εκτός έδρας επισκέψεις, καθώς έχει μαζέψει μόλις έναν βαθμό σε 5 εκτός έδρας αναμετρήσεις, με το πενιχρό ενεργητικό των 2 τερμάτων. Όσο για την αμυντική συμπεριφορά; Σχεδόν σε κατάσταση αποσύνθεσης, μιας και δέχεται πολύ εύκολα το γκολ, μαζεύοντας την μπάλα από τα δίχτυα της 14 φορές, τουτέστιν σχεδόν 3 φορές ανά αγώνα. Θέλει να σηκώσει κεφάλι μετά την πεντάρα εκτός έδρας από την πρωτοπόρο Ντέγκερφορς. 

Αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες που αγνοούν τι θα πει άμυνα. Θεωρώ ότι ξεκινάει από το αμφίτερμα, καθώς δύσκολα μπορεί κάποια από τις δύο ομάδες να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, έστω και αν αντιμετωπίζει αντίπαλο με φτωχή επιθετική συγκομιδή. Θα το συνδυάσω με το over ώστε να πάρω απόδοση μεγαλύτερη του διπλασιασμού. 

Μονό 

22:00 ΑταλάνταΠαρί Σεν Ζερμέν: Πρόκριση Αταλάντα (2.40) 

Μονό 

20:00 ΛιούνγκσκιλεΕσκιλστούνα: Goal/goal & over 2,5 (2.20) 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις