Καφού: Το απόλυτο ρεκόρ του

Καφού: Το απόλυτο ρεκόρ του

Ο δεξιός μπακ της Εθνικής Βραζιλίας και για χρόνια αρχηγός της, είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που έχει παίξει σε τρεις τελικούς Μουντιάλ.

Ηγετική μορφή της Εθνικής Βραζιλίας τη δεκαετία του 1990 και του 2000, ο Μάρκος Ευαγγελίστα ντε Μοράις, ή πιο απλά Καφού, είναι ο μόνος που έχει αγωνιστεί σε τρεις τελικούς Παγκοσμίων Κυπέλλων. Ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσει από τον οποιοδήποτε ενεργό παίκτη στην εποχή μας. εθνική Βραζιλίας

Εθνική Βραζιλίας: Οι τελικοί του Καφού

Η αρχή έγινε το 1994 στα γήπεδα των ΗΠΑ και στον τελικό ανάμεσα στην Εθνική Βραζιλίας και σε αυτή της Ιταλίας. Ο Καφού, πέρασε ως αλλαγή στο 21ο λεπτό στη θέση του Ζορζίνιο και ο 24χρονος τότε άσος, σήκωσε την πρώτη του Παγκόσμια κούπα.

Ακολούθησε το 1998, ο τελικός στο Παρίσι με τη Γαλλία, όπου ο Καφού πλέον αποτελούσε αναντικατάστατο κομμάτι της ενδεκάδας της «Σελεσάο». Εκεί, δεν ήταν τόσο τυχερός αυτός και η ομάδα του, καθώς οι Βραζιλιάνοι ηττήθηκαν με 3-0.

Novibet – με 0% γκανιότα** και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

Τέλος, το 2002, στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, ο Καφού έμελλε να γράψει ιστορία. Αγωνίστηκε σε τρίτο τελικό Μουντιάλ και μάλιστα διαδοχικό. Η Βραζιλία επέστρεφε στις κούπες (τελευταία της μέχρι και σήμερα) και ο δεξιός μπακ -τότε της Ρόμα- γινόταν ο πρώτος και ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε τρεις τελικούς. Μάλιστα, ως αρχηγός, ήταν αυτός που σήκωσε πρώτος το βαρύτιμο τρόπαιο.

Να σημειωθεί πως παρά το γεγονός πως ο μεγάλος Πελέ έχει στην τροπαιοθήκη του τρία Παγκόσμια Κύπελλα, δεν έχει αγωνιστεί και στους τρεις τελικούς! Σε αυτόν του 1962, ένας τραυματισμός, δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί λεπτό.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις