Οι προβληματισμοί του Σάουθγκεϊτ

μουντιάλ

Πολλές οι επιλογές του Σάουγκεϊτ για το ρόστερ της Αγγλίας στο Μουντιάλ, πολλοί και οι... πονοκέφαλοι.

Η σεζόν στην Premier League έχει ξεκινήσει ήδη για τα καλά και απομένουν περίπου τρεις μήνες ως τις 21 Νοεμβρίου και την έναρξη του Μουντιάλ 2022. Στο «στρατόπεδο» της Εθνικής Αγγλίας όλοι θα ήθελαν να είναι μέρος της 26αδας που θα ταξιδέψει στο Κατάρ. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ όμως έχει κάθε λόγο να είναι προβληματισμένος από αυτά που βλέπει στο ξεκίνημα της ποδοσφαιρικής σεζόν, αφού ο «πυρήνας» που έχτισε πάνω του την επιτυχία του Euro 2020, προβληματίζει…

Το φετινό Μουντιάλ αποτελεί μια καινοτομία, που δεν έχει προηγούμενο στο παγκόσμιο στερέωμα, καθώς θα διεξαχθεί χειμώνα και αυτό σημαίνει ότι η ποδοσφαιρική σεζόν θα κοπεί… στη μέση! Ο Άγγλος εκλέκτορας θα πρέπει ως τις 13 Οκτωβρίου να κάνει την τελική επιλογή της αποστολής των «Τριών Λιονταριών» και αυτό συνιστά «δίκοπο μαχαίρι».

Από τη μια οι ποδοσφαιριστές μόλις που θα έχουν αρχίσει να πιάνουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, άρα θα είναι σε φόρμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, από την άλλη όμως όσοι δεν έχουν προλάβει να αγωνιστούν ως εκείνο το σημείο μάλλον θα είναι «βάρος» για την τελική 26αδα. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τον Σάουθγκεϊτ, καθώς βλέπει σημαντικά «γρανάζια» της ομάδας του να μην πατούν καλά στο ξεκίνημα της σεζόν.

Πρώτος και καλύτερος, ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και βασικός αμυντικός της Αγγλίας, Χάρι Μαγκουάιρ. Η έλευση του Λισάντρο Μαρτίνες και η παρουσία του Ράφαελ Βαράν στο ρόστερ των «κόκκινων διαβόλων» έχει δημιουργήσει ένα αμυντικό δίδυμο που έχει εκτοπίσει τον Μαγκουάιρ από την ενδεκάδα. Ειδικά στο πρόσφατο ντέρμπι με την Λίβερπουλ, οι δύο τους πραγματοποίησαν ένα τρομερό ματς και δύσκολα ο Έρικ Τεν Χάαχ θα σκεφτεί να τους χωρίσει, για να χωρέσει ο Μαγκουάιρ στην ενδεκάδα.

Novibet – με 0% γκανιότα* και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

Σίγουρα, ο Άγγλος διεθνής θα βρει ευκαιρίες μέσα στη σεζόν, σε Λιγκ Καπ και Europa League, όμως δεν είναι ιδανικό σενάριο για τον Σάουθγκεϊτ, που θα ήθελε να δημιουργήσει δυάδα με Μαγκουάιρ και Στόουνς στα σέντερ μπακ της εθνικής. Αν παραμέινουν ωστόσο έτσι τα πράγματα σίγουρα θα κάνει δεύτερες σκέψεις…

Παρόμοια είναι η κατάσταση και με τον συμπαίκτη του Μαγκουάιρ στην Γιουνάιτεντ, Λουκ Σο. Ο παίκτης που σκόραρε στον τελικό του Euro 2020 κόντρα στην Ιταλία, ίσως να μην βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Σάουθγκεϊτ, καθώς ο Τεν Χάαχ δείχνει να προτιμά για το αριστερό άκρο των «κόκκινων διαβόλων» τον Ταϊρέλ Μαλάσια. Εδώ έρχεται να προστεθεί η αγωνιστική απραξία του Μπεν Τσίλγουελ λόγω του τραυματισμού, που αν δεν κατορθώσει να πιάσει τα περσινά του στάνταρ δύσκολα θα αποτελέσει την πρώτη επιλογή του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας.

Προβλήματα προκύπτουν όμως και από την «γαλάζια» πλευρά του Μάντσεστερ. Η Σίτι απέκτησε τον Κάλβιν Φίλιπς από την Λιντς και αυτό σίγουρα είναι κάτι ευχάριστο για την εξέλιξη του ποδοσφαιριστή, καθώς υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα θα έχει την ευκαιρία να μεγαλουργήσει. Όμως, ο Ισπανός, όπως άλλωστε σε κάθε νέα μεταγραφή, δεν είναι… βιαστικός και προς το παρόν ο Φίλιπς αποτελεί λύση πάγκου για τους «πολίτες».

Φυσικά, η περίπτωση αυτή δεν είναι τόσο ζημιογόνα για τον Σάουθγκεϊτ, αφού πρώτη επιλογή για τη θέση του αμυντικού χαφ είναι ο Ντέκλαν Ράις, όμως σίγουρα θα ήθελε και τον Κάλβιν Φίλιπς ετοιμοπόλεμο και με αρκετά παιχνίδια στα πόδια του.

Κάτι που θα ήθελε να δει και από τον Τζακ Γκρίλις. Έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που στην καλή του μέρα μπορεί να κάνει θαύματα! Παρόλα αυτά, ακόμα δεν έχουμε δει τον καλύτερο εαυτό του Άγγλου με την Μάντσεστερ Σίτι και δεν είναι περίεργο που ο Γκουαρδιόλα συχνά πυκνά τον αφήνει στον πάγκο. Εδώ βέβαια είναι στο χέρι του 26χρονου να ανεβάσει την απόδοσή του και να κατορθώσει να κερδίσει μια θέση στα βασικά πλάνα του Σάουθγκεϊτ.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις