Τζανλούκα Λαπαντούλα: Ο νέος ήρωας του Περού

Τζανλούκα Λαπαντούλα: Ο νέος ήρωας του Περού

Ο Τζανλούκα Λαπαντούλα αποτελεί το νέο ήρωα της Εθνικής Περού, καθώς την οδήγησε στα play off για την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Το Περού πήρε τη νίκη που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει μια θέση στα play off του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Τζανλούκα Λαπαντούλα, ο άνθρωπος που του επέτρεψε να πανηγυρίσει …αγκαλιάστηκε ως ο νέος ήρωας της χώρας. Η ομάδα των Άνδεων χρειαζόταν να νικήσει την Παραγουάη για να εξασφαλίσει θέση στα play off και το γκολ του 32χρονου επιθετικού μόλις στο 5’, ηρέμησε στους γηπεδούχους, που έφτασαν σε ένα δεύτερο γκολ με τον Γιοτούν, πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο (42’).

Ο Λαπαντούλα, ο οποίος είδε τη μπάλα από κεφαλιές του, να…βρίσκουν το δοκάρι σε κάθε ημίχρονο, ανάγκασε στους φιλάθλους να σηκωθούν για αν τον χειροκροτήσουν , καθώς έγινε αλλαγή στο 87’, αφήνοντας τη θέση του στον Βαλέρα.

Το Περού έχει παράδοση σε εξαιρετικούς επιθετικούς, όπως ο Τεόφιλο Κουμπίγιας και ο Πάολο Γκερέρο, ο οποίος αναμενόταν να το οδηγήσει σε αυτήν τη διαδρομή, αλλά μια σειρά αποτυχιών περιόρισε τον 38χρονο σε πέντε εμφανίσεις από τις συνολικά 18 στα προκριματικά.

Ο προπονητής Ρικάρντο Γκαρέκα αναγκάστηκε να βρει αντικαταστάτη για τον διάσημο επιθετικό που σημείωσε 39 γκολ για την εθνική ομάδα και επέλεξε τον Λαπαντούλα, έναν παίκτη με τεχική που αγωνίζεται στην Ιταλία για περισσότερο από μια δεκαετία.

Novibet – 0% Γκανιότα Κάθε Μέρα

Γεννημένος στο Τορίνο από Ιταλό πατέρα και Περουβιανή μητέρα, ο Λαπαντούλα είχε κληθεί από την Ιταλία αλλά δεν αγωνίστηκε και έτσι ήταν ελεύθερος να παίξει για το Περού.

Ο επιθετικός της Μπενεβέντο έκανε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2020 σε ηλικία 30 ετών και δεν έχει απογοητεύσει τον Γκαρέκα. Έκτοτε, ο «Ελ Μπαμπίνο» που μπήκε για να καλύψει το κενό του Γκερέρο, σημείωσε επτά γκολ σε 20 αγώνες. Ο Λαπαντούλα σκόραρε τέσσερις φορές καθώς το Περού τερμάτισε τρίτο στο περσινό Copa America.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις