Εθνική Ιταλίας: Η τελική 12άδα

Εθνική Ιταλίας: Η τελική 12άδα

Ανακοινώθηκε η τελική 12αδα που επέλεξε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ιταλίας για το Ευρωμπάσκετ.

Η Ιταλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε την τελική 12αδα που επέλεξε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ιταλίας για το Ευρωμπάσκετ και το δεύτερο παιχνίδι των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έτσι η “επίσημη αγαπημένη” έχει πλέον μια ολοκληρωμένη εικόνα για έναν από τους αντιπάλους της στον τρίτο όμιλο του επερχόμενου Ευρωμπάσκετ.

Συγκεκριμένα ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο, άφησε εκτός τον Αμεντέο Τεσσιτόρι, τον 27χρονο σέντερ της Βενέτσια και πρώην παίκτη της Βίρτους Μπολόνια. Στην αποστολή περιλαμβάνονται δύο NBAers, οι Σιμόνε Φοντέκιο των Γιούτα Τζαζ και Ντανίλο Γκαλινάρι των Μπόστον Σέλτικς, καθώς και ο Ακίλε Πολονάρα της δύο φορές πρωταθλήτρια της Euroleague, Ανατολού Εφές.

Την τιμητική της έχει η πρωταθλήτρια Ιταλίας Αρμάνι Μιλάνου, η οποία έχει έξι παίκτες στην αποστολή της Εθνικής Ιταλίας, ενώ οι υπόλοιποι δύο είναι μέλη του ρόστερ της Βίρτους Μπολόνια.

Η Εθνική Ιταλίας κατεβαίνει λοιπόν πάνοπλη στον 3ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ του 2022, ενώ σε αντίθεση με τους αντιπάλους της έχει και το πλεονέκτημα έδρας, καθώς η Ιταλία είναι μία εκ των διοργανωτριών χωρών της φετινής διοργάνωσης και θα φιλοξενήσει στα γήπεδα του Μιλάνου, τον όμιλο στον οποίο συμμετέχει η ίδια και η Εθνική Ελλάδας.

Επίσης, η Ιταλία έχει και ανεβασμένη ψυχολογία έπειτα από τη νίκη της απέναντι στην Ουκρανία την Τετάρτη 24/8, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 97-89 και να στρέφει τώρα την προσοχή της στη Γεωργία.

Αναλυτικά η 12αδα της Ιταλίας:

Μάρκο Σπίσου, Νίκο Μάνιον, Πολ Μπιλίγκα, Στέφανο Τονούτ, Ντανίλο Γκαλινάρι, Νικολό Μέλι, Σιμόνε Φοντέκιο, Τζανπάολο Ρίτσι, Τομάζο Μπαλντάσο, Ακίλε Πολονάρα, Αλεσάντρο Παγιόλα, Λουίτζι Ντατόμε.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις