Συνεργασία της ποδοσφαιρικής αρχής με την Deutsche Bank στη Γερμανία

Συνεργασία της ποδοσφαιρικής αρχής με την Deutsche Bank στη Γερμανία

H γερμανική ποδοσφαιρική αρχή συνεργάζεται με την Deutsche Bank για να διαχειριστεί την πιθανή πώληση ενός πακέτου τηλεοπτικών δικαιωμάτων στα μέσα ενημέρωσης.

Από τον περασμένο Ιούνιο, το Bloomberg News είχε γράψει ότι η γερμανική ένωση ποδοσφαίρου (DFL) εξέταζε το ενδεχόμενο να πουλήσει έως και το 20% μιας μονάδας που ελέγχει τα εγχώρια και διεθνή τηλεοπτικά δικαιώματα. Παράλληλα, διερευνούσε κι άλλες επιλογές χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων δανείων και άλλων στρατηγικών επενδυτικών ιδεών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Deutsche Bank θα συνεργαστεί με την ιαπωνική Nomura Holdings Inc, η οποία είναι εδώ και πολλά χρόνια σύμβουλος της DFL.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο υπογράμμισε ότι περίπου 10 εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων αναμένεται να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους για την ενίσχυση της εμβέλειας του γερμανικού ποδοσφαίρου ήδη από τον Σεπτέμβριο, πριν καταθέσεις τις προσφορές τους αργότερα μέσα στο έτος.

Μεταξύ των εταιρειών που εξετάζουν το ενδεχόμενο να επενδύσουν είναι η Advent International, η Blackstone Inc, η CVC Capital Partners, η EQT AB και η KKR & Co.

Πέρυσι, η DFL είχε ακυρώσει τα σχέδιά της να πουλήσει μερίδιο 25% στα τηλεοπτικά δικαιώματά της στο εξωτερικό μετά τις αντιδράσεις συλλόγων της Bundesliga που ανησυχούσαν για τις «εταιρείες ιδιωτικών μετοχών που αναμειγνύονται στις υποθέσεις τους».

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις