Eurobasket 2022: Ο Φουρνιέ “κέρδισε” τον Γκομπέρ για το περιβραχιόνιο της Γαλλίας

Eurobasket 2022: Ο Φουρνιέ "κέρδισε" τον Γκομπέρ για το περιβραχιόνιο της Γαλλίας

Απόντων των Νικολά Μπατούμ και Νάντο ντε Κολό, η εθνική Γαλλίας έψαχνε τον νέο αρχηγό της.

Την απάντηση στο ερώτημα ήρθε να δώσει ο ομοσπονδιακός προπονητής Βενσάν Κολέ, ο οποίος ζυγίζοντας τα δεδομένα έδωσε την ευκαιρία στον Εβάν Φουρνιέ να ηγηθεί του υπόλοιπου συνόλου.

Ο 29χρονος γκαρντ/φόργουορντ προτιμήθηκε του Ρούντι Γκομπέρ, ο οποίος ανέλαβε χρέη υπαρχηγού.

Όταν είσαι αρχηγός, έχεις αναγκαστικά εύθυνες. Δεν είναι κάτι που διεκδικώ, γιατί η ηγεσία φαίνεται στο παρκέ. Όποια απόφαση των προπονητών θα είναι σεβαστή“, είχε πει ο Φουρνιέ πριν από λίγες ημέρες.

Bet Builder: Τώρα συνδυάζεις διαφορετικά στοιχήματα στον ίδιο αγώνα στο Pamestoixima.gr!

Ο Κολέ πάντως ήταν σχεδόν βέβαιος για την απόφασή του, με δεδομένο ότι ο έμπειρος διεθνής “διαθέτει το σωστό προφίλ“. Πώς το όρισε αυτό; “Πρέπει να είναι διαρκώς στην υπηρεσία της ομάδας, να επηρεάζει την απόδοσή της λίγο παραπάνω από τους άλλους και να στηρίζει διαρκώς τους συμπαίκτες του“.

Ο Φουρνιέ των 80 διεθνών συμμετοχών (14.1 πόντοι, 113 τρίποντα) ήταν παρών σε όλες τις μεγάλες στιγμές της Γαλλίας από το 2014 μέχρι σήμερα, έχοντας φορέσει στο στήθος ένα αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο και τρία χάλκινα σε Παγκόσμιο ή Ευρωμπάσκετ.

Οι μπλε πηγαίνουν ως ένα εκ των φαβορί στο Eurobasket 2022, παρά την απώλεια του Φαλ. Συμμετέχουν στον όμιλο της Κολονίας, με αντιπάλους τη Γερμανία, τη Λιθουανία, την Ουγγαλία, τη Βοσνία και τη Σλοβενία.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις