Η μάχη της… Βέρνης

Η μάχη της... Βέρνης

Το απίστευτο ξύλο ανάμεσα σε Εθνική Βραζιλίας και Ουγγαρία στο Μουντιάλ του 1954, έμεινε στην ιστορία.

Το 1954 στο Μουντιάλ της Ελβετίας, η Εθνική Βραζιλίας αντιμετώπιζε στα προημιτελικά την Ουγγαρία. Το ματς, πέρασε στην ιστορία ως η «μάχη της Βέρνης», αν και μοιάζει πολύ light όρος για να περιγράψει το χάος εντός και εντός των τεσσάρων γραμμών.

Εθνική Βραζιλίας: Τα ζόρια φάνηκαν από νωρίς

Οι Ούγγροι μπήκαν στο ματς με το πόδι στο γκάζι και ήδη στο έβδομο λεπτό, ήταν μπροστά με δύο τέρματα. Συνεπώς, οι Βραζιλιάνοι άρχισαν να πιέζουν αφόρητα προκειμένου να ξαναμπούν στο ματς ενώ τα μαρκαρίσματα γινόντουσαν όλο και πιο σκληρά. Στο 18’, η «Σελεσάο» μείωσε με πέναλτι και πλέον, το… ξύλο έγινε ανελέητο και από τις δύο πλευρές.

Novibet – με 0% γκανιότα* και το στοίχημά σου αξίζει περισσότερα!

Από το 70’ και μετά, κι ενώ το σκορ ήταν στο 3-2 υπέρ των Ούγγρων, ξεκίνησε ο κακός χαμός. Ο Μπόζιλ, μην αντέχοντας άλλο το σκληρό παιχνίδι, έριξε μπουνιά στον Νίλτον Σάντος, ο οποίος δεν την άφησε αναπάντητη. Έτσι, οι δύο ομάδες συνέχισαν με δέκα παίκτες.

Ακολούθησε δοκάρι για τη Βραζιλία με τον Ντιντί και όσο φαινόταν πως το γκολ δεν θα έρθει, τόσο χειρότερη γινόταν η κατάσταση. Ο Τζιάλμα Σάντος κυνηγούσε τον Τσίμπορ, ο Ουμπέρτο Τότσι κλοτσούσε τον Λόναρντ, ο Πινιέιρο τραυματίστηκε από σπασμένο μπουκάλι που οι Βραζιλιάνοι ισχυριζόντουσαν πως το πέταξε ο Φέρεντς Πούσκας που καθόταν στον πάγκο. Χάος! Φυσικά, το πιο πιθανό είναι το μπουκάλι να «έφυγε» από θεατή. Όπως και να ‘χει όμως, μιλάμε για τραύμα επτά εκατοστών (!) στον Πινιέιρο!

Μετά το τελευταίο σφύριγμα κι ενώ η Ουγγαρία είχε προκριθεί στα ημιτελικά χάρη στο 4-2, ακολούθησαν σκηνές που θα ζήλευαν χούλιγκανς τοπ επιπέδου. Οι αποστολές των δύο ομάδων έπαιζαν ξύλο σώμα με σώμα, με τους Βραζιλιάνους να βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση. Μάλιστα, χρειάστηκε η συμβολή της αστυνομίας προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Βέβαια, συνεχίστηκε το κυνηγητό και στα αποδυτήρια, μέχρι που οι Ούγγροι… κλειδώθηκαν για να γλυτώσουν!

Novibet – Με ακόμα καλύτερο cash out

Ο απολογισμός; Τουλάχιστον ένας Ούγγρος ποδοσφαιριστής λιπόθυμος και ο κόουτς της Ουγγαρίας να χρειάζεται τέσσερα ράμματα που εικάζεται πως προήλθαν από ρίψη παπουτσιού από τον τεχνικό της Βραζιλίας, Ζεζέ Μορέιρα!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις