Στο ελεύθερης λήψης κανάλι του ομίλου ANT1 το «φιλέτο» του Μουντιάλ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022

Συνολικά από τον ANT1 θα καλυφθούν τα μισά ματς από κανάλι ελεύθερης λήψης.

Στις επόμενες, το αργότερο, δύο εβδομάδες θα έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα τηλεοπτικών μεταδόσεων με το οποίο ο ANT1 θα καλύψει τους 64 αγώνες του Μουντιάλ που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ, το πρώτο στα χρονικά του θεσμού το οποίο θα διεξαχθεί χειμώνα.

Στο μεταξύ είναι από πέρυσι αποσαφηνισμένο στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ότι το «φιλέτο» του Μουντιάλ θα μεταδοθεί «ζωντανά» από τον ANT1 και όχι από τη συνδρομητική πλατφόρμα ANT1+ του ομίλου.

Αυτό σημαίνει ότι οι τελετές έναρξης και λήξης της διοργάνωσης, όλοι οι νοκ άουτ αγώνες, οι ημιτελικοί, ο «μικρός» και ο «μεγάλος» τελικός σε απευθείας μετάδοση θα βγουν από το κανάλι ελεύθερης λήψης, τον ANT1.

Κύκλοι περί το κανάλι, που είναι σε θέση να γνωρίζουν, με κατηγορηματικό τρόπο, περιγράφοντας τα σχέδια του σταθμού, διέλυσαν την ανησυχία που αναπτύχθηκε από τη σεναριολογία του πρόσφατου διαστήματος ότι αναμετρήσεις εθνικών ομάδων στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου μείζονος σημασίας, μεταξύ των οποίων η τελική φάση, θα αποτελεί προνόμιο για λίγους διότι θα «κατευθυνθούν» στο ANT1+ με τον ισχυρισμό ότι ο όμιλος θέλει να μοχλοποιήσει το Μουντιάλ για να αποκτήσει σεβαστή συνδρομητική βάση η υπηρεσία streaming.

Καταρρίπτεται επίσης από τα ίδια χείλη ο ισχυρισμός ότι ετέθη από τη FIFA πλαφόν 100.000 συνδρομητών για να μπορεί το ANT1+ να μεταδώσει αγώνες του Μουντιάλ.

Συνολικά από τον ANT1 θα καλυφθούν τα μισά ματς από κανάλι ελεύθερης λήψης, παρότι η FIFA θέτει ως όρο στη συμφωνία να μεταδοθούν κατ’ ελάχιστο 22 ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της διοργάνωσης, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ είναι σε εξέλιξη σχεδιασμοί στο κανάλι του Αμαρουσίου για το πρόγραμμα των μεταδόσεων, καθώς προβλέπεται να υπάρχουν ως και τέσσερα χρονικά «ραντεβού» ανά αγωνιστική και σε κάποια από αυτά θα διεξάγονται αγώνες ταυτόχρονα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις