Χείμαρρος Σίλτον κατά Μαραντόνα

μουντιάλ

Κρατάει ακόμα... κακία ο παλαίμαχος κίπερ της Αγγλίας για το «Χέρι του Θεού» στο Μουντιάλ του 1986 στα γήπεδα του Μεξικού.

Έξαλλος εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στη Sun ο Πίτερ Σίλτον, με αφορμή την πώληση της  φανέλας που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, όταν σκόραρε το γκολ γνωστό ως το «Χέρι του Θεού» εναντίον της Αγγλίας στο Μουντιάλ του 1986. Η συγκεκριμένη εμφάνιση πουλήθηκε  σε τιμή παγκοσμίου ρεκόρ  (πάνω από 8,5 εκατ. ευρώ) σε δημοπρασία στον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο. Ο Σίλτον ήταν ο τερματοφύλακας της Αγγλίας στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Novibet – Με ακόμα καλύτερο cash out

Η φανέλα βρισκόταν για 36 χρόνια στην ιδιοκτησία του πρώην Άγγλου μέσου Στιβ Χοτζ, ο οποίος άλλαξε φανέλες με τον Μαραντόνα, μετά τη την αναμέτρηση και την κρατούσε, όμως κάποια στιγμή φανέλα την έδωσε δανεική στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου στο Μάντσεστερ από το 2002. Μετά τον θάνατο του Μαραντόνα το 2020, ο Χοτζ είπε ότι η φανέλα δεν ήταν προς πώληση όμως τα δεδομένα άλλαξαν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σίλτον: «Δεν θα είχα ανταλλάξει φανέλες με τον Μαραντόνα ούτε για όλο το τσάι στην Κίνα για αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα. Δεν θα την χρησιμοποιούσα καν στο σπίτι, ούτε καν για να καθαρίσω τα πιάτα στο μπανγκαλόου μου. Αν εγώ και μερικοί από τους άλλους παίκτες ήξεραν ότι ο Χοτζ είχε τη φανέλα στα αποδυτήρια, τότε δεν θα κατάφερνε να την κρατήσει. Στην κάψα του παιχνιδιού, θα είχε κοπεί σε χίλια κομμάτια – και στοιχηματίζω ότι ο Χοτζ είναι χαρούμενος τώρα που δεν το κάναμε αυτό. Ήξερε τι έκανε όταν δεν μας είπε ότι την έχει. Ήμασταν πολύ θυμωμένοι», διηγήθηκε για να προσθέσει ότι είναι χαρούμενος που ένας Άγγλος πήρε κάτι από αυτό το παιχνίδι.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις