Κόβονται όλες οι διαφημίσεις όλων των στοιχηματικών!

Κόβονται όλες οι διαφημίσεις όλων των στοιχηματικών!

Τι γίνεται με τα έσοδα των ομάδων;

Το Βέλγιο αποφάσισε την σταδιακή κατάργηση όλων των διαφημίσεων στοιχηματικών εταιριών και οι ομάδες είναι θορυβημένες από τις τεράστιες απώλειες που αναμένεται να υποστούν.

Το Βέλγιο γίνεται μία από τις πρώτες χώρες που αυστηροποιεί το νομικό πλαίσιο και θέτει σε σταδιακή απαγόρευση την διαφήμιση των στοιχηματικών εταιριών. Μέχρι το τέλος του 2022, οι διαφημίσεις θα απαγορευτούν σε τηλεόραση, ράδιο, διαδίκτυο και social media, εφημερίδες, περιοδικά, αλλά και αφίσες στους δρόμου.

Σε ότι αφορά τον ομαδικό αθλητισμό, οι ομάδες θα μπορούν μέχρι το τέλος του 2024 να έχουν ως χορηγό στην φανέλα το όνομα κάποιας στοιχηματικής εταιρίας, ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά θα πρέπει να διακόψουν κάθε χορηγική συνεργασία.

Από τις 18 ομάδες της πρώτης κατηγορίας, μόνο δύο (Έουπεν, Γκέρμιναλ) δεν έχουν συνάψει κάποια χορηγική συμφωνία με εταιρία στοιχηματισμού, ενώ υπολογίζεται ότι από το μέτρο αυτό θα χαθεί το 12% των συνολικών εσόδων των ομάδων της πρώτης κατηγορίας, κάτι που έχει προκαλέσει σεισμικές δονήσεις και έντονο προβληματισμό.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις